Презентація "Взаємозв"язки в природі восени"

Про матеріал
Презентація до уроку природознавства у 2 класі на тему "Взаємозв"язки в природі восени"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вправа «Погода»— Яка зараз пора року?— Який місяць?— Яке число?— Тепло чи холодно надворі?— Який стан неба?— Яка температура повітря?— Чи були сьогодні протягом дня опади?

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

РОСЛИНИАСОЦІАТИВНИЙ КУЩ

Номер слайду 8

Що відбувається з рослинами взимку?День2

Номер слайду 9

Які зміни в неживій природі відбуваються взимку?

Номер слайду 10

Рослини взимку не ростуть. Багото кущів і дерев  скинули листя і будуть перебувати у спокою до весни. Чи все листя треба прибирати в саду восени?

Номер слайду 11

Тільки на  на ялинках та соснах залишаються хвоїнки. Ці хвоїнки опадають не зразу, а поступово. Тому всі хвойні рослини взимку зелені. Які ще хвойні дерева ви знаєте?

Номер слайду 12

Більшість рослин заздалегідь готується до зими. Ще восени однорічні трав’янисті рослини зів’яли, залишивши своє насіння в грунті. З нього навесні виростуть нові трави. Якої форми насіння ви помічали?

Номер слайду 13

У багаторічних трав’янистих рослин відмерла наземна частина рослини, в ґрунті лишилися кореневища, бульби, цибулини. Навесні з них розів’ються молоді частини рослини Наведіть приклади таких рослин.

Номер слайду 14

Деякі рослини залишаються зеленими під снігом усю зиму. Це суниці, верес, журавлина.

Номер слайду 15

Є рослини, що ростуть і взимку. Під шаром снігу та опалого листя у підсніжників, пролісок, рясту з’являються пуп’янки, які з настанням тепла розпускаються. Назвіть квіти з малюнків

Номер слайду 16

Життя рослинам узимку зберігає сніжна ковдра. Температура повітря під снігом, навіть якщо його товщина всього 10 сантиметрів, буде на 15-20° вищою, ніж зовні.

Номер слайду 17

У глибокому спокої перебувають дерева і кущі. Майже всі вони на зиму скинули листя. Однак на їхніх гілках залишаються бруньки. Зовні бруньки вкриті темними лусочками. Усередині бруньки є дуже дрібні зелені листочки. 

Номер слайду 18

Стовбур будь якого дерева вкритий корою. Кора — дуже важлива частина дерева, це «шкіра», яка захищає його від спеки, холоду, дощів, морозів, а ще — від проникнення всередину дерева шкідливих мікробів, грибків і комах.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

РОБОТА В ПІДРУНИКУ

Номер слайду 21

ЯЛИНКАРаз я взувся в чобітки,одягнувся в кожушинку,сам запрягся в саночкиі поїхав по ялинку. Ледве я рубати встиг,ледве став ялинку брати,а на мене зайчик — плиг!Став ялинку відбирати. Я сюди, а він туди…— Не віддам, — кричить, — нізащо!Ти ялинку посади,а тоді рубай, ледащо!Не пущу, і не проси!І цяцьками можна гратись,порубаєте ліси —ніде буде і сховатись О. Олесь

Номер слайду 22

Усі ми звикли, що новорічне свято приходить у наш дім разом із красунею ялинкою, з Дідом Морозом і подарунками.— Чому ми вирубуємо ялинки під Новий рік?— Скільки потрібно виростити дерев, щоб у новорічну ніч кожну квартиру прикрашала ялинка?— Скільки років потрібно рости ялинці, щоб вона була ростом хоча б із першокласника? Ялинка за десять років виростає у зріст першокласника, простоїть 10 днів у квартирі на Новий рік, і її викинуть на смітник.

Номер слайду 23

Цікаві новорічні ялинки

Номер слайду 24

Штучні красуні на різний смак. У кого вдома штучна ялинка?

Номер слайду 25

Пам’ятайте! Якщо кожен із нас урятує маленьку сосонку або ялинку, то через десятки років це відгукнеться в нашому серці вдячним і радісним дзвоником. Як ви думаєте, Чому?

Номер слайду 26

РОБОТА В ЗОШИТІ

Номер слайду 27

Дякую за увагу

pptx
Додано
10 лютого 2019
Переглядів
2045
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку