Презентація з читання

Про матеріал
Презентація до уроків літературного читання про життєвий та творчий шлях сучасної дитячої письменниці Зірки Мензатюк
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентації до уроків літературного читання «ДІТЯМ ПРО ПИСЬМЕННИКІВ»Підготувала вчителька початкових класів Грибенинської ЗОШ І ступеня. ЯНКО ОЛЕНА ВАСИЛІВНА

Номер слайду 2

Мензатюк Зірка Захаріївна – українська дитяча письменниця

Номер слайду 3

Зірка Мензатюк народилася 21 жовтня 1954 року в селі Мамаївцях Кіцманського району Чернівецької області, Україна. Писати почала, коли вчилася у другому класі. Однокласники чомусь не повірили, що дівчинка пише вірші сама, і стали говорити, що все те написав її прадід Олекса та й закопав, а вона викопала і видає за свої.

Номер слайду 4

Закінчивши школу, Зірка вступила на факультет журналістики Львівського університету ім.І. Франка. У 1977 р. закінчила університет з червоним дипломом, і почала працювати кореспондентом газети. Але кар’єра кореспондента була не для неї, тому з 1988 року вона присвятила себе творчості для дітей.

Номер слайду 5

У 1990 році вийшла перша книга казок «Тисяча парасольок». У 1993 році вийшла друга книжка «Арніка» — казка про найчарівніше зілля Карпат. Увидавництві «Лелека» побачила світ книжка «Мільйон мільйонів сестричок»

Номер слайду 6

З 1995 р. Зірка Мензатюк — член Національної Спілки письменників України; з 1997 р. веде в дитячому журналі «Соняшник» рубрики «Храми України», «Фортеці України», «Щоб любити», «Щоденник мандрівника»; з 2004 р. — автор рубрики про святині України в освітній радіопередачі для школярів «АБЦ» Національного радіо.

Номер слайду 7

Казки письменниці почали друкувати в журналах «Барвінок», «Соняшник», «Малятко», у закордонному журналі «Веселка», який виходив у США і Словаччині.

Номер слайду 8

Зірка Мензатюк — лауреат міжнародного літературного конкурсу у США, літературної премії імені Лесі Українки, Наталі Забіли.

Номер слайду 9

Чоловік Фіцич Степан Миколайович - український оперний співак (тенор)Донька — Наталка Фіцич , тележурналіст

Номер слайду 10

Мова — не наш вибір: її дав нам Бог! І чи маємо право міняти її? Цим ми можемо зруйнувати щось у собі і своїй долі.

Номер слайду 11

Використані джерелаhttp://dovidka.biz.ua/zirka-menzatyuk-biografiya/ Довідник цікавих фактів та корисних знань © dovidka.biz.uahttp://www.shevkyivlib.org.ua/arhiv/podii/240-vidatny-persony-zirka-menzatyuk.htmlhttp://ukrland.in.uahttp://www.oksamyt.orghttp://m.day.kyiv.uahttps://uk.wikipedia.org

pptx
Додано
31 жовтня 2021
Переглядів
736
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку