Презентація Яке значення води на Землі

Про матеріал
Презентація на тему Яке значення води на Землі для закріплення знань, умінь та навичок для учнів 5 - го класу НУШ. Підручник Біда
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Яке значення води на Землі

Номер слайду 2

Вода відіграє важливу роль у житті організмів. Для багатьох рослин і тварин вона є місцем існування, джерелом їжі і кисню. Самі організми теж містять велику кількість води. Рослини одержують з ґрунту мінеральні солі у вигляді водних розчинів. За допомогою води шкідливі та непотрібні речовини виводяться з організмів. За допомогою води набрякають та проростають насінини, рослини збільшуються в розмірах, наливаються соковиті плоди. Узимку рослини, вкриті снігом, не вимерзають, а у водоймах, вкритих льодом, зберігається життя. Молоді тварини погано переносять нестачу води. Для правильного розвитку та зростання їхньому організму потрібно більше води, ніж дорослим тваринам. За нестачі води зменшується їхня активність і кровообіг. Тварина може почати менше вживати їжі, що позначається на процесі росту.

Номер слайду 3

Вода потрібна людині. Вона становить приблизно 2/3 маси її тіла. Тому так важливо щодня випивати 2-3 л чистої питної води. Вода допомагає переробляти їжу на енергію, поліпшує засвоюваність поживних речовин, допомагає регулювати температуру тіла і контролювати власну масу. Вода прискорює виведення шкідливих речовин з організму. Вода і людина нерозривно пов’язані одне з одним. Без води люди просто не вижили б.

Номер слайду 4

Важливу роль вода відіграє у побуті та господарській діяльності людини. Щоб не хворіти, людині потрібно підтримувати своє тіло у чистоті. Майже жодну страву не можна приготувати без використання води.

Номер слайду 5

Унаслідок господарської діяльності людини у світі зменшуються запаси прісної води, міліє та забруднюється багато водойм. Щороку у водні об’єкти потрапляє безліч шкідливих й отруйних речовин: стічні води з полів і тваринницьких ферм, побутове сміття, нафта та нафтопродукти. Стічна вода - вода, що утворилася в процесі господарської і побутової діяльності.

Номер слайду 6

Важлива роль в очищенні води належить деяким рослинам і тваринам - так званим санітарам водойм, живим фільтрам.

Номер слайду 7

Д/З опрацювати параграф 33 стр 120 – 124 Підготуй презентацію та короткий виступ на одну із тем: «Роль води на планеті Земля»; «Як моя сім’я береже воду?».

pptx
Додав(-ла)
Parkhomenko Alina
Додано
11 квітня
Переглядів
33
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку