Презентація з читання

Про матеріал
Презентація до уроків читання про життєвий та творчий шлях сучасного поета та видавця Івана Малковича
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентації до уроків літературного читання «ДІТЯМ ПРО ПИСЬМЕННИКІВ»Підготувала вчителька початкових класів Грибенинської ЗОШ І ступеня. ЯНКО ОЛЕНА ВАСИЛІВНА

Номер слайду 2

Іва́н Анто́нович Малко́вич — український поет і видавець, власник і директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА».

Номер слайду 3

Відкрите обличчя, ніжна, майже дитяча усмішка, світло-русяве волосся, що спадає на плечі з-під капелюха, довгі пальці музиканта. А ще — делікатність в усьому: у жестах, у розмові. Це — Іван Антонович Малкович, самобутній поет гуцульського краю.

Номер слайду 4

Іван Малкович народився 10 травня 1961 року в селі Нижньому Березові. У Івано-Франківську закінчив музичне училище за класом скрипки і Київський університет ім. Т. Шевченка, філологічний факультет (1985).

Номер слайду 5

19-річним юнаком на всеукраїнському семінарі молодих авторів його було обрано найкращим поетом. Вихід його першої книги гаряче відстоювала легендарна українська поетеса Ліна Костенко.

Номер слайду 6

Автор поетичних збірок «Білий камінь» (1984), «Ключ» (1988), «Вірші» (1992), «Із янголом на плечі» (1997), кожна з яких ставала подією літературного процесу в Україні. Автор-упорядник понад 30 книжок для дітей, зокрема «Українська абетка», «Улюблені вірші».

Номер слайду 7

Живе і працює у Києві. З 1992 р. — власник і директор приватного дитячого видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Член Національної спілки письменників України (з 1986, на той час наймолодший член Спілки письменників СРСР).

Номер слайду 8

З цього ескізу Володимира Харченка (та ще з ескізу до "ведмедика")почалася «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Видавництво Івана Малковича „А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА“» — українське книжкове видавництво, перше приватне дитяче видавництво незалежної України, засноване у Києві 1992 року. Перша «абабагаламазька» книжка «Українська абетка» видана у липні 1992 р.

Номер слайду 9

«Це людина, маніакально віддана ідеї «особливо якісної української книги». У 2004, 2008, 2009 рр. входить до «ТОП-100 найвпливовіших людей України» щорічного рейтингу журналу «Кореспондент».              Вірші Івана Малковича перекладено англійською, німецькою, італійською, російською, польською, литовською, грузинською та іншими мовами. 

Номер слайду 10

Номер слайду 11

«Улюблені вірші» — одна з найуспішніших книжок «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ», книга, яка постійно оновлюється новими малюнками й доповнюється новими віршами. Останнє видання довершують чудові сучасні українські дитячі пісеньки з нотами. Книжка має аудіо-версію на CD у виконанні популярних акторів, дітей «у супроводі півників, жабок, песиків, котиків, паротягів та музичних інструментів». За свідченням читачів, саме завдяки цій книзі в деяких сім'ях почали розмовляти українською мовою.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Свічечка букви "Ї" Малкович Іван. Хай це можливо і не найсуттєвішеале ти дитинопокликана захищати своїми долонькамикрихітну свічечку букви «ї» а такожвитягнувшись на пальчикахоберігати місячний серпикбукви «є»що зрізаний з небаразом із ниточкоюбо кажуть дитинощо мова наша — солов'їнагарно кажутьале затям собіщо колисьможуть настати і такі часиколи нашої мовине буде пам'ятатинавіть найменшийсоловейко тому не можна покладатисятільки на солов'ївдитино

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Використані джерела http://ukrclassic.com.ua/katalog/m/malkovich-ivan/1505-ivan-malkovich-biografiya Бібліотека української літератури © ukrclassic.com.uahttps://uk.wikipedia.orghttp://www.poetryclub.com.uahttp://www.parta.com.ua/

pptx
Додано
31 жовтня 2021
Переглядів
860
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку