Презентація "Впізнай письменника" (до підсумкового уроку зарубіжної літератури в 8 класі)

Про матеріал

Презентація складена так, щоб за описом основних моментів життя та творчості письменника, за портретом, учні встановили його і`мя. Цей матеріал - лише частина підсумкового уроку зарубіжної літератури в 8 класі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок узагальнення та систематизації знань у 8 класіВолошина Ірина Олександрівна, вчитель зарубіжної літератури Нижнєнського НВК “ДНЗ - ЗНЗ” № 36 Попаснянської районної ради Луганської області Гра «Впізнай письменника»

Номер слайду 2

Гомер. Основоположник європейської літератури. Він був божественного походження. На його честь збудували храм – Гомерейон. Автор поем «Іліада» й «Одіссея».

Номер слайду 3

Есхіл«Батько» давньогрецької трагедії. Народився в сім’ї аристократа-філософа.12 разів перемагав в змаганнях трагіків. Автор трагедії «Прометей закутий».

Номер слайду 4

Вергілій. Його назвали «християнином до Христа». Описав майбутнє народження хлопчика, який мав повернути людству «Золоту добу».10 років писав свій знаменитий твір. Автор героїчного епосу «Енеїда».

Номер слайду 5

Ду Фу. Відомий японський поет. Засуджував війну і поетизував мирну працю. Зазнав і ув’язнення, і поневірянь на чужині. Автор віршів «Самотній лелека», «Пісня про хліб і шовк».

Номер слайду 6

Омар Хайям«Цар філософів Заходу і Сходу».Європа шанує його як поета, а Схід – як ученого. Розробив найкращий у світі сонячний календар. Автор рубаї.

Номер слайду 7

Аліг’єрі Данте. Відомий італійський поет. Найосвіченіша людина свого часу. Написав твір, який називають енциклопедією Середньовіччя. Автор «Божественної комедії».

Номер слайду 8

Франческо Петрарка. Народився в Італії. Автор сонетів. Сенат Риму вирішив увінчати поета лавровим вінком. У своїх віршах він оспівував високе почуття до донни Лаури.

Номер слайду 9

Джовані Боккаччо. Жив у Флоренції. Вивчав грецьку мову, захоплювався античними авторами та сучасними італійськими поетами. У своїй збірці новел розповідає про сімох дам і трьох кавалерів, які усамітнилися, щоб перечекати чуму. Автор збірки «Декамерон».

Номер слайду 10

Мігель де Сервантес Сааведра. Премію його імені вручають в невеличкому містечку Алькала де Енарес, де письменник народився. Разом з братом попав у полон, потім був проданий в алжирське рабство. Започаткував новий європейський роман. Його відомий твір – це пародія на лицарський роман. Автор роману «Дон Кіхот».

Номер слайду 11

Вільям Шекспір. Народився в Стретфорді-на-Ейвоні. Був актором мандрівної театральної трупи. Його п’єси ставилися в театрі «Глобус». Почав свою письменницьку кар’єру в Лондоні. Автор трагедій: «Отелло», «Король Лір», «Гамлет».

pptx
Додано
12 квітня 2018
Переглядів
4248
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку