Презентація Вправи на розвантаження СПО

Про матеріал
Представлено вправи на розвантаження для уроків та занять з СПО 5-7 класи Діти з ооп
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВПРАВИ НА РОЗВАНТАЖЕННЯСОЦІАЛЬНО-ПОБУТОВЕ ОРІЄНТУВАННЯ

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

МІЙ НАСТРІЙ

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ «СОНЯЧНИЙ ЗАЙЧИК»

Номер слайду 13

Максим прокинувся, позіхнув і обімлів. Прямо перед ним, на стіні, сидів сонячний зайчик, який мило йому посміхався. Він і раніше бачив його у себе в кімнаті, то на стелі, то на стіні, але щоб той посміхався до нього - це було вперше. Він іноді, сам грав з сонячними зайчиками, взявши у мами маленьке дзеркальце, і пускаючи його по квартирі. Зайчик перестрибнув ближче до Максима, і продовжуючи посміхатися, запитав:- А як тебе звати?- Максимка. А тебе?- Сонячний зайчик. Можна просто Зайчик. Максим простягнув до Зайчику долоньку, і той опинився на ній, продовжуючи посміхатися своєї сонячною усмішкою. Зайчик запитав:- А що ти зараз будеш робити?Максим задумався. У нього був секрет, і він розмірковував, чи розповісти про нього Зайчику? Нарешті, він зважився:- А ти вмієш зберігати секрети?Зайчик здивувався:- А що це таке? У мене ніколи не було секрету. - і посмішка зникла з його обличчя. Максимові стало шкода Зайчика, і він вирішив з ним поділитися:- Секрет, це таке, про що ніхто не знає, і про нього не можна нікому розповідати, поки не прийде час. Хочеш, я тобі його відкрию, якщо ти нікому не розкажеш?Зайчик захвилювався, ще ніхто, ніколи не ділився з ним секретами:- І навіть мамі не можна розповідати?- Нікому не можна! - зробив суворе обличчя Максимка.- Добре, - погодився Зайчик.

Номер слайду 14

Максим повернувся, взяв з тумбочки велику книгу-розмальовку, а з неї, акуратно складений малюнок. Розгорнув, і показав Зайчику. Малюнок був дуже гарний, на ньому було намальовано сонце, хмари, і квітучий сад:- Це я намалював свою маму, в подарунок на день народження, він у неї сьогодні, і до того, як я їй його подарую, це - секрет! Я хочу, щоб це був для неї сюрприз.- А що таке сюрприз?Максимка довго думав, як пояснити, і нарешті, знайшовся:- Сюрприз - це майже те ж що і секрет, тільки секрети бувають різні, а сюрприз, завжди приємний. Зайчик подивився на малюнок:- Красиво. І ти намалював мою маму.

Номер слайду 15

Максим здивувався:- Де? Зайчик перестрибнув на малюнок, і показав на намальоване сонце:- Ось. Це моя мама. Вона у мене найкраща на світі! Максим заперечив:- Ні, моя мама найкраща на світі! Зайчик не погодився:- Ні, моя! Вона дарує всім людям світло, і тепло, якби не вона, не було б ні квітів, ні дерев, нічого не було! Вона світить зранку до вечора, дуже втомлюється, і лише іноді, ховається за хмаркою, щоб трохи відпочити! Максим згідно кивнув головою:- Добре, значить, у нас з тобою найкращі мами! Зайчик запропонував:- А давай з тобою дружити! Я буду тебе будити вранці! Максим задумався. У нього вже був один друг Костик в дитячому садку, і ще один-плюшевий Ведмедик, з яким він спав щоночі, і перед сном з ним розмовляв. Нехай у нього буде ще один друг, тим більше, такий незвичайний, адже чим більше друзів, тим краще!

Номер слайду 16

Давай! Зайчик зрадів, і перестрибнув на малюнок:- А тепер іди вітати маму, а я тобі, як другові, допоможу. Максим склав навпіл малюнок, і потопав на кухню. Мама, як завжди, зранку вже була біля плити, і готувала їм з татом сніданок. Він підійшов до неї, підвівся навшпиньки, і простягнув складений малюнок:- З Днем народження! Мама здивовано ахнула, взяла малюнок, і розгорнула. Через мить малюнок засяяв сонячним світлом, випускаючи справжні сонячні промінчики. Вона радісна, міцно обняла синочка, а Максим був щасливий. З тих пір Максимка і зайчик стали дружити, і Зайчик будив його вранці, і дні у Максима були світлими і радісними. Автор - Володимир Алтунин

Номер слайду 17

А твій сонячний зайчик який?

Номер слайду 18

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Інкл
Додано
31 березня 2023
Переглядів
379
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку