Презентація з літературного читання "Медіавіконце: читаю, слухаю, бачу. До школи, до книги, до друзів душа поривається знов!"

Про матеріал
Презентація до уроку літературного читання в 2 класі НУШ. Тема: "Медіавіконце: читаю, слухаю, бачу. До школи, до книги, до друзів душа поривається знов!" За підручником О.Савченко.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Медіавіконце: читаю, слухаю, бачу. До школи, до книги, до друзів душа поривається знов!Літературне читання , 2 клас. Урок 5

Номер слайду 2

Пролунав уже дзвінок,Починається урок. Приготуйте без мороки. Все, що треба до уроку. Книжку, зошит, ручку, олівці. Приготувались? Молодці!Все у нас уже на місці,Залишилось тільки сісти!

Номер слайду 3

Психологічна настанова на урок— Усміхніться одне одному, подумки побажайте успіхів. Для того щоб наш урок був успішним, нехай він пройде під девізом. Не просто слухати, а чути. Не просто дивитися, а бачити. Не просто відповідати, а міркувати. Дружно і плідно працювати.

Номер слайду 4

— Пригадайте, коли ви вранці йшли до школи, що ви спостерігали, про що дізналися?— Дорогою до школи ви за висотою сонця на небі дізналися про пору доби, за кольором листочків на деревах — про пору року, за станом неба визначили погоду; той, хто йшов повз шкільну їдальню, за запахом визначив, що буде на сніданок. Звідусіль ми отримуємо якісь повідомлення, або інформацію.— Як ви вважаєте, що таке інформація?

Номер слайду 5

Інформація. Це слово походить від латинського informatio, яке має кілька значень:1) роз'яснення, виклад фактів, подій;2) представлення, поняття;3) ознайомлення, просвіта. Тобто, інформація — це відомості знання про навколишній світ, які ми здобуваємо з різних джерел.

Номер слайду 6

Гра «Знайди пару»Поєднайте зображення органів чуття з інформацією, що ми сприймаємо ними.колір іграшкисмак лимона голос соловейка запах конвалії тепло долоньки

Номер слайду 7

Гра «Інформація навкруги»— Кожен предмет чи явище несуть нам певну інформацію. Я показуватиму зображення органів чуття, а ви називайте предмет чи явище, з якого можна «зчитати» найбільше інформації цим органом.

Номер слайду 8

Підручник (с. 12)

Номер слайду 9

Запам’ятай

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Домашнє завдання С. 12-13 читати, відповідати на питання.

Номер слайду 13

Вправа «Незакінчене речення»Сьогодні на уроці я дізнався(лася)... На цьому уроці я зміг(змогла)...

Номер слайду 14

Рефлексія

pptx
Додано
9 вересня 2020
Переглядів
2445
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку