Презентація "Вода як розчинник. Всі речовини, які нас оточують, складаються з хімічних елементів. З'єднуючись між собою, вони утворюють кілька мільйонів різних речовин. Кожна речов

Про матеріал
Всі речовини, які нас оточують, складаються з хімічних елементів. З'єднуючись між собою, вони утворюють кілька мільйонів різних речовин. Кожна речовина вивчена і має свою назву. Речо¬вини можуть буди подібні, але кожна з них має свої специфічні властивості і ознаки. Знати влас¬тивості речовин необхідно для того, щоб знайти їм застосування і правильно з ними поводитись, щоб впізнавати і розрізняти їх.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель хімії КЗ «Писарівський ліцей Вінницького району Вінницької області» Марингевич Алла Григорівна

Номер слайду 2

Станьте, діти, всі рівненько, Посміхніться всі гарненько. Посміхніться ви до мене, Поверніться до гостей, Привітайтесь: «Добрий день!» Всі сідайте тихо, діти! Домовляйтесь, не шуміти. Руку гарно піднімати, На уроці – не дрімати, Щоб не було вам мороки, Всі готові до уроку? Ну гаразд, часу не гаймо, І урок свій починаймо.

Номер слайду 3

Тема уроку: Вода як розчинник. Будова молекули води, поняття про водневий зв'язок. Роль води як розчинника у живій природі.

Номер слайду 4

Мета уроку: сформувати уявлення про поширення води в природі, колообіг води в природі, будову молекули води, суть водневого зв’язку, з’ясувати значення розчинів у житті і практичній діяльності людини; удосконалити, поглибити вміння встановлювати причинно-наслідкові зв’язки, аналізувати, систематизувати, узагальнювати; формувати основні світоглядні ідеї, виховання естетичних поглядів, екологічної культури.

Номер слайду 5

Завдання уроку: вивчити будову молекули води; з’ясувати суть водневого зв’язку, значення розчинів у житті і практичній діяльності людини; поглибити знання з теми; активно і уважно виконувати всі поставлені завдання.

Номер слайду 6

Квітка очікувань

Номер слайду 7

Епіграф: Вода, в тебе немає ні кольору, ані смаку, ні запаху, Тебе неможливо описати, Тобою насолоджуються, не відаючи, що ти таке. Не можна сказати, що необхідно для життя: ти саме життя. Ти наповнюєш нас радістю, яку не поясниш нашими почуттями. З тобою повертаються до нас сили, з якими ми попрощалися. По твоїй милості в нас знову починають вирувати висохлі джерела нашого серця. А. де Сент-Екзюпері “Планета людей”

Номер слайду 8

Загадки Надворі горою, а в будинку водою. Тече, тече - не витече, біжить, біжить - не вибіжить. Росте вона вниз головою, Не в літню пору, а зимою. І тільки сонечко зігріє – Вона заплаче й швидко гине. У вогні не горить, у воді не тоне.

Номер слайду 9

Транспорт речовин по рослині

Номер слайду 10

Дослідження працюючи в групах, нам потрібно дізнатись якомога більше про різні властивості води, особливості, значення води на Землі; оцінити її необхідність для життя і існування живих істот; прослідкувати унікальність і незамінність цієї речовини на Землі; представити результати своєї роботи в групах.

Номер слайду 11

Таємниця води вода володіє пам’яттю; воді дана властивість очищатися, водночас, зберігаючи програму життя на Землі, в ґрунті; людина здатна своєю діяльністю, словом і думками допомогти воді стати чистою, а це дозволить зберегти місце існування людини.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Запитання Біологам 1. Який зв'язок між будовою, властивостями і біологічною роллю води в клітині? 2. Чи існує життя на інших планетах? 3. Як впливає вода на людський організм? Запитання Фізикам 1. Які фізичні властивості має вода? 2. Які агрегатні стани характерні для води? 3.Які різновиди води існують в природі? Запитання Географам 1. Де в природі знаходиться вода? 2. Що таке багаторічна мерзлота і причини її утворення? 3.Як впливає вода на життя людей і умови існування? Запитання Хімікам 1. Як ви відноситесь до якості питної води? 2. Як можна пояснити роль води із допомогою хімічних знань? 3.Чи є вода добрим розчинником?

Номер слайду 14

Чи здійснились ваші очікування від уроку?

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

ppt
Пов’язані теми
Хімія, 9 клас, Презентації
До підручника
Хімія 9 клас (Савчин М.М.)
Додано
27 березня
Переглядів
33
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку