Презентація Всеукраїнський урок доброти,,Щаслива лапа"

Про матеріал
Рекомендовано для роботи з учнями 5-6 класів.Матеріал допоможе поширити уявлення учнів про особливості поведінки домашніх тварин, детальніше ознайомити дітей з такими тваринами: кішкою, собакою; ознайомити з цікавими фактами життєдіяльності тварин; обговорити яку користь дають людям тварини. Розвивати логічне мислення, вміння виражати свої почуття та емоції, сприяти розвитку креативності. Стимулювати дітей до творчої діяльності. Виховувати дбайливе ставлення до тварин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок мовленнєвого розвитку. Тема: «Подорож в світ тварин»Мета: Виховання у дітей любові до домашніх тварин , почуття відповідальності за життя та здоров’я домашніх улюбленців. Розширювати кругозір дітей що до професій які можуть виконувати домашні тварини. Навчати дітей уважності, доброзичливості, поважного ставлення до артистів.

Номер слайду 2

Діти, сьогодні ми з вами здійснимо подорож , а куди саме – дізнаєтесь із цього відеоролика.

Номер слайду 3

Тема: «Подорож в світ тварин»

Номер слайду 4

Тож ,вирущаїмо! Але спочатку розгадайте загадки.- А що таке загадки?Ця тварина вже від ранку Нам співає колисанку. Някає муркоче Бо сметанки хоче. Що це діти за воркотик?

Номер слайду 5

Це пухнастий сірий КОТИК!

Номер слайду 6

У дворі не ловить гав каже грізно- ГАВ, ГАВ , ГАВ! Пильно дім охороняє кицю Мурку захищає

Номер слайду 7

Хто родиться з бородою? Хто на собі ліс носить? Хто спить, а очей не заплющує? Повзун повзе, на базар голки везе?Є крила, а не літає?Сидить у куточку і тче сорочку. 

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Знати, любити й охороняти природу – обов’язок кожної людини. Але любити тварин зовсім не означає, що треба ловити звірів і птахів, брати їх додому й зачиняти в клітки. Саме навпаки, вивчати тварин треба тільки в природному середовищі. Та й взагалі дружити з тваринами краще й цікавіше, якщо вони перебувають на волі.

Номер слайду 10

Певна річ, у тих випадках, коли тварина попала в біду, людина повинна взяти її до себе в дім, надати їй допомогу, нагодувати і випустити на волю. І лише в окремих випадках тварину залишають удома або передають до зоопарку, де її приручають, виховують і навчають.

Номер слайду 11

Люди можуть благоденствувати на Землі тільки до тієї пори, доки благоденствує природа. Тому вони зобов’язані бережно ставитися до всього живого, берегти й охороняти тварин і не допускати зникнення їх. На жаль, у різні періоди своєї господарської діяльності люди винищували окремі види тварин. Внаслідок цього за останні двадцять століть зникло 110 видів і підвидів різних тварин і 139 видів та різновидів птахів.

Номер слайду 12

Причому третина з цієї кількості тварин знищена тільки за час життя нашого покоління, за останні п’ятдесят років. Ось чому люди всього світу об’єднують тепер свої зусилля для того, щоб краще охороняти тваринний і рослинний світ нашої планети.

Номер слайду 13

Люди часто називають високорозвинених тварин своїми меншими братами. А менших братів потрібно опікати й оберігати від усіляких негод. Тим більше, що в кожній окремій місцевості з величезної кількості хребетних тварин водиться лише невелика частина. Зберегти їх для себе і майбутніх поколінь – наш священний обов’язок.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Вірш С. Єсеніна “ПРАВО СОБАКИ НА ЖИТТЯ”В житніх кулях і колючках,Де повисли рогожі в ряд,Привела на світанку сучка. Аж семеро цуценят. Цілий день їх, не знаючи втоми,Прилизувала язиком. Парувала мерзла солома. Під теплим її животом. А ввечері, коли кури. Усілися на дрючок,Вийшов господар хмурий,Цуценят поклав у мішок. Кучугурами копотіла,Поспішала за ним вона.І так довго трепетіла. В ополонці вода нічна. А коли облизавши боки,Ледве чвалала назад,Здався їй молодик високий. Одним з її цуценят.І тоді дзвінко завила,На той тонкий молодик,Поки він за могилу. У сніжних полях не зник.І глухо, як від подачки,Коли кинуть їй камінь на сміх,Покотилися очі собачіЗолотими зорями в сніг. 

Номер слайду 16

А зараз ми розповімо про собак сенбернарів, які вже багато віків рятують людей в засніжених Альпійських горах. Деякі собаки врятували за своє життя 30 - 35 чоловік. Рекордсменом серед них був пес Баррі, який за 12 років рятувальної служби допоміг вижити 41 людині, які потрапили під гірські лавини.

Номер слайду 17

Тварини допомагали людям і в проведенні різних експериментів, дослідів, які мали величезне значення для біології, медицини, ветеринарії. Відомий лікар древньої Греції Гіпократ – “батько медицини” - вивчав будову тіла, препаруючи трупи тварин. Особливо багато працював з собаками відомий фізіолог Павлов. Всім нам відомо і про заслуги собак на кордоні, в міліції. Тисячі правопорушень розкрили собаки, сотні-тисяч порушників кордону затримали собаки, і тисячі тон наркотиків виявили собаки, рятуючи людей від наркотичної залежності. Хотілось би відмітити роль собак-поводирів, яких спеціально навчають, щоб полегшити сліпим людям життя. Кращими поводирями вважаються собаки породи лабрадор і німецькі вівчарки. До речі, вік собак - поводирів короткий. Дають знати постійне нервово - психічне напруження, яке зазнає собака, заміняючи сліпим людям очі.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

А тепер дуже хочеться перевірити чи знайоми ви зі знаменитими тваринами. Відеоролик. Хто любив повторювати –« Хлопці давайте жити дружно» 2. Собака яка любить полювати з фоторушницею? 3. Кошеня з собачім призвісткам 4. Собаки які першими полетіли в космос ? 5. Мультик о допомоги собаки вовком 6. Вічний супротивник мишеня Джері …7. Артист який керує цілим котячим театром .8. Він – кіт- зірка екрана. Практичний мудрий діловитий. Сільськогосподарськими планами. На всю країну знаменитий. Матроскін. Ю Куклачов Том. Жив бил Пес Білка і Стрілка. Гав. Кулька Леопольд

Номер слайду 20

Багато власників кішок не без підстав вважають що їх улюбленці здатні передбачати майбутнє і зокрема повернення в будинок одного з його мешканців. Одна жінка розповідала що саме за поведінкою кішки дізнається про прихід друзів, так як кішка перед їхнім візитом йде в їдальню і починає ретельно вимиватися.

Номер слайду 21

Навіщо кішкам вуса ? На це питання вчені відповідають просто : вуса потрібні для дотику, а зовсім не для краси. Як правило довжина вуса становить не більше 7см., проте один кіт відзначився супер –довгими вусами . Кіт породи мейн- кун на ім’я Місії, якій проживає у Фінляндії пізнає світ за допомогою 19-сантіметрових вусів.

Номер слайду 22

А ви знаєте що за допомогою кішок можливо лікувати ? А хто з вас знає яку назву має ця допомога ?Феніл терапія являє собою терапевтичний вплив кішок . Вона сприяє зниженню артеріального тиску нормалізує роботу серця позбавляє від суглобових і головних болів. Кішки прискорюють відновлення після травм лікує внутрішні запальні захворювання. Кішка чудово вміє вгадувати хворі місця свого господаря. Спілкування з ними зміцнює імунітет. Дуже корисно і муркотіння кішки яке навіть може підвищувати цільність кісток людини .

Номер слайду 23

Бажаєте визначити скільки років вашій кішці за людськими мірками ?Якщо вашій кішці 3 роки це відповідає людському 21 року. Якщо 8 то по людські 56 Якщо 14 то 98 людських років.

Номер слайду 24

Часто трапляється так, що тварини набридають людині і тоді вони залишаються на вулиці, нікому не потрібними. Особливо багато бродячих тварин з’являється на вулицях на при кінці літа . Зібравшись до стай вони повинні самостійно добувати собі їжу. Іноді голодна тварина може бути небезпечною для людини.

Номер слайду 25

Але є люди для яких наші менші брати становляться головними в житті. Вони відкривають притулки або становляться волонтерами. Основна мета притулку- допомога тваринам які потрапили в біду.

Номер слайду 26

Покинута або загублена тварина завжди на совісті господаря. Намагайтесь не робити помилок не кидайте свого ліпшого друга на жахливе життя .І завжди пам’ятайте що « Ми відповідальні за тих кого приручили». А найголовніше, щоб ви запам’ятали, що тварини – це друзі наші менші, тому нам треба їх любити та піклуватися про них.

Номер слайду 27

Підсумувавши прослухане, можна зауважити, що кожна людина повинна жити в гармонії з живою природою, тобто з тваринами, захищати їх і охороняти. Приручивши тварин, ми отримали “менших братів” за яких, за словами Антуана де Сент - Екзюпері повинні бути у відповіді перш за все перед своєю совістю, і звичайно, перед природою. Тому піклування про тварин повинно бути обов’язком кожного. Ви повинні виховувати в собі любов і повагу до “братів менших”, вміти розуміти їх без слів і завжди своєчасно прийти на допомогу.

Номер слайду 28

Всіх їх жалійте, люди, не вбивайте,Небо без птахів – не небо!Море без риб - не море,А земля без звірів – не земля. 

Номер слайду 29

Любімо світ, в якому ми живем,Це поля, це ліси, озера, ріки. Бо ми, як сонце, зійдем і зайдем,А їм ще зоставатися і жити. 

Номер слайду 30

Допоки житимем, рятуймо все. Від знищення, розрухи, смерті, бруду. Хай наша справа радість принесеІ впевненість, що ми на світі - люди!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Свистун Ольга Яківна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
2 жовтня 2019
Переглядів
9789
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку