Презентація з економіки по темі "Дохід. Види доходів. Заробітна плата"

Про матеріал

Презентація з економіки для учнів 10 класу по темі "Дохід. Види доходів. Заробітна плата"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дохід. Види доходів. Заробітна плата.

Номер слайду 2

Ми вже знаємо: Кожний фактор виробництва приносить свій конкретний вид доходу. Наймана праця робітників приносить заробітну плату, капітал (інвестиційні ресурси) створює відсоток, земля — ренту, а підприємницькі здібності — підприємницький дохід (прибуток).

Номер слайду 3

Доходи являють собою суму грошових коштів, які отримані економічними суб’єктами за певний проміжок часу з різних джерел. Чому дохід одних людей шестизначний, а у інших ледве вистачає на життя?

Номер слайду 4

Доходи (всі надходження, отримані в процесі праці за основну та додаткову роботу та за підприємницьку діяльність)Заробітна плата. Соціальні доходи (пенсія, стипендія, субсидія)Здача в оренду нерухомості і т.д. Продаж власної продукціїПремія. Доходи від активів. Кредити. Подарунки

Номер слайду 5

Переважною частиною населення будь-якої країни є наймані робітники, які формують пропозицію робочої сили. Ціною використання праці робітника є заробітна плата — винагорода, яку отримує власник робочої сили відповідно до кількості та якості витраченої ним праці у виробництві.

Номер слайду 6

Форми заробітної плати. Грошова Натуральна

Номер слайду 7

Форми заробітної плати. Погодинна Відрядна. Залежить від кількості відпрацьованих годин і тарифної ставки (окладу) за одну годину. Залежить від кількості виготовленої продукції, виконаних робіт чи наданих послуг

Номер слайду 8

Диференціація заробітної плати — це розбіжності рівнів оплати праці працівників під впливом різних чинників: -попиту і пропозиції на робочу силу-продуктивності праці-особливостей та умов роботи-професійно-ділових якостей робітника-результатів праці-результатів господарської діяльності підприємства

Номер слайду 9

Системи оплати праціпряма відрядна заробітна платавідрядно-преміальна заробітна платавідрядно-прогресивнавідрядно-регресивна заробітна плата- колективна відрядна акордна

Номер слайду 10

Зарплата брутто. Зарплата нетто (чиста)З податками. Без податків

Номер слайду 11

Розмір заробітної плати не може бути меншим мінімальної заробітної плати. Мінімальна заробітна плата – це законодавчо встановлений розмір грошового еквівалента за просту, некваліфіковану працю. Нижче від нього не може здійснюватися оплата за виконану праців-ником місячну, погодинну норму праці або обсяг робіт.

Номер слайду 12

Як ви вважаєте?1. Навіщо уряд піднімає мінімальну заробітну плату?2. Чи підвищаться доходи людей при підвищенні заробітної плати?

Номер слайду 13

Сьогодні ви дізнались про різні види доходу. Наведіть власні приклади отримання кожного виду доходу: Рента. Подарунок. Благодійність. Трудовий дохід. Прибуток. Наприклад: На день народження я отримала новенький i. Phone від тата-це подарунок.

Номер слайду 14

Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
16 червня 2021
Переглядів
4053
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку