Презентація "Ядерна енергетика та сучасні проблеми екології"

Про матеріал
Виробництво атомної енергії потребує надзвичайно високої кваліфікації персоналу, який обслуговує атомні реактори, що дасть змогу майже уникнути помилок, які можуть призвести до аварії. Досі не існує безпечної технології утилізації, переробки та захоронення радіоактивних відходів. Збільшення кількості блоки на українських АЕС та продовження строку експлуатації існуючих блоків призведе лише до збільшення радіоактивних відходів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ядерна енергетика та сучасні проблеми екології Розглянемо такі питання: 1. Ядерна енергія 2. АЕС в Україні 3. Схема роботи АЕС 4. Переваги атомних станцій 5. Недоліки атомних станцій 6. Вплив атомної енергетики на навколишнє середовище 7. Вплив радіації на живі організми

Номер слайду 2

Ядерна енергія – це енергія, що виділяється під час перетворень атомних ядер.

Номер слайду 3

АЕС в Україні

Номер слайду 4

Схема роботи АЕС

Номер слайду 5

Переваги атомних станцій відсутність шкідливих викидів; викиди радіоактивних речовин у кілька разів менші, ніж на ТЕС; невеликий обсяг використаного палива і можливість його повторного використання;

Номер слайду 6

висока потужність: 1000-1600 МВт на енергоблоках; низька собівартість енергії; практична незалежність від джерел палива.

Номер слайду 7

Недоліки атомних станцій радіоактивні відходи небезпечні, вимагають складних і дорогих заходів з переробки та зберігання; небажаний режим роботи із змінною потужністю для реакторів;

Номер слайду 8

наслідки можливої аварії вкрай важкі, хоча імовірність її досить низька; великі капітальні вкладення, необхідні для спорудження станції, її інфраструктури, а також у разі можливої ліквідації.

Номер слайду 9

Вплив атомної енергетики на навколишнє середовище локальний механічний вплив на рельєф; стік поверхневих і ґрунтових вод, що містять хімічні і радіоактивні компоненти;

Номер слайду 10

зміна характеру землекористування й обмінних процесів у безпосередній близькості від АЕС;

Номер слайду 11

зміна мікрокліматичних характеристик прилеглих районів; різноманітні хімічні компоненти впливають на популяції, флору і фауну екосистем.

Номер слайду 12

Вплив радіації на живі організми зміни в ДНК – клітинні мутації; розвиток раку, хвороби щитовидної залози, параліч, хвороби травного тракту тощо.

Номер слайду 13

Досі не існує безпечної технології утилізації, переробки та захоронення радіоактивних відходів. Збільшення кількості блоки на українських АЕС та продовження строку експлуатації існуючих блоків призведе лише до збільшення радіоактивних відходів.

Номер слайду 14

Висновок Виробництво атомної енергії потребує надзвичайно високої кваліфікації персоналу, який обслуговує атомні реактори, що дасть змогу майже уникнути помилок, які можуть призвести до аварії.

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

ppt
Пов’язані теми
Фізика, 9 клас, Розробки уроків
До підручника
Фізика 9 клас (Бар'яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О. (за редакцією Баряхтара В.Г., Довгого С.О.))
До уроку
Розділ 4. Атомне ядро. Ядерна енергетика
Додано
12 травня 2022
Переглядів
4497
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку