Презентація "Впровадження інноваційних технологій у педагогічну практику"

Про матеріал
Презентація досвіду роботи впровадження сучасних інноваційних технологій на уроках хімії
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кален – Гаврилецька Світлана Миколаївнавчитель хімії “Впровадження інноваційних технологій у педагогічній практиці”

Номер слайду 2

Педагогічне кредо:“ Запалити в учневі вогник жадоби до знань, формувати впевненість у власній інтелектуальній спроможності ”Спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, звання старший вчитель Стаж роботи: 30 років

Номер слайду 3

“Справжнє завершення освіти забезпечує тільки саме життя і свідома самостійність кожного”. Д.І. Менделєєв Перед учителем сьогодні ставиться складне завдання: потрібно давати не суму знань, а формувати навички учнів орієнтуватися в  сучасному світі, щоб вони могли застосовувати знання на практиці.

Номер слайду 4

Досягти вищесказаного можна через:розвиток компетентностей учнів на уроках хімії шляхом використання інтерактивних технологій, організація навчання учнів із урахуванням логіки пізнання, створення умов для виявлення потенційних можливостей школярів, розвиток у дітей та підлітків інтересу до самопізнання і самовизначення, прагнення до творчості;розкриття наукового та світоглядного потенціалу хімії, одного з предметів природничого циклу як умови формування майбутнього інтелекту нації;ефективне використання інтерактивних методів навчання, інноваційних технологій  з метою активізації пізнавального інтересу дітей до вивчення хімії.

Номер слайду 5

Тема над якою працюю:“Активізація пізнавальної активності та творчих здібностей учнів на уроках біології та хімії з використанням сучасних педагогічних технологій”

Номер слайду 6

У своїй педагогічній практиці використовую технології колективно – групового навчання: «Коло ідей»«Кластер»«Мозковий штурм»«Мікрофон»«Дерево рішень»«Навчаючи – вчуся»«Ажурна пилка»«Асоціативний кущ»

Номер слайду 7

«Коло ідей» «Кластер»З якими речовинами буде реагувати Сульфур та його сполуки хлоридна кислота? Написати відповідні рівняння реакції.

Номер слайду 8

Надаю перевагу роботі учнів у групах, тому застосовую різні методи кооперативного навчання:«Складання, шифрування та розшифрування таблиці»«Два - чотири - всі разом»«Ротаційна трійка»«Карусель»«Робота в парах».

Номер слайду 9

Приклад застосування методу «Складання, шифрування та розшифрування таблиці»{93296810-A885-4 BE3-A3 E7-6 D5 BEEA58 F35}Елемент. Символ. Нуклонне числореn5 Со. Аурум1323

Номер слайду 10

На уроках узагальнення і систематизації знань та на етапі закріплення знань ефективними є такі ігрові вправи:«Знайди помилку»«Третій зайвий»«Зайвий елемент»«Хрестики- нулики» «Снігова куля»«Збери половинки»«Перегони»

Номер слайду 11

«Зайвий елемент»У запропонованому переліку знайдіть зайве. Поясніть свій вибір. Увага! Можливі варіанти. С, Р, Н, К, СІ, О;Na, K, Fe, Li, Cs, Fr, Rb;Cu. SO4, Mg(OH)2, Na. Cl, KNO3, Al. PO4.

Номер слайду 12

Технологія проблемного навчання

Номер слайду 13

Прийом «Фішбоун»Вплив полімерних матеріалів на здоров’я людини та довкілля. Скорочувати обсяги використання полімерних матеріалів. Причини. Висновок. Проблемавиділяють токсичні речовинипотрапляють у харчові ланцюгивилучають кисень з повітряутворюють багато сміттяутворення смогуотруєння землі, води та повітрятермін розкладу кілька сотень роківзагибель мешканців водоймруйнування озонового шару земліпогіршення екол.стану навкол. середовища. Наслідки

Номер слайду 14

 Розвиток інтелектуального і творчого потенціалу учнівІнтегроване завдання: Визначте молекулярну формулу речовини, що входить до складу скелета найпростіших морських тварин аконтарій, якщо масові частки елементів у ній складають: Стронцію -47,83%, Сульфуру – 17,39%, Оксигену – 34,78%. Компетентнісне завдання: Повітря в лісі багате на кисень і фітонциди. Гектар лісу за рік очищує 18 млн. м3 повітря, а за годину поглинає стільки вуглекислого газу, скільки видихає 200 осіб. Фітонциди берези і тополі вбивають бактерії через 20 хв., сосни і дуба – через 15 хв. Як люди використовують ці властивості? Обчисліть об’єм повітря, що залишилося неочищеним (за рік), якщо внаслідок вирубки було знищено 50 гектарів лісу.

Номер слайду 15

Використання інформаційно-комунікаційних технологій.

Номер слайду 16

 Наприклад, під час вивчення періодичного закону і періодичної системи хімічних елементів Д.І. Менделєєва за допомогою матеріалів "Бібліотеки" є змога унаочнити такі питання:- історичні спроби класифікації хімічних елементів (ілюстрація різних підходів до систематизації елементів);- відкриття Д.І. Менделєєва (історична довідка, ілюстрації перших авторських спроб періодичної системи, підручника "Основи хімії") ;- суть періодичного закону, структура періодичної системи ;- сучасна інтерпретація періодичного закону (фізичний зміст закону, коротка і довга форми періодичної системи);- життєвий і творчий шлях Д.І. Менделєєва (біографічна довідка з ілюстраціями, портрети).

Номер слайду 17

Важливим нині є:не лише обсяг знань, а й уміння ними оперувати, бути готовим змінюватися та пристосовуватися до нових потреб ринку праці, оперувати й управляти інформацією, активно діяти, швидко приймати рішення, навчатися упродовж життя.

Номер слайду 18

“…Нехай наші учні помиляються, нехай вони сперечаються і не погоджуються з нами, але нехай вони ніколи не будуть байдужими до знань, які дає їм вчитель!” Відомий педагог В. Ф. Шаталов відзначав:

Номер слайду 19

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Хімія, Інші матеріали
Додано
2 березня 2020
Переглядів
1293
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку