Презентація "Як протистояти стресу.Робота психолога під час карантину".

Про матеріал
В Україні через карантин усе навчання перевели на дистанційну форму. Тепер вчителі, учні, а часто і батьки активно засвоюють онлайнові платформи для спілкування та виконання завдань. Здається, усе має бути гаразд – діти все ж зайняті. Та багатьом дорослим важко тримати дисципліну і працювати віддалено.Супроводжуємо сучасний навчальний процес.Як не піддатися паніці та стресу: поради психолога.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЯК ПРОТИСТОЯТИ СТРЕСУ : РОБОТА ПСИХОЛОГА ПІД ЧАС КАРАНТИНУ ОЗ НВК АСКАНІЯ-НОВА-ГІМНАЗІЯВиконуємо професійні обов’язки онлайн ТУХВАТУЛЛІНА С. А.

Номер слайду 2

Дистанційне навчання дає великий простір для творчості вчителя. Активна робота з електронними засобами інформації дозволяє вчителеві крокувати в ногу з часом, удосконалювати свою педагогічну майстерність. СУПРОВОДЖУЄМО СУЧАСНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС

Номер слайду 3

ГНУЧКИЙ РЕЖИМ РОБОЧОГО ЧАСУЗа такого режиму працівник самостійно регулює час початку і закінчення робочого часу протягом робочого дня. Гнучкий режим передбачає:- фіксований час(наради,семінари,педради) — це періоди робочого дня, коли працівник зобов’язаний бути на робочому місці;- змінний час (підготовка до уроку, відео –уроки і т.п.) — це час, який працівник використовує на свій розсуд, вирішуючи сам, коли йому бути на роботі . Мінпраці наказом від 04.10.2006 № 359 затвердило методичні рекомендації, як встановити гнучкий режим

Номер слайду 4

Зберігаємо спокій — як зупинити інформаційну пандемію Виконуємо професійні обов’язки онлайн Супроводжуємо учасників освітнього процесу Обговорюємо:

Номер слайду 5

ІСНУЮТЬ РЯД ОСОБЛИВОСТЕЙ ЩОДО ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИЙ СУПРОВОДУ ПІД ЧАС ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ:- обсяг інформації, який подається, наприклад, набагато більший, а ніж в традиційному навчанні;- ідентифікація особи в системі дистанційного навчання;- зворотній зв'язок із суб’єктом під час проходження дистанційного навчання;- мотивація учасників дистанційного навчання до самоосвіти.

Номер слайду 6

ЗБЕРІГАЄМО СПОКІЙ — ЯК ЗУПИНИТИ ІНФОРМАЦІЙНУ ПАНДЕМІЮКарантин — це травма. Чому так? Ізоляція вимушена Обмежений життєвий простір. Зміщення фокусу уваги. Звідки і куди? ЗОВНІШНІЙ СВІТ ВНУТРІШНІЙ СВІТСтрес-чинники. У чому суть? Звуження сенсорного поля Проблеми міжособистісного спілкування у визначеній групі Ліміт і дефіцит часу Тримаємо баланс. Яким чином?Шукаємо ресурси та опориІНФОРМАЦІЙНА ПАНДЕМІЯ

Номер слайду 7

ПРОТИДІЯ ПАНІЦІ , СТАНУ ВТОМИ ВІД КАРАНТИНУЩО ВІДБУВАЄТЬЯ?ЯК МЕНІ ПРАЦЮВАТИ В ОН-ЛАЙНІ ДЛЯ ЧОГО ЦЕ МЕНІ? ЩО МЕНІ ЗАВАЖАЄ ВІДЧУТИ СТАН СПОКОЮ? ЯК Я МОЖУ НА ЦЕ ВПЛИНУТИ? ДЛЯ ЧОГО ЦЕ МЕНІ?Ми можем перетерпіти будь-що, коли знаємо для чого. Емоції впливають не тільки на наш психічний, а й на фізичний стан. ТРЕБА ДІЯТИ! ЗМІНИ ОБСТАВИНИ ! ЗМІНИСЯ ПІД ОБСТАВИНИ!

Номер слайду 8

ЗМІНИ СЕБЕ …. ТРОНСФОРМУЙ ОБСТАВИНИ…Виконуємо професійні обов’язки онлайн: Трансформуйте рекомендації під себе. Розподіліть обов’язки — позаштатна ситуація чудовий привід для встановлення чи зміни правил Не женіться за ідеальним результатом Ставте маленькі конкретні ціліОрганізуйте свою роботу, свій простір, себе так, як зручно ВАМ!

Номер слайду 9

ЗМІНИ СВОЄ МИСЛЕННЯ.. І СВІТ ЗМІНИТЬСЯ !Є ІНШЕ ЖИТТЯ.. Супроводжуємо учасників освітнього процесу

Номер слайду 10

ЗА ЕМОЦІЯМИ ХОВАЄТЬСЯ СТРАХ. ВІЗЬМИ ЛИСТ ПАПЕРУ І НАПИШИ : ЩО Я МАЮ ЗРОБИТИ ЩОБ БУТИ УБЕЗПЕЧЕНИМ ?ДАЙ СОБІ ВІДПОВІДЬ. ЩО Я РОБЛЮ, ЩО НЕ РОБЛЮ І ЩО Я МАЮ ЗРОБИТИ?В КОРОТКОТРИВАЛОМУ ЧАСІ СТРАХ ДАЄ НАМ ПОШТОВХ ВПЕРЕД, А В ДОВГОТРИВАЛОМУ – ПАРАЛІЗУЄ. ТИ ЗРОБИВ ПЕВНІ ДІЇ І ТВІЙ СТРАХ НЕВІЛЮЄТЬСЯ. БІЛЬШЕ ДІЙ ЯКІ ВЕДУТЬ ДО КОМФОРТУ – МЕНШЕ СТРАХУ І НЕГАТИВНИХ ЕМОЦІЙ. Супроводжуємо учасників освітнього процесу

Номер слайду 11

ЯК ЗАПОБІГТИ НЕГАТИВУ ?1. Пом’ятай що твоє життя – це не тільки робота.2. Встанови правила життя на карантині.3. Дистанційна робота і гнучкий графік дає тобі право самому регулювати свій робочий час(У разі дистанційної, надомної роботи працівники розподіляють робочий час на свій розсуд. На них не поширюються правила внутрішнього трудового розпорядку, якщо інше не передбачено у трудовому договорі. Те що працівник виконує роботу дистанційно, не тягне за собою будь-яких обмежень обсягу його трудових прав. (ст. 60 КЗп. П))

Номер слайду 12

Супроводжуємо учасників освітнього процесу

Номер слайду 13

Супроводжуємо учасників освітнього процесу

Номер слайду 14

СВІТ ЗМІНЮЄТЬСЯ, ЗМІНЮЄМОСЯ РАЗОМ!!!Будьте здоровими та  покажіть здатність повноцінно працювати в дистанційому режимі. За нами – майбутнє!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
15 квітня 2020
Переглядів
1117
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку