Презентація з географії для 7 класу на тему "Загальна характеристика клімату Євразії"

Про матеріал

Презентація з географії для 7 класу на тему "Загальна характеристика клімату Євразії" є поглиблюючим матеріалом до уроку "Загальна характеристика клімату Євразії"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

7 клас. Географія: материки і океани. Урок - дослідження. Особливості формування клімату Євразії. Особливості прояву кліматотвірних чинників

Номер слайду 2

1. Оболонка Землі, в якій формується клімат та погода …2. Переміщення повітря в горизонтальному напрямку під впливом різниці в атмосферному тиску … 3. Стан нижнього шару атмосфери в даний час в даному місці… 4. Прилад для вимірювання атмосферного тиску … 5. Багаторічний режим (стан) погоди в певній місцевості… 6. Вологий і жаркий кліматичний пояс… 7. Сухий і жаркий кліматичний пояс 8. Сукупність рухів повітря у нижній частині атмосфери (тропосфері) … 9. Великий об'єм повітря в тропосфері з певними порівняно стабільними властивостями (температура, вологість тощо), що рухається як одне ціле… 10. Постiйнi вiтри, якi виникають мiж тропiчним високим та екваторiальним низьким поясами атмосферного тиску в Пiвнiчнiй i Пiвденнiй півкулях... Міні-вікторина «Географічна мозаїка»

Номер слайду 3

1. Знайдіть зайве слово в ланцюжку2. Те, що залишиться об’єднайте однією назвою. Географічна широта, абсолютна висота, підстильна поверхня, циркуляція атмосфери. Гра «Зайвий в ланцюжку»

Номер слайду 4

Загальні риси клімату ЄвразіїЄвразія – материк кліматичних контрастів

Номер слайду 5

Новий обеліск біля гори Березової, на Московському тракті, на під'їзді до м. Первоуральск з боку м. Єкатеринбурга56 ° 52'13 "пн. ш. 60 ° 02'52 сх. д.

Номер слайду 6

Дослідити як впливають кліматотвірні чинники на формування клімату Євразії, поглибити вміння досліджувати фізичну та кліматичну карти, працювати з контурною картою, аналізувати, порівнювати, робити висновки, висловлювати свої судження. Наша мета:

Номер слайду 7

Карта кліматичних поясів Євразії

Номер слайду 8

Ізотерми. За Північним полярним колом. Помірні широти. На південь від північного тропіка. Середня t0 січня 1000 сх.д.-300-250+250 Середня t0 липня 1000 сх.д.00+150+250 Зміна середніх температур повітря січня й липня уздовж меридіана 100° сх. д.

Номер слайду 9

Кліматична карта

Номер слайду 10

Середньорічна кількість опадів

Номер слайду 11

НА ЯПОНІЮ ОБРУШИВСЯ ПОТУЖНИЙ ТАЙФУН "РОКЕ", Є ЖЕРТВИ І ПОРАНЕНІ 21 вересня 2011 року, 08:38

Номер слайду 12

Тайфун «Маон», найсильніший з шести тайфунів цього сезону приніс до Японії проливні зливи, повені і зсуви. Швидкість вітру в епіцентрі тайфуну досягає 35 метрів на секунду20 липня 2011, 09:38

Номер слайду 13

Дістатися в це місце можна лише на вертольоті чи по дорозі з укоченого снігу. Край неймовірно суворий: взимку температура нижче 50°С .

Номер слайду 14

Тут майже ніколи не буває вітру, взимку стоїть ясна і сонячна погода. Завдяки сухості повітря сніг випаровується і від цього у поверхні землі ще холодніше.

Номер слайду 15

Дослідження кліматичних умов вздовж 500 пн.ш.

Номер слайду 16

ІІ група. Дайте географічне пояснення вислову: “Західний вітер у руці воду несе ”Робота в групахІ група. Як змінився б клімат Євразії за відсутності гірської системи Гімалаїв?

Номер слайду 17

ІІІ група. Рік в Черапунджі можна описати так: п’ять «мокрих» місяців і сім «сухих» місяців. Чому так?Робота в групах

Номер слайду 18

ІV група Видатний кліматолог О. І. Воєйков зазначав, що теплі морські течії являються "трубами водяного опалення" планети. Як ви думаєте, чи можливо це підтвердити конкретними прикладами Робота в групах. Воє́йков Олекса́ндр Іва́нович 1842-1916. Російський метеоролог, кліматолог і географ, 

Номер слайду 19

1. «Полюс холоду» Північної півкулі розташувався на архіпелазі Шпіцберген 2. Під впливом мусонної циркуляції перебувають південна та східна частини Євразії 3. В помірнх широтах переважають стокові вітри 4. Рельєф впливає на формування клімату 5. «Полюсом дощу» земної кулі є поселення Оймякон. 6. Центральні райони Азії отримують найменшу кількість вологи 7. З просуванням з півночі на південь територією Євразії температура повітря поступово зростає 8. Найвищі температури повітря протягом року спостерігаються за Північним полярним колом у холодному тепловому поясі. 9. Улітку територія Азії сильно нагрівається й над нею формується область низького атмосферного тиску – азіатський мінімум. 10 . Північноатлантична течія взимку обігріває центральні райони Азії 11. Уральські гори перешкоджають проникненню вглиб Азії помірним повітряним масам з Атлантики. 12. На значних просторах Євразії, зайнятих горами й плоскогір’ями, простежується висотна кліматична поясність. «Вірю – не вірю»

Номер слайду 20

Параграф 47 опрацювати. Нанести на контурну карту течії: 1. Північноатлантичну2. Куросіо3. Курильськуф 47 Домашнє завдання

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Пічкур Богдан
    Є одне зауваження, якість картинки (Середньорічна кількість опадів)
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
4 березня 2018
Переглядів
6745
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку