Презентація з досвіду роботи "Проєктна діяльність на уроках хімії як засіб формування ключових компетентностей учнів"

Про матеріал
Матеріал з досвіду роботи Барановської О.В., вчителя хімії Раківщинської філії Овруцького ліцею №4 Овруцької міської ради Житомирської області. – Овруч, 2023.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Раківщинська філія Овруцького ліцею №4 Презентація посібника вчитель хімії Барановська Оксана Василівна

Номер слайду 2

Закінчила Житомирський державний університет ім.І. Франка. Кваліфікаційна категорія – перша. Педагогічний стаж роботи – 20 років. Педагогічне кредо « Мої учні будуть дізнаватися про нове не від мене; вони будуть відкривати це нове самостійно. Моя основна задача – допомогти їм розкритися»М. ПесталоцціЖиттєве кредо « Кожна прожита секунда – це частинка життя, а кожну частинку життя треба гідно прожити»

Номер слайду 3

«Проєктна діяльність на уроках хімії як засіб формування ключових компетентностей»(навчальний посібник)

Номер слайду 4

Зважаючи на актуальність проблеми дана тема була обрана зважаючи на події сьогодення: виховання творчої особистості, здатної, на відміну від людини виконавця, самостійно мислити; генерувати оригінальні ідеї, приймати нестандартні рішення. Таким чином, розвиток критичного мислення стає найактуальнішим за часів інтенсивних соціальних змін, коли неможливо діяти без постійного пристосування до нових політичних, економічних або інших обставин, без ефективного вирішення проблем, значна частина яких не передбачувана.

Номер слайду 5

Актуальність досвіду полягає в необхідності використання проектної діяльності на уроках хімії, що сприяє розвитку, пізнавальної активності, творчого мислення та мотивує до подальшого вивчення хімії, оскільки суспільство чекає від школи комунікабельного, креативного, самостійно мислячого випускника, який прагне успіху та вміє самостійно будувати траєкторію індивідуального розвитку.

Номер слайду 6

Інноваційна значущість. Урок з використанням проектної діяльності є інноваційним порівняно з традиційним, тому що його метою є не тільки засвоєння системи знань (мета традиційного навчання), а й діяльність учня та вчителя, майстерність якого полягає в тому, щоб організувати та вести процес навчання і водночас дозволити учневі розкрити свій творчий потенціал та креативно мислити, створюючи нові оригінальні ідеї, розвивати уяву, пам’ять та утворювати смислові зв’язки.

Номер слайду 7

Проєктна діяльність сприяє:активній допитливості; пізнавальному інтересу учнів, в оволодінні дослідницькими методами мислення; формуванні свідомого і творчого вибору оптимальних засобів перетворювальної діяльності; вмінні мислити системно і комплексно; самостійно виявляти потреби в інформаційному забезпеченні діяльності;беззупинно опановувати нові знання й застосовувати їх як засіб перетворювальної діяльності.

Номер слайду 8

«Практичність»урок в 9 класі«Хімічні реакції»

Номер слайду 9

Урок у 7 класі«Вода»

Номер слайду 10

Урок в 11 класі«Вітаміни»

Номер слайду 11

Для зацікавлення учнів я трансформую свою роботу таким чином, щоб навчання базувалося на компетентностях, важливих для мотивації учнів зробити впевнений крок у майбутнє професійне та суспільне життя. Досягнення цілей сучасного навчання неможливе без застосування сучасних, інноваційних технологій, які спонукають учнів до активної розумової діяльності.

Номер слайду 12

Використання проєктної діяльності – це найбільш ефективний шлях реалізації пізнавальної активності учнів, який відповідає:віковим особливостям школяра;рівню їх фізичного, інтелектуального й психічного розвитку. Я забезпечую систематичність та повторюваність навчальних процесів, що сприяє поглибленню знань та доступність через поступове підвищення складності; особистісна орієнтація через забезпечення високого рівня зацікавленості навчанням.

Номер слайду 13

Навчальний проєкт для учнів - це можливість зробити щось самостійно чи з товаришами, це дослідження, яке допомагає виявити і розвинути природні задатки, це нові відкриття та знання. В основі кожного навчального проєкту лежить близька й актуальна для учнів проблема, вирішення якої сприяє розвитку пізнавального інтересу, самоствердженню особистості, отриманню задоволення від активної пошукової діяльності. Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 8 клас, Інші матеріали
Додано
5 січня 2023
Переглядів
599
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку