Презентація:"Вправи на визначення відмінка прикметників ( у реченнях) за закінченням та відмінком іменника".

Про матеріал

Презентація :" Вправи на визначення відмінка прикметників ( у реченні) за закінченням та відмінком іменника" містить цікавий матеріал для роботи на уроці. Діти працюють в групах і парах, є словникова робота. Презентація містить відео фізкультхвилинку. Гарного Вам уроку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Вправи на визначення відмінка прикметників ( у реченнях) за закінченням та відмінком іменника.

Номер слайду 2

Каліграфічна хвилинка Уу Ук Дд Дн Моя Україно, як я тебе люблю, твої зелені луги, твої розлогі степи.

Номер слайду 3

— Підкресліть прикметники, визначте їх відмінок.

Номер слайду 4

Вправа «Мозковий штурм» — Що називають прикметники? — На які питання вони відповідають? — З якою частиною мови пов’язаний прикметник у реченні? — Як змінюються прикметники? — Як визначити відмінок прикметників?

Номер слайду 5

ПОВІДОМЛЕННЯ ТЕМИ ТА МЕТИ УРОКУ — Сьогодні на уроці ми будемо закріплювати вміння визначати відмінок прикметників у реченні та правильно вживати їх у власному мовленні.

Номер слайду 6

Робота в парах. Вправа 183 (с. 96) — Прочитайте завдання до вправи. — Змініть закінчення називного відмінка однини на закінчення орудного відмінка. — Доберіть по кілька прикметників до кожної моделі. — Утворені прикметники запишіть за зразком.

Номер слайду 7

Великий, велика, велике, великі. Великим, великою, великим, великими. Мужній, мужня, мужнє, мужні. Мужнім, мужньою, мужнім, мужніми.— Виділіть закінчення утворених прикметників.

Номер слайду 8

Словникова робота Загадка - Сашко покликав: «Швидше, мамо! Поштарка принесла нам… — Доберіть якомога більше прикметників до слова телеграма.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Коментоване письмо. Вправа 184 (с. 96) — Запишіть подані іменники у місцевому відмінку, використовуючи відповідні прикметники. — Доберіть антоніми до виділених слів.

Номер слайду 11

Самостійна робота. Вправа 185 1 варіант записує 1, 2 речення; 2 варіант — 3 і 4 речення. Взаємоперевірка робіт. — Доберіть синоніми до слова кривавий.

pptx
До підручника
Українська мова 4 клас (Волкотруб Г. Й.)
Додано
13 грудня 2018
Переглядів
4077
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку