Презентація "Яку будову має Земля"

Про матеріал
Презентація "Яку будову має Земля" створена для супроводу дистанційного уроку за програмою "Пізнаємо природу" НУШ (підручник Д.Біди та ін.).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

План. Як учені досліджують будову ЗемліЯку внутрішню будову має Земля. Зовнішні оболонки Землі та взаємозв’язок між ними

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Сучасний метод дослідження Землі – Метод буріння свердловин. У наш час істотні дослідження за допомогою свердловин здійснюють в Антарктиді.

Номер слайду 5

Геологія – наука, яка вивчає будову Землі. Геолог - це експерт з вивчення складу земних надр і гірських порід. До основних завдань геологів відносять проведення розвідувальних робіт, пошук корисних копалин, здійснення досліджень, складання карт і т.д. Не секрет, що в нашій країні існує певний стереотип про романтичність професії геолога. Підтвердженням тому є можливість подорожувати, часті відрядження, а спростуванням – робота в польових і часто не в дуже комфортних умовах. ОБОВ'ЯЗКИ ГЕОЛОГАвивчення складу і будови ґрунту;пошук корисних копалин;проведення розвідувальних, знімальних та інших геологічних робіт;консультування і обслуговування промислових і гірничодобувних підприємств;складання геологічних карт;здійснення спеціальних досліджень для будівельних і екологічних організацій.

Номер слайду 6

Учені-дослідники, також використовують сейсмічний метод. Метод ґрунтується на факті зміни швидкості поширення хвиль, що утворюються під час вибуху.

Номер слайду 7

Будова ЗемліНайщільніша і найгарячіша частина планети ядро: внутрішнє (тверде, 6 000 , радіус – 1300 км); зовнішнє (рідке, 4000 , товщина - 2 200км ). Мантія(з грец. – плащ, покривало) – на глибині від 5-80 км до 2 900 км; 1000-4000 ; верхня частина пластична, ближче до центу – у твердому стані. Земна кора – найбільша товщина під гірськими системами – 70-80 км, на рівнинах – 40 км, під океанами – 5-10км. Температура з глибиною підвищується на 3 на кожні 100м.

Номер слайду 8

Зовнішні оболонки ЗемліГідросфера – водна оболонка. Атмосфера – повітряна оболонка. Літосфера – тверда оболонка. Біосфера – оболонка в якій існує життя

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Домашнє завдання. Прочитати параграф 20 та вміти відповідати на питання. Письмово: питання № 1,5 на с. 74.

Номер слайду 11

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Деревянко Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Деревянко Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 листопада 2022
Переглядів
6971
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку