Презентація "Як зберегти здоров’я та зняти стрес"

Про матеріал
Познайомити учнів з поняттям "стрес", "шкільне середовище"; розвивати вміння переключатися з негативних моментів на позитивні
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тренінгове заняття“ Як зберегти здоров'я та зняти стрес “

Номер слайду 2

Вправа “ Мій всесвіт ” назвіть своє ім'я; розкажіть про своє захоплення;улюблене місце відпочинку;улюблену книгу;родину;якості , які цінуєте в собі та інших.

Номер слайду 3

Стрес – це реакція тіла і психіка на ситуацію, що вимагає функціональної перебудови організму, відповідної адаптації, це комплексний процес, який включає як фізіологічні так і психологічні компоненти. За допомогою стресу організм ніби мобілізує себе на самозахист, на прискорення до нової ситуації, запускає неспецифічні захисні механізми, які забезпечують протидію впливові стресу чи адаптації до нього. Стрес поділяється на емоційний та інформаційний. Інформаційний стрес виникає в ситуаціях інформаційних перенавантажень, коли людина не може упоратися із завданням, не встигає приймати правильні рішення при високому ступені відповідальності за їхні наслідки.

Номер слайду 4

Вправа “ Інформаційне повідомлення ” Шкільне середовище - динамічне, емоційно насичене, а часом й емоційно напружене. Професія вчителя - одна з найбільш “ нервових ” і належить до категорії “ Групи ризику ”. Проте стрес - це ваша індивідуальна реакція, яка може відрізнятися від реакції будь - якої іншої людини. В її основі лежить ваше відношення до певної ситуації, а також ваші думки й почуття. Змінюючи свої думки й реакцію, ви отримуєте можливість цілком змінити своє відчуття і знизити рівень стресу.

Номер слайду 5

Емоційний стрес виникає в ситуаціях небезпеки, погрози. Стрес може бути і корисним і руйнівним. Щоденна робота педагога є досить великим н7авантаженням на психіку, тому що постійно перед ним постають нові і складні завдання, без часу на обміркування. Тому майже третина вчителів вважає навчання “ Стресовим заняттям ”. До 80 % педагогів перебувають у досить напруженому стані. Усе це негативно впливає на діяльність педагога, призводить до адаптації, депресії, песимізму, хвороб, “ професійного вигорання ”. Тому стресам варто протидіяти.

Номер слайду 6

Тестова психологічна гра “ Прання ”Варіанти вибору:“ Ось так справи! Можливо, мені варто відкласти прання до завтра? Але в що ж мені одягнутися? ”“ Почекаємо трохи, можливо, погода налагодиться ”“ Сьогодні за прогнозом не повинно бути такої погоди”“ Не важливо, піде дощ або ні, я все таки почну прати”

Номер слайду 7

Вправа “ Мій ідеальний вихідний день ”Інструкція . Зараз у вас є можливість помріяти, уявити себе чарівницею (чарівником). Напишіть або намалюйте, будь ласка, як пройшов би ваш ідеальний вихідний день, починаючи з ранку і закінчуючи вечором.

Номер слайду 8

Вправа “ Символічний малюнок настрою ”Спробуйте відтворити в малюнку свій настрій.

Номер слайду 9

Релаксаційна вправа “ У Лісі ”

Номер слайду 10

Дякуємо за увагу !

pptx
Додав(-ла)
Бала Вікторія
Пов’язані теми
Психологія, Розробки уроків
Додано
14 листопада 2022
Переглядів
219
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку