Презентація з хімії для 10 класу на тему: "Рециклінг - цивілізований спосіб утилізації твердих побутових відходів"

Про матеріал
Презентація складається з 8 слайдів, розповідає про рециклінг, його значення, методи, екологічні й економічні переваги та політику інших країн щодо рециклінгу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рециклінг - цивілізований спосіб утилізації твердих побутових відходів

Номер слайду 2

Що таке рециклінг?Рециклінг – це процес переробки відходів у матеріал, який можна використовувати повторно. Він є ключовим елементом циркулярної економіки, сталого розвитку, та одним із основних етапів поводження з відходами.Існує 2 види рециклінгу: Використання відходів повторно за тим же призначенням (наприклад, очищення й обробка скляних пляшок)Повернення матеріалів сміття у виробничий цикл (наприклад, зробити макулатуру з папіру)

Номер слайду 3

Що переробляють за допомогою рециклінгу?Рециклінг спрямований на речі, створені людиною, але які не розкладаються у звичайних природних умовах. В основному це пластмасові й металеві вироби. Також рециклінг перероблює техніку, дерево, папір, текстиль, бетон, цеглу, скло, шини.

Номер слайду 4

Методи рециклінгуІснує всього 4 методи рециклінгу: Первинний (змішування з новою сировиною)Механічний (використання подрібненого матеріала для вторинної сировини)Хімічний (нагрівання з подальшим перетворенням. Є досить дорогим)Піроліз (спалення сміття, наприклад, шин. Сильно забруднює атмосферу)

Номер слайду 5

Економічні переваги. Велика кількість нових робочих місць. Використання сміття як дешевого ресурсу для нових товарів. Економія грошей. Економічний розвиток підприємств з переробки

Номер слайду 6

Екологічні переваги. Зменшення числа звалищ. Скорочення шкідливих викидів, які виникають через добування ресурсів з нуля. Збереження природних ресурсів. Економія енергії, тому-що не потрібно її витрачати на нову сировину та її транспортування

Номер слайду 7

Політика країн щодо рециклінгу. В Україні щорічно викидають 10 млн тонн побутових відходів, 94% з них вивозиться на сміттєзвалища, 2% спалюється та лише 4% перероблюються. У той час в країнах ЕС лише 5% сміття вивозять на сміттєзвалища, майже все інше – перероблюють за допомогою рециклінгу. Щорічно в Україні захороняється більш ніж 3 млн тонн макулатури, пів мільйона тонн полімерів, текстилю, металу, майже мільйон тонн скла. У США, Японії та ЕС рециклінг надає ¼ всього алюмінію, треть заліза, половину свинцю й міді. Також США отримує з рециклінгу 2 млрд долларів.

Номер слайду 8

Висновок. Рециклінг є дуже позитивною інновацією в Україні, яка вже впроваджена у розвинених країнах, ї приносить великий прибуток й захист для природи. Рециклінг робить краще не тільки нашому поколінню, але й є критично важливим для майбутнього всього людства, тому необхідно звертати на нього більше уваги.

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 10 клас, Презентації
Додано
29 квітня
Переглядів
266
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку