Презентація з теми" Досліджуємо історію і суспільство. Вступ до курсу."

Про матеріал
Комп'ютерна презентація до уроку з предмету "Досліджуємо історію і суспільство" ( 5 клас НУШ , Досліджуємо історію і суспільство : підручник інтегрованого курсу для 5 класу закладів загальної середньої освіти / І. Д. Васильків, О. Я. Басюк, Г. С. Гінкул, Л. А. Грисюк, І. С. Димій, О. А. Іртищева, М. І. Костікова, І. Л. Паршин, Р. В. Шеремета. — Тернопіль : Астон, 2022. — 228 с. : іл.) Урок 1.“Досліджуємо історію і суспільство. Вступ до курсу"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Учитель історії Тетяна Безверхня. Досліджуємо історію і суспільство. Вступ до курсу. БІЛИЦЬКИЙ КЗЗСО І-ІІ ст.№ 8 ДОБРОПІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ2022 РІК

Номер слайду 2

ПЛАН УРОКУ1. Що таке історія2. «Я», «Ми», «суспільство». 3. Хто і як досліджує історію. Поняття і терміни: суспільство (соціум), спільноти, історія, історики Персоналії: Геродот, М. Грушевський

Номер слайду 3

Продовжіть речення, вставляючи замість пропусків на імпровізованій візитівці інформацію про себе: «Мене звати (ім’я, прізвище) ……, я (риса характеру) ……., захоплююся (ваше захоплення) …..»Вправа «Візитівка»

Номер слайду 4

Що таке історія 1. Що вивчає історія? 2. Чому історію називають наукою про минуле людства? 3. Чи можете пригадати важливі події, сучасниками яких ви є, і які, на вашу думку, будуть описані в підручниках з історії в майбутньому?

Номер слайду 5

ІСТОРІЯМИНУЛЕРОЗПОВІДЬПОДІЇЛІТОПИСЧАСПРЕДМЕТ/ УРОКЕПОХАНАУКА

Номер слайду 6

ХМАРИНКИ СЛІВ.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

«Історія справді є свідком часу, світлом істини, життям пам’яті, учителем життя…»М. Т. Цицерон 

Номер слайду 10

У давньогрецькій міфології музами називали богинь-покровительок мистецтв і наук. Кожна із дев’яти муз мала свої символи. Кліо (покровительку історії) зазвичай зображують із сувоєм та грифельною паличкою в руці, іноді ще із сонячним годинником, оскільки вона стежила за плином часу.

Номер слайду 11

«Я», «МИ», «суспільство» 1. Що, на вашу думку, є складовими особистості? людини? 2. Що таке суспільство (соціум)? 3. Представниками / представницями яких спільнот є учні / учениці?

Номер слайду 12

Хто і як досліджує історію Кого називають «батьком історії»? 2. Що вам відомо про Михайла Грушевського? 3. Як ви вважаєте, звідки вчені-історики беруть інформацію про минуле?

Номер слайду 13

Геродо́т — давньогрецький історик. Один з перших географів і вчених-мандрівників

Номер слайду 14

“Він писав нам нашу історію і творив нам нашу історію”Іван Крип’якевич. Грушевський Михайло Сергійович(1866–1934) Видатний учений-історик,громадський і  політичний діяч, письменник, ідеолог руху за незалежність України,організатор національної освіти і науки

Номер слайду 15

Підводимо підсумки - Чи співпали Ваші уявлення про історію з тим, що ви дізналися на уроці? - Що вивчає історія? - Хто займається дослідженням, вивченням історії? - Про яких видатних істориків ви сьогодні дізналися? Про які події сьогодення напишуть історики в майбутньому?

Номер слайду 16

Вправа «Оплески»Сьогодні я: - Дізналася що таке історія - Можу розповісти друзям хто такі історики - Був/була активною на уроці - Зміг/змогла виконати всі запропоновані вправи - Отримала нові знання, якими не володів/володіла раніше

Номер слайду 17

Домашнє завдання Опрацюйте параграф 1, виконайте вправу «Детективи». Відшукайте сліди минулого в рідному місті.

Номер слайду 18

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
15 червня 2023
Переглядів
2421
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку