Презентація "Як убезпечити себе та дітей у темну пору доби на дорозі"

Про матеріал
Діти-найбільш вразливі учасники дорожнього руху. Причини ДТП в темну пору доби на дорозі, гальмівний шлях автомобіля, зона видимості на дорозі, який одяг обирати, заходи для позначення безпеки на дорозі - світловідбиваючі елементи (СВЕ) або флікери (світлоповертальні елементи), їх зразок, як носити СВЕ, як зробити самостійно флікери, як зберегти домашніх тварин, як стати видимим на дорозі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як убезпечити себе та дітей в темну пору доби на дорозі

Номер слайду 2

Будь відповідальним! Познач себе на дорозі!Діти — найбільш вразливі учасники дорожнього руху.

Номер слайду 3

Безпека в темний час доби

Номер слайду 4

Причини ДТПНайчастіше аварії відбуваються через нетверезих водіїв або необережність пішоходів, які у сутінках стають «невидимими». Наїзд на пішохода - один з найпоширеніших видів ДТП, причому найчастіше відбувається це в темний час доби. Як відомо, осінньо-зимовий період - далеко не найкращий час для водіїв і пішоходів. Бруд, крига, тумани і сніг на проїжджій частині «працюють» на небезпеку учасників дорожнього руху. З настанням осені темніти починає раніше, видимість на дорогах помітно погіршується, в результаті аварій стає більше і все частіше під колеса автомобілів потрапляють пішоходи.

Номер слайду 5

Гальмівний шлях автомобіля

Номер слайду 6

Зона видимості на дорозі

Номер слайду 7

Обирати одяг світлих кольорів

Номер слайду 8

Обирати одяг світлих кольорів. Не обов’язково надягати все біле. Світлим має бути половина вашого одягу (куртка або штани)

Номер слайду 9

Заходи для позначення себе на дорозіСаме для того, щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі в темний час доби або в умовах недостатньої видимості, заради своєї безпеки пішоходи зобов'язані вжити заходів для позначення себе на дорозі. Для створення умов безпечного руху вони можуть використати як елементи свого одягу, так і предмети, які несуть з собою. Ризик потрапити в небезпеку на дорозі зменшується в рази, якщо речі відмічені світлоповертаючими елементами. Необхідними світлоповертаючими характеристиками відзначаються елементи одягу, взуття, рюкзаків, сумок і тому подібне, які містять світлоповертаючі плівки.

Номер слайду 10

Світловідбиваючі елементи (СВЕ)Світловідбиваючі елементи (СВЕ) можуть мати різні форми:• стікери (можуть кріпитися до одягу на липучці);• термополоски (кріпляться на тканини за допомогою прогріву праскою);• жорсткі браслети (скручуючись, кріпляться на руку, ногу або сумку);• кулони;• брелоки;• значки;• шнурки.

Номер слайду 11

Світловідбиваючі елементи

Номер слайду 12

Як носити світлоповертальні елементи?Розміщуйте на рівні зору водія. Найкраще помітні елементи розміром 15 кв.см. Світлоповертальні елементи краще видно на рухливих частинах тіла (передпліччях, зап’ястях, гомілках, щиколотках)

Номер слайду 13

Флікери на одязі роблять пішохода помітним на неосвітлених вулицях

Номер слайду 14

Які флікери для дітей?Часто виготовляють підвісні СВЕ для носіння дітьми у вигляді різноманітних звірів, іграшок, машинок, казкових героїв. Вони легко кріпляться на одяг дитини. Такі флікери сприймаються дитиною як грайливий аксесуар і якісно виконують свою основну функцію. До речі, з 1 вересня 2019 року в Україні на законодавчому рівні ввели правило, що зобов'язує молодших школярів 1-4 класів носити світловідбиваючі жилети в темний час. Таке рішення було прийнято за результатами всеукраїнської Координаційної наради з питань безпеки дорожнього руху, де питання безпеки дітей було одним з головних.

Номер слайду 15

Зробити флікери для усієї сім'ї разом з дітьми. Світловідбивачі зробити дуже просто. В продажу є спеціальний папір зі світлоповертальним ефектом — разом з дітьми, вирізавши різноманітні фігурки з цього паперу, наклейте їх на цупкий картон або фетр.

Номер слайду 16

Флікер своїми руками

Номер слайду 17

Турбуватися про домашніх тварин. Придбати для своїх домашніх улюбленців нашийники, що світяться, або одежину зі світлоповертальними елементами.

Номер слайду 18

Для тварин - нашийники

Номер слайду 19

Звертання до батьків. Шановні батьки та всі учасники дорожнього руху! Перегляньте свою поведінку на дорозі, подбайте про власну безпеку та безпеку своїх дітей. Вдягайтесь помітно. Будьте відповідальними пішоходами. Бережіть себе і своїх близьких!

Номер слайду 20

Світловідбиваючі елементи - запорука безпеки

Номер слайду 21

Стань видимим на дорозі! Збережи життя!

pptx
Додано
22 листопада 2022
Переглядів
1546
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку