Презентація "Вплив забруднення води на здоров'я людини"

Про матеріал
Матеріал може бути використаний додатковий під час вивчення теми Вода на Землі. Властивості води. Використання води людиною.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект на тему: «Вплив забруднення води на здоров'я людини»

Номер слайду 2

Стан організму людини залежить від повітря, способу життя, якості продуктів харчування, а також питної води. Забруднена питна вода згубно впливає на здоров’я людини. Мільярди вірусів і бактерій у воді призводять до спалахів епідемій, інфекційних захворювань, а токсичні речовини – до масових отруєнь. Вона є найпростішим хімічним компонентом живої матерії, яка об’єднує усі організми, які населяють нашу планету. Всі ми хочемо почувати себе здоровими, бадьорими і повними сил! Наше самопочуття багато в чому залежить від кількості і якості води, яку ми вживаємо!

Номер слайду 3

Що потрапляє з водою в наш організм за 25 років? 25 кг нітратів; 500 г алюмінію; 3 кг заліза;1 літр бензину; 25 г бору;мікроби. Разом з питною водою в організм дитини надходить в кілька разів більше хімічних речовин, ніж у дорослий організм.

Номер слайду 4

Природна вода забруднена побутовими стоками, непридатна для водопостачання населенню, бо шкідливі речовини та збудники хвороб, що містяться в ній, завдають великої шкоди здоров’ю людей, можуть викликати різні інфекційні захворювання (дизентерія, інфекційний гепатит, холера та інші)«Людина випиває 90% своїх хвороб» Луї Пастер

Номер слайду 5

Забруднення води відбувається головним чином тоді, коли люди перевантажують водне середовище, струмки, озера, підземні води, затоки і моря відходами чи речовинами, шкідливими для живих істот. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я більше 80% відомих сьогодні хвороб пов'язано з незадовільною якістю питної води

Номер слайду 6

Джерела забруднення води. Населені пункти – побутові (або комунальні) стічні води. Промисловість – промислові стоки у 3 рази перевищують комунально-побутовіСтоки тваринницьких господарств. Радіоактивні відходи. Теплове забруднення - (ТЕС та АЕС: тепла вода скидається у водойми)Хімізація сільського господарства - (забруднення добривами та пестицидами)

Номер слайду 7

Люди, які п'ють забруднену воду, можуть захворіти (рак, інфекційні хвороби, проблеми зі здоров'ям у майбутніх дітей). Вчені зробили висновок, що рівень енергії людини безпосередньо залежить від якості споживаної води. Погано очищена вода сприяє погіршенню загального стану організму, веде до зниження імунітету.

Номер слайду 8

Єдиний спосіб оцінити якість та безпечність питної води – це проводити лабораторні дослідження атестованою лабораторією. Адже мікробне забруднення чи значна кількість певних хімічних домішок не змінюють суттєво органолептичних властивостей води (смак, запах, колір), а відповідно і не викликають підозри щодо її безпечності, але можуть негативно впливати на здоров’я людини. Кожна людина повинна берегти свій найбільший скарб - здоров’я. А на здоров’я людини впливає якість води, яку вона споживає. Тому нам потрібно піклуватися про її екологію. Бережіть себе і своє здоров’я! Будьте впевненими у якості питної води, яку ви споживаєте!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Новицька Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 лютого 2020
Переглядів
16489
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку