Презентація з історії України для 7 класу "Київська Русь за князювання Володимира Мономаха"

Про матеріал

Презентація до конспекту уроку з історії України для 7 класу "Київська Русь за князювання Володимира Мономаха". Мета якої наочно створити образне уявлення про одного з найвідоміших князів Київської Русі та його внутрішню і зовнішню політику, що сприяла стабілізації країни; розвивати в учнів уміння давати характеристику історичному діячу, визначати його місце в історичному процесі, критично мислити, висловлювати власну думку, удосконалити навички роботи з джерелами інформації, з історичною картою, аналізувати матеріал, робити висновки й узагальнення.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Київська Русь за Володимира Мономаха. Нечипоренко Леся Іванівнаучитель історіїУкраїнського гуманітарного ліцею. КНУ імені Тараса Шевченка. Київ 2015

Номер слайду 2

створити образне уявлення про одного з найвідоміших князів Київської Русі та його внутрішню і зовнішню політику, що сприяла стабілізації країни; розвивати в учнів уміння давати характеристику історичному діячу, визначати його місце в історичному процесі, аналізувати матеріал, робити висновки, працювати з джерелами інформації;переконати учнів у силі згуртованості та єдності на прикладі діяльності Володимира Мономаха, виховання почуття патріотизму. Мета уроку:

Номер слайду 3

Очікувані результати:називати дати правління Володимира Мономаха;оцінювати Володимира Мономаха як особистість і державного діяча;доводити, що за правління Володимира Мономаха Київська Русь зазнала періоду піднесення;удосконалити навички роботи з джерелами інформації, аналізувати матеріал, робити висновки й узагальнення.

Номер слайду 4

Структура уроку ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ МОМЕНТ АКТУАЛІЗАЦІЯ ОПОРНИХ ЗНАНЬ УЧНІВМОТИВАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІВИВЧЕННЯ НОВОГО МАТЕРІАЛУ 1. Володимир Мономах – людина і політик. 2. Утвердження Мономаха на київському столі, його державні заходи. 3. Правління Мстислава Володимировича. ЗАКРІПЛЕННЯ ВИВЧЕНОГО МАТЕРІАЛУ ПІДСУМОК УРОКУ ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ

Номер слайду 5

Історичний диктант

Номер слайду 6

Самоперевірка

Номер слайду 7

музика О. Бородіна «Князь Ігор»https://www.youtube.com/watch?v=m1 Zifw7 C14s https://www.youtube.com/w atch?v=FXv. Rr. Srh. Xyg

Номер слайду 8

«Після побоїща Ігоря Святослава з половцями» В. Васнецов

Номер слайду 9

Бесіда. Що вам відомо про Володимира Мономаха з попереднього уроку? Яку політику він проводив, будучи переяславським князем? Яку роль він відіграв у проведенні Любецького з'їзду князів? Яку роль він відіграв у боротьбі з половцями?

Номер слайду 10

Київська Русь за Володимира Мономаха

Номер слайду 11

Проблемне питання. Чи можна стверджувати, що князь Володимир Мономах був видатним державним діячем свого часу?

Номер слайду 12

Володимир Мономах

Номер слайду 13

«Прихід до влади Володимира Мономаха»https://www.youtube.com/watch?v=x. Zv4 VUu. NIgk

Номер слайду 14

Питання1. При яких обставинах Володимир Мономах став князем?2. Чому його звали Мономахом?3. Чим він зажив слави?

Номер слайду 15

Робота з контурною картою

Номер слайду 16

Робота з контурною картою

Номер слайду 17

«Повчання дітям»https://www.youtube.com/watch?v=yg. INA167 Yiw

Номер слайду 18

Питання1. У чому полягав основний зміст «Повчання дітям»?2. Яку мету переслідував Володимир Мономах залишаючи заповіт дітям?

Номер слайду 19

Мстислав Володимирович

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Історичне лото

Номер слайду 22

Домашнє завдання. Опрацювати текст підручника (§ 11, стор. 109-113)Опрацювати документ (стор. 112) Дати письмові відповіді на питання.

pptx
До підручника
Історія України 7 клас (Гупан Н.М., Смагін І.І., Пометун О.І.)
Додано
12 березня 2018
Переглядів
1984
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку