Презентація "Як людина досліджує світ"

Про матеріал
презентація "Як людина досліджує світ" допоможе розвивати комунікативні і пізнавальні здібності у дітей
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як людина досліджує світ?

Номер слайду 2

ВІТАННЯЩиросердно привітаєм в цьому класі нас усіх. В парах гарно покружляєм,Не шкодуєм ніг своїх. Три плескання, три притопи,Присідання і підскок. Посміхнулись, привітались І почнемо наш урок.

Номер слайду 3

Органи чуття− Що ви бачите у мене в руках? (Лимон)− Який він за кольором?− Який він за формою?− Який лимон за розміром? − Що вам допомогло дізнатись, про це?  − Який лимон на смак? − Який ваш орган допоміг вам дізнатися, що він кислий?

Номер слайду 4

—  Чи доводилося вам спостерігати за природою?—  Що цікавого ви запам’ятали?— Які досліди ви проводили в природі?

Номер слайду 5

Бесіда за змістом тексту. Наталочка і Дмитрии пішли в ліс. Там вони побачили мурашник.-Ой! Що вони роблять? — скрикнула Наталочка.-Хто? — запитав Дмитрик.-Мурашки. Давай розглянемо їх.-Які вони маленькі! їх погано видно.-Ходімо додому. Візьмемо лупу і зможемо все роздивитися.

Номер слайду 6

Небилиця. Що у зими на порозі цвітуть маки на морозі. А у літа на печі замерзають калачі. А у весни в кінці полялистя скинула тополя. А в осені коло стежки вбрались верби у сережки. А ми стали коло хати та й не можем розібрати, — кому іти рибу пасти, кому воду в копи класти, кому піски молотити, кому СНІГИ ВОЛОЧИТИ. Що сплутано?

Номер слайду 7

Фізкультхвилинка. Всі піднесли руки – раз!На носках стоїть весь клас,Два присіли, руки вниз,На сусіда подивись. Раз! – і вгору,Два! – і вниз,На сусіда подивись. Будем дружно ми вставати,Щоб ногам роботу дати. Раз – присіли, два – піднялись. Хай мужніє ваше тіло. Хто старався присідати,Може вже відпочивати.  

Номер слайду 8

  Лід на річках, сніг на полях,     Віхола гуляє, – коли це буває?Сонце пече, липа цвіте,     Жито доспіває – коли це буває? Голі поля, мокне земля,     Дощ поливає, – коли це буває?Тане сніжок, зеленіє лужок,День прибуває – коли це буває?Загадки«Коли це буває?»

Номер слайду 9

Гра «Що я бачу»Ведучий учень вигукує: «Кругле!». Усі відгадують, що побачив учень у класі. Це може бути, наприклад, годинник. Хто першим правильно назвав круглий предмет, той називає іншу ознаку. Це може бути матеріал, із якого виготовлені предмети:□ певного кольору;□ прямокутні;□ дерев’яні;□ металеві;□ кам’яні;□ назви яких починаються з певної літери тощо.

Номер слайду 10

  За допомогою якого приладу можна побачити дрібні частини листочків і квітів?  Маленькі тіла і дрібні частини тіл вивчають за допомогою збільшувальних приладів. Простим збільшувальним приладом є лупа. Розгляньте лупу. Вона складається з ручки і збільшувального скла.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Дослідницька лабораторія  Дізнайтеся: який вигляд мають деталі дрібних предметів за допомогою лупи.

Номер слайду 13

Обговорення ілюстрації

Номер слайду 14

Біологічний експеримент. Пророщування зерна

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Демусь Оксана Богданівна
    Дякую за хороший матеріал та цікаві ідеї.
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 березня 2019
Переглядів
2557
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку