Презентація з теми: "Багатоциліндрові двигуни"

Про матеріал

Презентація з теми: "Багатоциліндрові двигуни"

Робочий цикл чотиритактних двигунів здійснюється за два обороту колінчатого валу. За цей час колінчастий вал отримує зусилля від поршня тільки при одному напівоберті, відповідному робочому ходу поршня.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Робочий цикл чотиритактних двигунів. Робочий цикл чотиритактних двигунів здійснюється за два обороту колінчатого валу. За цей час колінчастий вал отримує зусилля від поршня тільки при одному напівоберті, відповідному робочому ходу поршня. Три інших півоберту продовжуються за інерцією, і колінчастий вал за допомогою маховика переміщує поршень при всіх допоміжних тактах (випуск, впуску і стиску). Внаслідок цього колінчастий вал одноциліндрового двигуна обертається нерівномірно: при робочому ході - прискорено, а при допоміжних тактах - уповільнено. Крім того, одноциліндровий двигун зазвичай має невелику потужність і підвищену вібрацію. Тому на сучасних тракторах і автомобілях встановлюють багатоциліндрові двигуни.

Номер слайду 2

Робочий цикл чотиритактних двигунівr

Номер слайду 3

В чотирициліндровому чотиритактному двигуні такт розширення (робочий хід) відбувається через 180° (720 : 4), тобто через половину обороту колінчатого валу. Інші такти цього двигуна чергуються також через 180°. Для визначення кута тривалість циклу, виражену в градусах повороту колінчастого вала, ділять на число циліндрів.

Номер слайду 4

Послідовність чергування однойменних тактів в циліндрах називають порядком роботи двигуна. Порядок роботи чотирициліндрових вітчизняних тракторних двигунів 1-3-4-2. Це означає, що після робочого ходу в першому циліндрі наступний робочий хід відбувається у третьому, потім у четвертому і, нарешті, у другому циліндрі. Певна послідовність дотримується і в інших багатоциліндрових двигунах.

Номер слайду 5

Такти двигуна

Номер слайду 6

Однойменні такти у чотиритактного шестициліндрового двигуна здійснюються через поворот колінчастого вала на 120°. Тому шатунні шийки розташовані попарно в трьох площинах під кутом 120°. У чотиритактного восьмициліндрового двигуна однойменні відбуваються такти через 90° повороту колінчастого валу і його шатунні шийки розташовані хрестоподібно під кутом 90° одна до іншої.

Номер слайду 7

Діаграми фаз газорозподілу

Номер слайду 8

У восьмициліндровому чотиритактному двигуні за два обороту колінчатого вала відбувається вісім робочих ходів, що сприяє його рівномірного обертання.

Номер слайду 9

Чотиритактний восьмициліндровий двигун

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Багатоциліндрові автотракторні двигуни бувають рядні і V-подібні. В рядних двигунах циліндри розташовані вертикально, а у V-подібних-під кутом. Останні володіють меншими габаритами і масою, ніж двигуни з рядним розташуванням циліндрів.

Номер слайду 12

Сучасні шести - і восьмициліндрові двигуни виконують дворядними з V-подібним розташуванням циліндрів.r

Номер слайду 13

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Хроміхін Андрій
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 листопада 2018
Переглядів
1713
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку