Презентація "Як приборкати тигра"

Про матеріал
З презентації ви дізнаєтесь: - Як стрес впливає на людину? - Що є джерелом стресу? - Як розпізнати стрес? - Як протидіяти стресам? - Як подолати стрес?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як приборкати тигра

Номер слайду 2

Як стрес впливає на людину? Що є джерелом стресу? Як розпізнати стрес? Як протидіяти стресам? Як подолати стрес?

Номер слайду 3

Постійні стреси: порушують знижують призводять до: Психічне і соматичне здоров’я продуктивність різних видів діяльності виснаження на емоційному, інтелектуальному і фізичному рівні

Номер слайду 4

Причинами стресу можуть бути: Шум, забруднення, жара, холод; Навантаження: фізичні; інформаційні; емоційні; хвороби, травми. Повсякденні подразники: конфлікти, чекання, запізнення Важкі життєві ситуації: хвороба, смерть близьких людей, утрата роботи або погроза втратити, Незадоволеність матеріальним забезпеченням. Переломні етапи життя: початок і закінчення навчання, перехід на нову роботу, вихід на пенсію, розлучення, безробіття, народження дітей.

Номер слайду 5

За невербальними ознаками більшості людей можливо визначити, що вони знаходяться в стані емоційної напруги: плечі напружені й сутуляться; людина нахиляється вперед, інстинктивно намагаючись захистити себе; людина схрещує ноги або руки, намагаючись таким чином захищатися; людина «дується» мовчки, замикається «в собі»; людина спалахує так, що «аж пір’я летять».

Номер слайду 6

Увага, стрес! Ознаки стресу: Неуважність, погіршення пам’яті; Підвищена збудливість, дратівливість; Часто болить голова, спина, живіт; Різкі зміни настрою; Почуття самотності; Неможливість зосередитися на чомусь; Занадто часті помилки в роботі; Занадто часто виникає почуття втоми; Робота (хобі) не дає колишньої радості; Різко зростає кількість цигарок, що випалюються; Постійне бажання їсти; Пропадає апетит.

Номер слайду 7

Засоби попередження стресу: Оволодійте теорією і практикою позитивного мислення. («самі керуйте своїм життям, не миріться з положення жертви!) Щодня знаходьте привід посміятися. Регулярно робіть фізичні вправи. Частину дня на тиждень проводьте так, як вам подобається. В критичній ситуації скористайтеся «корсетом впевненості» (грайте роль впевненої людини і … ви відчуєте себе впевненим). Ставте досяжні цілі! Щодня хваліть себе! (не чекайте подвигів). Вчіться терпіти і прощати. Зробіть що-небудь для поліпшення зовнішнього вигляду.

Номер слайду 8

ПАМЯТКА «ЯК ЗАСПОКОЇТИ СЕБЕ» Висловитися в дружньому колі; “Розрядитися” у спортивних іграх; Записати почуття на папір. Влаштувати істерику на самоті; Розірвати старі журнали або побити подушку; Змінити обстановку; Переключитися на заняття улюбленою справою; Подорож; Музикотерапія; Сон; Інтенсивне м'язове навантаження; Спілкування з близькою людиною; Відпочинок на природі.

Номер слайду 9

СТРЕС – НЕБЕЗПЕЧНИЙ, але ПРОТИДІЯТИ СТРЕСАМ МОЖНА !

Номер слайду 10

Бажаємо вам бути емоційно здоровими !

Номер слайду 11

ppt
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
28 листопада 2023
Переглядів
180
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку