Презентація "Я проти ксенофобії"

Про матеріал
Домашня робота. За десятий клас. Презентація на тему "Я проти ксенофобіїї". Виконала Фурдуй Анастасія
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я проти ксенофобіїФурдуй Анастасія учениця 10 класу

Номер слайду 2

Для досягнення цієї мети було поставлено такі завдання:*Розкрити поняття ксенофобії; *Вивчити закономірності виникнення та розвитку ксенофобії; *Розглянути причини ксенофобії та її види; *Знайти та проаналізувати шляхи вирішення та подолання такого явища, як ксенофобія. Основна гіпотеза дослідження представлена ​​у вигляді утвердження імовірнісного характеру, що свідчить, що «ксенофобія має біологічну природу»

Номер слайду 3

Ксенофобія має своє походження від двох грецьких слів "фобія" (страх, страх) і "ксенон" (іноземний, незнайомий, іноземець) - нав'язливий страх перед іншими людьми, а також ненависть, нетерпимість до когось або чогось чужого, незнайомого , незвичному. Сприйняття чужого як незрозумілого, незбагненного, а тому небезпечного та ворожого. Споруджене в ранг світогляду, може стати причиною ворожнечі за принципом національного, релігійного чи соціального поділу.

Номер слайду 4

У сучасному суспільстві ксенофобія поширюється на дуже широке коло об'єктів, відповідно до яких виділяють наступні її види: *расові та етнічні фобії (етнофобії), що визначають упередження та дискримінацію по відношенню до осіб іншої раси або етнічної групи, ксенофобія - фобія по відношенню до та ін. *релігійні фобії, що визначають страх і упередження щодо прихильників різних релігійних орієнтацій (наприклад, ісламофобія, фобії по відношенню до представників різних релігійних культів); *фобії по відношенню до груп, що відрізняються за соціальними, культурними, матеріальними та фізичними ознаками.

Номер слайду 5

Спосіб 3. Слід допомогти та підтримати жертв злочинів, продемонструвати, що співчуваєте йому та підтримуєте його. Спосіб 4. "Групи ненависті" необхідно ідентифікувати, зрозуміти їхню символіку та програму. Щоб правильно реагувати, потрібна точна інформація та знання предмета. Спосіб 5. Ненависть не заборонена законом. Ксенофоби мають право проводити мирні демонстрації. Зусилля мають бути зосереджені на організації акцій, які пропагують терпимість. Спосіб 1. Дії "груп ненависті" часто викликають дві реакції - апатію чи страх. Ненависть необхідно зупиняти добрими справами та придушувати у зародку. Спосіб 2. Слід об'єднуватися. Необхідно організувати спілки з клубами, громадськими організаціями, підключати засоби масової інформації, залучати всіх, пропонувати та обговорювати будь-які ідеї, щоб кожен був залучений до цієї боротьби, шукати союзників. Спосіб 6. Не слід брати участь у мітингах та демонстраціях, які пропагують ненависть. Спосіб 7. Ксенофобія має бути пояснена та засуджена. Спосіб 8. Чиновники та політики можуть стати важливими союзниками у боротьбі з ксенофобією. Спосіб 9. Головний засіб боротьби з ненавистю - виховання людей, що починається із самого себе.

Номер слайду 6

Мета даної роботи було досягнуто, завдяки досягненню поставлених завдань: розкриття поняття ксенофобії, вивчення закономірності виникнення та розвитку ксенофобії, розгляду причин ксенофобії та її видів, пошук та аналіз шляхів вирішення та подолання ксенофобії. Поставлена ​​гіпотеза була повністю доведено, оскільки ксенофобія має як біологічну природу, а й соціальну. Процеси, що проходять в суспільстві, мають великий вплив на свідомість індивіда. У ході дослідження роботи були зроблені такі висновки, що ксенофобія - природна людська властивість, така ж природна, як і цікавість. Зустріч з невідомістю загрожує як небезпекою, можливо, і смертельною, так і можливістю знайти нові знання та навички. Особина чи популяція, що реалізує успішну стратегію виживання, завжди демонструватиме нормальну реакцію на нове - суміш цікавості та настороженості. Відсутність однієї зі складових прирікає неминучу поразку. Люди, які категорично не приймають етнічних узагальнень, просто позбавлені відповідних рецепторів, які відповідають за розпізнавання "свій - чужий".

Номер слайду 7

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Трифонова Світлана В'ячеславівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 листопада 2021
Переглядів
1886
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку