Презентація "Як Сонце здійснює вплив на Землю"

Про матеріал
Мета: ознайомити учнів з впливом Сонця на Землю, розказати, що за настання дня і ночі відповідає Сонце, що пори року змінюються також під впливом Сонця, розвивати допитливість, уміти робити логічні висновки й аналізувати результати; виховувати бережливе ставлення до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Привіт, друзі! Яка зараз пора року?

Номер слайду 3

Який місяць?

Номер слайду 4

Яке сьогодні число?

Номер слайду 5

Яким було вранці небо?

Номер слайду 6

Що на рахунок опадів?

Номер слайду 7

Що таке доба? Що таке рік?

Номер слайду 8

Випливає з-за гори, Загляда у всі двори, Сіє,сіє позолоту, Всіх скликає на роботу, Осяває все навкруг Чарівний червоний круг. Доня дивиться в віконце: - Тату, тату, сходить...

Номер слайду 9

Сонце — найважливіша для людей зірка, яка забезпечує і підтримує життя на планеті Земля. Навколо нього обертаються всі планети, їх супутники, а також комети і метеорити.

Номер слайду 10

Воно в мільйон разів більше за Землю.

Номер слайду 11

Відстань від Сонця до Землі близько 149 мільйонів кілометрів. Це настільки багато, що навіть світлу потрібно 8 хвилин, щоб подолати цю відстань.

Номер слайду 12

Якби до Сонця можна було дістатися на автомобілі, то зі швидкістю 120 км/год довелося б їхати більше 52 тисяч років.

Номер слайду 13

Дивний гість прийшов на ґанок, Ще й замовив на сніданок Темряви і трохи ночі. Як поїв — розплющів очі. Летить над світом чорна птиця. Усім на світі добре спиться

Номер слайду 14

Ви вже знаєте, що Земля обертається навколо Сонця. Що ми спостерігаємо? Земна вісь нахилена, тому одна частина земної кулі знаходиться ближче до Сонця, а інша — далі. При обертанні Землі навколо Сонця нахил земної осі не змінюється, тому в різний час різні частини земної кулі знаходяться ближче до Сонця і далі від нього.

Номер слайду 15

Отже, що таке доба? Доба — це зміна дня і ночі — обертання Землі навколо своєї осі.

Номер слайду 16

Отже, за настання дня і ночі відповідає світило — Сонце.

Номер слайду 17

Земля навколо Сонця рухається повільно. Вона робить один оберт навколо Сонця за 365 діб, або за рік, «підставляє» до нього то Північну, то Південну півкулі. Коли в Північній півкулі, де ти живеш, настає весна, літо, осінь, зима, в Південній півкулі в той самий час приходить осінь, зима, весна, або літо.

Номер слайду 18

Сонце впливає на зміну пір року на Землі.

Номер слайду 19

Восени і взимку, коли Сонце в Північній півкулі стоїть низько над горизонтом і тривалість світлового дня мала і мале надходження сонячного тепла, природа в’яне і засинає — дерева скидають листя, багато тварин впадають на тривалий термін в сплячку (ведмеді, борсуки) або ж сильно знижують свою активність.

Номер слайду 20

Весною сонце піднімається щораз вище, тому з кожним днем теплішає.

Номер слайду 21

ppt
Додано
1 грудня 2022
Переглядів
1344
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку