Презентація. Я досліджую світ. 1 клас. Зима. Тварини взимку

Про матеріал

Формування ключових компетентностей: громадської, соціальної, уміння вчитися, загальнокультурної, здоров'язберігаючої.
Учні знатимуть:
•як зимують де які тварини;
•які зміни відбуваються у житті звірів з приходом зими;
•чому потрібно дотримуватись правил поведінки в природі;
•як людина може допомогти звірям узимку.
Предмети, які інтегруються: природнича, математична.
Використовуються прийоми критичного мислення:асоціативний кущ, сенкан., кубування, вправа «Робота в парах», стратегія «Розв'язання задач-жартів».

Зміст слайдів
Номер слайду 1

КЗ “Нижньотеплівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Станично-Луганського району Луганської області” Урок по предмету "Я досліджую світ" у 1-му класі Вчитель вищої категорії: Буніна Олена Василівна

Номер слайду 2

Тема: Зима. Тварини взимку. Мета: Формування предметних компетентностей: природознавчої – формувати уявлення учнів про звірів та ознаки, які відрізняють їх від інших тварин; про причини змін у житті звірів, відповідно до зміни пори року; обговорити, як можна допомогти тваринкам; застосувати знання про звірів в різноманітних життєвих ситуаціях; формувати навички природоохоронної роботи; сприяти розвитку дослідницької активності, творчих здібностей та інтересів учнів. -комунікативної – формувати уміння учнів зв’язно висловлювати думку; спілкуватися державною мовою; налагоджувати взаємодію з оточуючими; розвивати навички спілкування. Формування ключових компетентностей: громадської, соціальної, уміння вчитися, загальнокультурної, здоров’язберігаючої. Обладнання: роздатковий матеріал (зображення тварин); «Асоціативний кущ» - предметні малюнки; малюнки зимового лісу; кубування; проектор; ноутбук; мультфільм «Маша і Ведмідь: сліди небачених тварин».

Номер слайду 3

Очікувані результати. Учні знатимуть: як зимують де які тварини; які зміни відбуваються у житті звірів з приходом зими; чому потрібно дотримуватись правил поведінки в природі; як людина може допомогти звірям узимку. Предмети, які інтегруються: природнича, математична

Номер слайду 4

І Організаційний момент 1. Вітання Ми сьогодні рано встали, Любу маму привітали. Одяглися всі швиденько І побігли ми раненько Прям до школи в 1 клас, Бо чекають там на нас Вчитель, друзі, любий клас – Він навчить багато нас. Ми навчаймось цілий день – Добрий день! Добрий день! Добрий день!

Номер слайду 5

2. Завдання наші такі: не просто слухати, а чути; не просто дивитися, а бачити; не просто відповідати, а міркувати; дружно і плідно працювати.

Номер слайду 6

3. Обмін інформацією Спостерігали ви сьогодні вранці за погодними умовами? Чи бачили ви дорогою до школи якісь ознаки зими? Розкажіть які саме?

Номер слайду 7

4. Групове заняття. Вправа «Асоціативний кущ» - З чим асоціюється слово зима? Зима Гарний настрій Сніг Мороз Снігова баба Холод Сніжинки Ковзани, санчата

Номер слайду 8

ІІ Актуалізація опорних знань 1.Об’єднання у 2 групи Гра «Добре – погано» (Перша група доводить, чому добре, що наступила зима, інша – навпаки, чому погано)

Номер слайду 9

2. Обговорювання віршів Зимонько В білім кожушку, Любимо ми бігати По твоїм сніжку. Всім рум’яниш личенька Ти о цій порі І ладнаєш ковзанки В нашому дворі. Л.Забашта Зима Дорога біла стелиться, і краю їй нема. Сніжок мете. Метелиця. Прийшла до нас зима.

Номер слайду 10

ІІІ Повідомлення теми, цілей і завдань уроку Загадки про тварин. 1. Сірий, зубастий, по полю блукає, ягнят шукає. 4. В мене шубка з колючок, В мене сіра спинка. Ніс, як чорний п’ятачок, Очі – намистинки. 2. Літом наїдається, А зимою висипається. 3.Хутряна руденька шуба Із сосни стриба на дуба, Хвіст у неї, як мітла, А сама на зріст мала.

Номер слайду 11

5. В лісі темному блукає, Довгий хвіст пухнастий має. До села як завітає – Курочку собі шукає. Їй на місці не сидиться. Як же звуть її… 6. Влітку – сіренький, Взимку – біленький, Довгі вуха має, Швидко в ліс стрибає.

Номер слайду 12

ІV Мотивація навчальної діяльності По дорозі зайчик скаче, Сніг глибокий, зайчик плаче, Змерз він дуже, і тремтить, і не знає що робить. Де спочить і де присісти? Щось поїсти. Треба швидше у лісочок, Де стоїть старий пеньочок. Сніг лапками розгрібати І корінці там шукати. Аби кори трохи згристи, Ой як хоче зайчик їсти! Катерина Перелісна 2. Обговорення прочитаного: - Про кого віршик? - Як зимує зайчик? - Чим він живиться взимку?

Номер слайду 13

V Вивчення нового матеріалу 1. Бесіда «Тварини взимку» Багато лісових мешканців нічого не знають про зиму. В норах і барлогах сплять ведмеді, їжаки, кроти, миші. Сховалися на зиму комахи. Відлетіли у вирій шпаки, лелеки, журавлі, зозулі, дикі гуси та качки. Проте в лісі навіть узимку не порожньо. На снігу можна побачити сліди звірів та птахів.

Номер слайду 14

2. Перегляд мультфільму «Маша і Ведмідь. Сліди небачених тварин» 3. Запитання для обговорення: Чиї сліди ви бачили у мультфільмі? (зайця, вовка, ведмедя) А можемо ми побачити взимку сліди ведмедя? Чому? 4. Руханка - Сірий зайчик сів і жде Спритно вушками пряде Зимно зайчику стояти, Треба трішки пострибати

Номер слайду 15

5. Робота над темою уроку - Зайчик, зайчик, де гуляв? Чом ти шубку поміняв? - Бо зима уже на носі, Білий сніг вже на порозі. В білій шубці поскачу – Від лисички утечу. В сірій – справа вже не та: Швидко з’їсть мене вона.

Номер слайду 16

6. Вправа «Кубування» - Розкажіть, що ви знаєте про зайця? Чим харчується? Хто це? (заєць) Яке хутро? Де живе? Користь людині Як зимує?

Номер слайду 17

7. Вправа «Робота в парах» - Хто чим живиться? Кора і гілки птахи Насіння і ягоди білки Горіхи кабани Жолуді лосі, зайці, олені

Номер слайду 18

8. Стратегія «Розв’язання задач-жартів» Задача: Довжина стрибка зайця 3 м. Скільки треба разів пригнути зайцеві, щоб подолати 6м? 9м?

Номер слайду 19

9. Вправа «Сенкан» Заєць. Сірий, рослиноїдний. Ховається, прислухається, заплутує. Змінює колір хутра. Куцохвостий.

Номер слайду 20

Робота в групах-- складання правил друзів звірів: - допомогти зимувати тваринам; - не руйнувати домівки звірів; - зробити годівнички птахам. Висновок: Увійди в природу другом! 2. Підбиття підсумків Прийом «Інтерв’ю» Добіг кінця наш урок. Чи справдилися ваші очікування? - Чого ви навчились на уроці? - Що було найцікавіше? - З яким настроєм закінчується урок? VІ Підсумок роботи

Номер слайду 21

Ну, що ж, сподіваюсь, що вам сподобався урок. Якщо так, покажіть веселий смайлик, ні – похмурий. Діти, ви гарно попрацювали сьогодні. Я сподіваюся, що ви ніколи не завдаватимете шкоди тваринам, будете допомагати пташкам взимку. Дякую!!! 3. Рефлексія

ppt
Додав(-ла)
Буніна Олена
Додано
2 грудня 2018
Переглядів
6775
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку