Презентація з хімії на тему: "Історія створення періодичної системи елементів"

Про матеріал

–Зараз ми не можете приставити проведення уроків хімії і саму хімію без таблиці Д. І. МЕНДЕЛЄЄВА, але сама таблиця порівняно самою хімією дуже молода. І за весь час свого існування пережила значу зміну зовнішнього вигляду.

–Саме про всі ці зміни, я буду говорити захищаючи свій проект.

–Ще я повідомлю ВАМ про сучасний вигляд періодичної системи, чому виділяють ряд актиноїдів і лантаноїдів

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: «Біографія Амадео Авогадро » ПІДГОТУВАВ УЧЕНЬ 8-Б класу ГАВРИЛЮК ЮРІЙ

Номер слайду 2

ВСТУПЦю реферативна роботу я хочу посвятити темі популізації хімії серед звичайного народу. Цього разу я хочу доторкнутися теми життя і наукової дальності великого італійського вченого АМАДЕО АВОГАДРО.

Номер слайду 3

Ранні роки життя видатного вченого. Граф Лоренцо Романо Амедео Карло Авогадро народився 9 серпня 1776 в Турині (Італія) в сім'ї службовця судового відомства Філіппо Авогадро. Амедео був третім з восьми дітей. В юнацькі роки відвідував школу геометрії та експериментальної фізики. За традицією того часу професії і посади передавалися у спадок, тому Амедео зайнявся юриспруденцією. У 20 років отримав ступінь доктора церковного законознавства. У 25 років почав самостійно вивчати фізико-математичні науки.

Номер слайду 4

Розквіт наукової дальності У 1803 і 1804 роках він, спільно зі своїм братом Феліче, представив в Туринську академію наук дві роботи, присвячені теорії електричних і електромагнітних явищ, за що і був обраний в 1804 році членом-кореспондентом цієї академії. У першій роботі під назвою «Аналітична замітка про електрику» він пояснив поведінку провідників і діелектриків в електричному полі, зокрема явище поляризації діелектриків. Висловлені ним ідеї отримали потім більш повний розвиток в роботах інших вчених. У 1806 році Авогадро отримує місце репетитора в Туринському ліцеї. У 1809 переводиться викладачем фізики і математики в ліцей міста Верчеллі.

Номер слайду 5

Тематичний перегляд

Номер слайду 6

У вересні 1819 Авогадро обирається членом Туринської академії наук. У 1820 році королівським указом Авогадро призначається першим професором нової кафедри вищої фізики в Туринський університет. У 1822 році Туринський університет був закритий владою після студентських заворушень. У 1823 році Авогадро отримує почесний титул заслуженого професора вищої фізики і призначається старшим інспектором в палату з контролю за державними витратами. Незважаючи на нові обов'язки, Авогадро продовжував займатися науковими дослідженнями.

Номер слайду 7

У 1832 році Туринський університет знову отримав кафедру вищої фізики, але її запропонували не Авогадро, а відомому французькому математику Огюстену Луї Коші, яка покинула батьківщину в 1830 році. Тільки через два роки, після від'їзду Коші, Авогадро зміг зайняти цю кафедру, де і пропрацював до 1850 року. У тому році він пішов з університету, передавши кафедру своєму учневі Феліче Кью.

Номер слайду 8

Останні роки життя видатного вченого Після відходу з університету Авогадро деякий час обіймав посаду старшого інспектора Контрольної палати, а також був членом Вищої статистичної комісії, Вищої ради народної освіти і головою Комісії заходів і терезів. Незважаючи на поважний вік, він продовжував публікувати свої дослідження в працях Туринської академії наук. Остання його робота вийшла друком за три роки до смерті, коли Авогадро виповнилося 77 років. Він помер в Турині 9 липня 1856 і похований у родинному склепі в Верчеллі.

Номер слайду 9

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Хімія, Матеріали до уроків
Додано
30 квітня 2018
Переглядів
1412
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку