Презентація з української мови 2 клас "Пошук потрібної інформації в оголошенні за поданими запитаннями."

Про матеріал
Презентація до уроку української мови в 2 класі "Пошук потрібної інформації в оголошенні за поданими запитаннями." За підручником К.І. Пономарьової.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пошук потрібної інформації в оголошенні за поданими запитаннями. Українська мова 2 клас. Урок 6

Номер слайду 2

Повторення вивченогойо ьо. Які буквосполучення ми пишемо на початку слова та складу?А яке – в середині складу після м’якого приголосного звука?

Номер слайду 3

Каліграфічна хвилинка9 вересня. Класна роботаьо йо гайок мільйон льох

Номер слайду 4

Гра « Йо чи ьо»?Йосип, йорж, всього, гайок, Льоня, льон, район, район, польовий, бойовий,знайомий, сьогодні,льодовий, льотчик,майорить, серйозний, бадьорий, дзьоб, мальовничий.

Номер слайду 5

Підручник, с. 14 Виконання вправ 1-4— На дошці оголошень Ґаджик побачив повідомлення. Прочитайте його.— Про що повідомляється в оголошенні?— Чи хотілося б вам узяти участь у змаганнях із плавання?— Випишіть у зошит виділені в оголошенні слова.— Порівняйте вимову м'яких приголосних звуків.— У якому слові цей звук подовжений?— Зробіть висновок, якими буквами позначено подовжений звук.— Перевірте себе за правилом.— Запам'ятайте: подовжені м'які приголосні звуки позначаємо на письмі двома однаковими буквами.— Знайдіть і випишіть з оголошення інші слова з подовженими приголосними звуками. Підкресліть букви, що позначають подовжені звуки.

Номер слайду 6

Вправа 5— Прочитайте текст.— Що відбувалося на узліссі?— Скільки команд грали у футбол?— Хто був коментатором?— Що робила сорока?— Хто з вас любить грати у футбол? Де і з ким ви граєте у цю гру?— Запишіть виділені в тексті речення. Вставте, де потрібно, пропущені букви.

Номер слайду 7

Вправа 6— Підкресліть у записаних реченнях слова з подовженими м'якими приголосними звуками.— Визначте, якому слову відповідає звукова схема:

Номер слайду 8

Складання оголошення— Допоможіть зайчатам написати оголошення про наступний футбольний матч.

Номер слайду 9

Моє улюблене заняття

Номер слайду 10

Бесіда— Як позначаємо на письмі подовжені м'які приголосні звуки?— Як їх позначаємо у звукових схемах?

Номер слайду 11

Вправа «Блок запитань»Учитель пропонує дітям хмару «тегів», що необхідно доповнити. Наприклад, на інтерактивній дошці можна вивести слайд, де зазначено варіанти:·    Я вже знаю...      ·    Я розумію, що...      ·    Я вмію...      ·    Я можу...·    Було цікаво дізнатися, що...·    Мене здивувало...·    Мені захотілося... Тощо. Кожен учень вибирає по 1-2 пропозиції та закінчує їх.

Номер слайду 12

Домашнє завдання. С. 15 впр. 9; повторити правила.

pptx
Додано
9 вересня 2020
Переглядів
1519
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку