Презентація з курсу "Фінансова грамотність" Депозит і його види"

Про матеріал
Здійснюючи заощадження, важливо не лише зберегти наявні кошти, а й не допустити їхнього знецінення. Основна мета депозиту - це заощадження коштів. Розуміння такого способу зберігання статків допоможе учням обрати найбільш оптимальний для них шлях інвестування
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Депозит і його види

Номер слайду 2

Депозит. БАНКІВСЬКИЙ ВКЛАД (ДЕПОЗИТ) (deposit) – угода, відповідно до якої одна сторона (банк), що прийняла від другої сторони (вкладника) або для неї грошову суму (вклад), що надійшла, зобов’язується виплачувати вкладникові таку суму та проценти на неї або дохід в іншій формі на умовах та в порядку, встановлених договором. Слово «депозит» походить від лат. depositum – переданий на зберігання

Номер слайду 3

Депозит. Щоб оформити розміщення депозиту, вкладник укладає договір депозитного вкладу з банком чи кредитною спілкою, і фінансова установа відкриває депозитний рахунок.

Номер слайду 4

Депозит. Основна мета депозиту – це заощадження коштів. Особливістю депозиту є те, що кошти вкладають на певний період часу і, як правило, їх не можна забрати раніше.

Номер слайду 5

Депозит. Проценти, які виплачуються на депозит, допомагають, як мінімум, зберегти вартість ваших заощаджень, а як максимум – навіть примножити.

Номер слайду 6

Депозит. Якщо з українським банком, якому ви довірили депозит, щось сталося, то вам компенсують втрати в межах гарантованої суми – 200 000 грн

Номер слайду 7

Депозит. Порівняно з інвестиціями в цінні папери, депозит є менш ризикованим і більше підходить людям, які хочуть насамперед зберегти заощадження, а не примножити їх, ризикуючи при цьому втратити.

Номер слайду 8

Види депозитів

Номер слайду 9

Депозити в банку та кредитній спілціДепозити в кредитних спілках зазвичай можна розмістити лише в гривні, абанк може запропонувати більше видів депозитів. Процентні ставки задепозитами в кредитних спілках можуть бути вищими, ніж у банках.

Номер слайду 10

Гривневі, валютні та металеві депозити. Гривневі депозити є одними з найпопулярніших, оскільки банки пропонуютьдля них високі процентні ставки.якщо курс гривні до долара США чи євросуттєво знизиться, такі втрати проценти можуть і не покрити.вартістьдепозиту може суттєво знизитися в результаті інфляції.гривневі депозитикраще відкривати на коротший термін.

Номер слайду 11

Гривневі, валютні та металеві депозити. Процентні ставки на валютні депозити суттєво нижчі. Це тому, що іноземні валюти, у яких українські банки пропонують робити вклади, а саме долар США та євро, вважаються стабільнішими, і їхній курс зазвичай не схильний до різкихколивань.

Номер слайду 12

Гривневі, валютні та металеві депозити. Станом на січень 2019 року металеві депозити не дуже популярні в Україні, хочаокремі банки їх пропонують. Зверніть увагу: якщо банк збанкрутує, такі депозити, навідміну від гривневих і валютних, не відшкодовуються Фондом гарантування вкладівфізичних осіб.

Номер слайду 13

Строкові депозити та депозити на вимогу{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Строковий депозит безправа достроковогорозірвання. Строковий депозит із правомдострокового розірвання. Депозит на вимогу (абойого інша назва – депозитдо запитання)Кошти вкладають напевний строк, визначенийдоговором, і отриматиїх раніше не можна. Процентні ставки за такимидепозитами зазвичайнайвищі. Кошти вкладають на певний строк,визначений договором, і отриматиїх раніше можна лише розірвавшидоговір із фінансовою установою. У разі розірвання договір можепередбачати певні негативнінаслідки, наприклад перерахунокдоходу від депозиту за нижчоюпроцентною ставкою. Кошти можна зняти в будь-який момент. Проте за таку гнучкість потрібно «платити»нижчими процентами,порівняно зі строковимидепозитами.

Номер слайду 14

Зверніть увагу!У деяких строкових депозитних договорах указується,що якщо вкладник не прийде по депозит в дату закінченняйого строку, то такий депозит автоматично продовжує своюдію ще на один строк (так званий депозит із автоматичноюпролонгацією).

Номер слайду 15

Депозити без права поповнення Якщо кошти вкладають на депозит лише один раз без права його поповнювати,такий депозит називають депозитом без права поповнення.

Номер слайду 16

Вимоги до поповнення

Номер слайду 17

Задача. Аліна відкрила депозит на один рік за ставкою 15% річних на суму 20 000 грн. Сплату процентів передбачено наприкінці строку депозиту. Яким буде процентний дохід Аліни до оподаткування? Яким буде процентний дохід Аліни після оподаткування, якщо ставка оподаткування становить 18% та військовий збір – 1,5%?1. процентний дохід до оподаткування=20 000×0,15×1=3 000 грн2. процентний дохід після оподаткування=3 000−3 000×(0,18+0,015)=2 415 г3. Сума грошей, яку Аліна отримає наприкінці строку депозиту, становитиме 20000+2 415 = 22 415 грн. Відповідь: 22 415 грн сума грошей, яку Аліна отримає наприкінці строку депозиту. Шаблоны презентаций с сайта presentation-creation.ru

Номер слайду 18

Домашнє завдання. Знайдіть у мережі Інтернет веб-сторінки трьох банків. Випишіть у робочий зошит види депозитів, які пропонують банки для фізичних осіб, та процентні ставки за ними. Чи відрізняється перелік запропонованих депозитів і ставки за ними?

Номер слайду 19

Домашнє завдання{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Назва установи. Види депозиту. Можливість поповнення (так/ні, умови)Строк депозиту. Валюта депозиту. Процентна ставка. На вимогу. Строковий зможливістю розірвання. Строковий безможливості розірвання. Банк 1 Банк 2 Банк 3

Номер слайду 20

Джерелаhttps://old.bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=123143https://www.fg.gov.ua/https://mon.gov.ua/storage/app/media/zagalna%20serednya/fingram/2 Financial_Literacy_Workbook_Aug2019.pdfhttps://drive.google.com/file/d/1s. X0_y. XLchh. Q_pj_QLyakgbp. Gqo5 Sdf0 K/view

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Пшеничная Мария
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Брич Марія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 листопада 2021
Переглядів
7593
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку