Презентація з історія всесвітньої

Про матеріал

Презетація для учнів середньої школи з історії всесвітньої .Презентація містить в собі зображення давньогрецьких богів та таблиці з значення міфів . Можна використовувати на уроках як певний метод наочності.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Святилище Гери. Антична архітектура Гера Міф (грецьк. – mythos – слово, переказ) – розповідь про богів, духів, надприродні сили, які брали участь у створенні світу. Міф – витвір наївної віри, який складає філософсько-естетичний комплекс давньої епохи. У давні часи міф створював уявлення про світ, впливаючи на процес пізнання, був основою для інтерпретації природних і суспільних явищ, ритуальних обрядів.

Номер слайду 3

міфи астральні – про зірки та планети календарні міфи – про цикли календарних обрядів, пояснюють пори року антропологічні міфи - міфи про походження людини і людського суспільства космогонічні міфи – міфи про походження світу і всесвіту міфи героїчні – про культурних героїв, їх походження, випробування, подвиги, смерть героя есхатологічні міфи – міфи про 'кінець світу', кінець часів Категорії міфів міфи етіологічні– про появу різних природних і культурних об’єктів Афродіта. Скульптура. Римська копія

Номер слайду 4

Олімп. Гаспаро Діціані, 1750 р. Санкт-Петербург. Державний Ермітаж Міфи виникли з потреби людей пояснити походження світу, природу людей, будову Всесвіту, завбачити долю людства. Сам засіб пояснення має специфічний характер і докорінно відрізняється від наукової форми роз'яснення і аналізу світу. В міфі людина і суспільство не виділяють себе з навколишньої природної стихії: природа, суспільство і людина поєднані в нерозривне, єдине ціле.

Номер слайду 5

Боги на Олімпі. Фриз на келиху. Бл. 515-510 рр. до н. е. Храм Зевса Олімпійського. Афіни, Греція. Міф існував переважно у віршованій або розповідній формі, часто правив за основу синкретичних форм творчості. У ньому поєднані елементи релігії, науки філософії, мистецтва. Міф зумовлював створення національного фольклору та літератури. Безпосередньо із міфів виникли казки про тварин і чарівні казки з їхньою фантастикою.

Номер слайду 6

мистецтво наука філософія релігія Міф Синкретизм міфу

Номер слайду 7

Категорії міфічних героїв Першопредки Культурні герої Духи Боги

Номер слайду 8

Про богів Троянський цикл Міфи про аргонавтів Про героїв Фіванський цикл Міфи про Одіссея Цикли давньогрецьких міфів

Номер слайду 9

Афіна Паллада Зевс Аполлон. Статуя. Рим. Ватикан Афродіта. Скульптура. Римська копія Боги Зевс – верховний бог, бог неба, грому і блискавки; Гера – дружина Зевса, покровителька шлюбного життя; Афіні Паллада – Зевесова донька, богиня мудрості і справедливої війни; Афродіта – богиня краси і кохання; Аполлон – син Зевса, бог світла, покровитель співців і музикантів; Арес – син Зевса і Гери, бог війни; Посейдон – брат Зевса, бог морів, потрясатель землі; Аїд – брат Зевса, бог підземного світу і царства мертвих; Еріда – богиня богиня чвар і розбрату; Гермес – бог скотарства, торгівлі і ремісництва, вісник богів; Гефест – бог вогню і ковальства.

ppt
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Пометун О.І., Мороз П.В., Малієнко Ю.Б.)
Додано
25 березня 2018
Переглядів
2009
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку