Презентація "Як платити менше за комунальні послуги"

Про матеріал

•з кожним роком на побутові потреби витрачається все більша частка електроенергії, газу, тепла, води; у величезних масштабах росте застосування побутової електрифікованої техніки. Тим часом, багато родовищ в обжитих місцях вже вичерпані, а нові доводиться шукати і облаштовувати. А це все дуже недешево. Тому саме економія стає найважливішим джерелом зростання виробництва. Розрахунки показали, а практика підтвердила, що кожна одиниця коштів, витрачених на заходи, пов'язані з економією електроенергії, дає такий же ефект, як в два рази більша сума, витрачена на збільшення її виробництва. На тлі економічної (і енергетичної) кризи в нашій країні цей факт, як на мою думку, варто взяти до уваги.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЯК ПЛАТИТИ МЕНШЕ ЗА КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ?

Номер слайду 2

з кожним роком на побутові потреби витрачається все більша частка електроенергії, газу, тепла, води; у величезних масштабах росте застосування побутової електрифікованої техніки. Тим часом, багато родовищ в обжитих місцях вже вичерпані, а нові доводиться шукати і облаштовувати. А це все дуже недешево. Тому саме економія стає найважливішим джерелом зростання виробництва. Розрахунки показали, а практика підтвердила, що кожна одиниця коштів, витрачених на заходи, пов’язані з економією електроенергії, дає такий же ефект, як в два рази більша сума, витрачена на збільшення її виробництва. На тлі економічної (і енергетичної) кризи в нашій країні цей факт, як на мою думку, варто взяти до уваги.

Номер слайду 3

Почни економити вдома. Найскладніша проблема в економії енергоресурсів - почати з себе. Як показує практика енергоспоживання, економія за допомогою розумного самообмеження і утеплення житла може становити дуже пристойні суми: до половини коштів на оплату комунальних послуг.

Номер слайду 4

економія тепла і газу. Тримайте опалювальні прилади чистими. Встановіть тепловідбивний екран за опалювальним приладом, нехай він віддає тепло в приміщення, а не нагріває стіну.встановіть регулюючу голівку на опалювальному приладі для регулювання ступеня нагріву

Номер слайду 5

провітрюйте приміщення в «ударному» режимі, широко відкриваючи вікна на короткий час. За цей час повітря встигне змінитися, а стіни і опалювальні прилади не охолонуть. ЗАМІНІТЬ ВІКНА НА СУЧАСНІ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІ. Вікна з подвійним або потрійним заскленням у кілька разів зменшують втрати тепла.

Номер слайду 6

УТЕПЛІТЬ СТІНИ ТА ФАСАД ПОМЕШКАННЯ

Номер слайду 7

Якщо опалюєте житло газом – встановіть лічильник, тоді будете платити лише за спожитий газ

Номер слайду 8

Полум’я пальника не повинно виходити за межі дна каструлі, сковороди, чайника. У цьому випадку Ви просто гріє повітря в квартирі. Економія 50% і більше. Деформоване дно посуду призводить до перевитрати газу до 50%;

Номер слайду 9

Використовуйте економний посуд, ці якості зазвичай рекламує виробник. Найбільш енергоекономічні вироби з нержавіючої сталі з полірованим дном, особливо з шаром міді або алюмінію. Посуд з алюмінію, емальований, з тефлоновим покриттям досить не економні

Номер слайду 10

Модернізація системи вентиляції, а саме рекуперація тепла, – це реальний спосіб економії.

Номер слайду 11

Система “тепла підлога” – спосіб підвести тепло саме туди, де воно найбільше потрібно. 

Номер слайду 12

Газову колонку або бойлер, які відпрацювали 15-20 років, варто замінити, бо з часом ці пристрої втрачають ефективність.

Номер слайду 13

Заощаджуємо електроенергію. Вимикати світло, якщо ніхто не знаходиться у кімнаті. Використовувати енергоефективні лампочки. Варто встановити світлодіодні (LED) енергозберігаючі лампочки, які не містять шкідливих речовин.

Номер слайду 14

Енергозберігаючі побутові прилади мають маркування «А» чи «А+». Холодильник такого класу споживатиме на 30-50% менше електроенергії, ніж пристрій такого ж об’єму марки «В».

Номер слайду 15

Режим очікування для комп’ютера доречний, якщо залишати його на кілька хвилин, а не на всю ніч.

Номер слайду 16

Не можна залишати прилади, що працюють від акумулятора (наприклад, мобільні телефони), увімкненими довше, ніж потрібно для повної зарядки акумулятора.

Номер слайду 17

Використовуйте НВЧ-печі, МХ-печі та індукційні плити – вони працюють швидко та економно.

Номер слайду 18

Холодильник та морозильник варто тримати в чистоті, без льоду та снігу, регулярно розморожуйте ці прилади. Треба стежити за тим, щоб дверцята були щільно закритими.

Номер слайду 19

Заощаджуємо гарячу воду. Закривати воду, якщо не користуєтеся водою тут і зараз. Немає нічого складного в тому, щоб закрити кран під час гоління, чищення зубів, зняття шкірки з овочів і фруктів.

Номер слайду 20

Необхідно стежити за станом сантехніки та вчасно ремонтувати її. З крану, що протікає, щомісяця виливаються сотні та тисячі літрів води.

Номер слайду 21

Якщо в будинку центральне водопостачання, то варто встановити лічильники на воду, як гарячу, так і холодну.

Номер слайду 22

Приймати душ економніше, ніж ванну. Через насадки, які розпилюють воду, витратиться у кілька разів менше води.

Номер слайду 23

Слід використовувати побутові прилади, які заощаджують працю, час та ресурси. Наприклад, автоматичні пральні машини, посудомийні машини тощо.

Номер слайду 24

Не рекомендується розморожувати продукти – м’ясо, рибу - під струменем. Це не лише марне витрачання води та тепла, але й знищення корисних речовин продуктів.

Номер слайду 25

Для заощадження води під час миття посуду варто встановити подвійну раковину. Тоді можна мити посуд в одній частині, а полоскати – в іншій.

Номер слайду 26

Необхідно перекривати вентиль для води, якщо приміщення залишають на кілька днів.

Номер слайду 27

Дотримуйтесь наведених порад і захистите себе від зайвих витрат. Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 9 клас, Виховна робота
До підручника
Фізика 9 клас (Бар'яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О. (за редакцією Баряхтара В.Г., Довгого С.О.))
До уроку
Розділ 2. Електричний струм
Додано
19 березня 2018
Переглядів
1671
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку