Презентація з літературного читання 2 клас. Урок 6 "Юрій Ярмиш «Зайчик і Вовчик» До школи, до книги, до друзів душа поривається знов!"

Про матеріал
Презентація з літературного читання 2 клас. Урок 6 "Юрій Ярмиш «Зайчик і Вовчик» До школи, до книги, до друзів душа поривається знов!"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Юрій Ярмиш «Зайчик і Вовчик»До школи, до книги, до друзів душа поривається знов!Літературне читання, 2 клас. Урок 6

Номер слайду 2

Ось і дзвоник пролунав,      Для навчання час настав. Дітки, станьте всі рівненько. Настрій на урок взяли,Працювати почали.

Номер слайду 3

Психологічна настанова на урок «Самоналаштування»— Покладіть руки на парту, заплющте очі та промовляйте: Я зможу сьогодні добре працювати на уроці. Я — особистість творча. Я бажаю всім успіхів на уроці.

Номер слайду 4

Артикуляційні вправи. Вправа «Подивись і повтори»·    Витягнути губи трубочкою;·    зімкнути губи;·    показати губами букву О ;·    облизати губи;·    зробити язичком рухи маятника.

Номер слайду 5

Робота над скоромовкою. Зайчик зяблика зустрів:      Зебру зжер! Зміюку з'їв!      Зяблик зойкнув: — Значить, заєць. Задавака і зухвалець!Читання напівголосно у помірному темпі; швидко; дуже швидко.

Номер слайду 6

Вправа «Не спіткнусь»

Номер слайду 7

Робота над загадками. В полі, лісі — навкруги. Скрізь у мене вороги. Часом лізу я у шкоду, Їм капусту на городах, Моркву, ріпу, буряки. Відгадайте — хто такий? (Заєць.)Засвітились серед ночіВ темній хащі жовті очі. Наче лісу грізний дух — Гострі ікла, сірий смух. Полювати йде хижак. На весь ліс наводить жах. (Вовк.)— За якими ознаками впізнали, що це зайчик чи вовк?— Пригадайте, що вам відомо про цих тварин.— Які стосунки між вовками та зайцями у природі?— Як гадаєте, хто з них розумніший? Чому так уважаєте?

Номер слайду 8

Робота над текстом казки Ю. Ярмиша «Зайчик і Вовчик», с. 14— Прочитайте заголовок. Про що може йтися у цьому творі?— Чому автор саме так називає персонажів, а не вовк і заєць?— Як вважаєте, про що це може свідчити?Послухайте текст.— Чи сподобалася вам казка? Що вас вразило? Чи, можливо, здивувало?— Чи справдилися ваші передбачення щодо можливих подій?

Номер слайду 9

Тестування. За допомогою цеглинок LEGO учні сигналізують, яку відповідь обрали: Вовчик — цеглинка синього кольору, Зайчик — цеглинка жовтого кольору. Хто сидів на галявині за комп'ютером? Вовчик чи Зайчик?Хто вираховував, де зайців більше? Вовчик чи Зайчик?Хто вираховував, де вовків менше? Вовчик чи Зайчик?Хто виявився кмітливішим? Вовчик чи Зайчик?

Номер слайду 10

Словникова робота Пояснення значення незрозумілих слів чи висловів. Читання тлумачення слів у підручнику (с. 14):знітився - зігнувсяприскалив око - прижмуритисяспантеличено - розгублено

Номер слайду 11

— Знайдіть і прочитайте слова, у яких є буква, що позначає два звуки.— Знайдіть і прочитайте слова, протилежні за значенням.

Номер слайду 12

Вправа «Блискавка». Миттєве сприйняття слів: око, якось, родина, екран, у лісі, кнопки, Вовчик, Зайчик, спробуй, нашому.

Номер слайду 13

Фізкультхвилинка. Очей своїх із Зайчика. Вовчик не зводить,Направо, наліво. Очицями водить. А Зайчик стрибає,А Зайчик гуляє,Про хитрого Вовка. Нічого не знає!Раз! Два! Всі присіли,Потім вгору підлетіли. Три! Чотири! Нахилились,Із струмочка гарно вмились. П'ять! Шість! Всі веселіКрутимось на каруселі. Сім! Вісім! Діти миліНіжками затупотіли. Дев'ять! Десять! ВідпочилиІ за парти тихо сіли.

Номер слайду 14

Читання казки «ланцюжком». Бесіда за змістом тексту— Де відбувалися описані події?— Хто зустрівся на галявині? Що там робив Вовчик?— Яку інформацію він шукав у комп'ютері?— Як гадаєте, навіщо йому була потрібна ця інформація?— З яким проханням звернувся Зайчик до Вовчика?— Яку інформацію шукав Зайчик?— Навіщо йому була потрібна ця інформація?

Номер слайду 15

Вибіркове читання. Вправа «Розвідники».— Виберіть і прочитайте речення: зі знаком оклику; зі знаком питання; речення, у яких зустрічається тире.

Номер слайду 16

Гра-драматизація «Зайчик і Вовчик».— Які персонажі діють у творі? Які ролі будемо виконувати?

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Вправа «Мікрофон».— З яким твором сьогодні ознайомились?— Хто його автор?— Хто є персонажами казки?

Номер слайду 19

Вправа «Крісло автора».— Як би ви інакше назвали казку і чому саме так?

Номер слайду 20

Самооцінювання. Оцініть свою роботу на уроці відповідним смайликом.

pptx
Додано
10 вересня 2020
Переглядів
1993
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку