Презентація з теми "Література рідного краю. Марія Зіновчук"

Про матеріал
Презентація містить короткий узагальнений матеріал з теми "Література рідного краю. Марія Зіновчук".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Література рідного краю. Марія Зіновчук

Номер слайду 2

Марія Пилипівна Зіновчук. Житомирянка, переможниця багатьох поетичних конкурсів і фестивалів. За велику громадську роботу і плідну творчу діяльність має нагороду “Честь і слава Житомирського району”.

Номер слайду 3

Народилася 21 липня 1948 року в с. Тетерівка Житомирського району в багатодітній родині. Батько – Пилип Антонович. Мати – Катерина Климівна.

Номер слайду 4

Професії Марії Пилипівнинянявихователькаекономіст

Номер слайду 5

Книги для дітей Веселі бусинки Гостинчик від зайчика Дзвоник з бантом. Лисяча шапка: поезіїМандри з журавлями. Найкраща в світіНаша хатка. Обітниця. Просто літо. Цьомочки. Шкільні світлини

Номер слайду 6

ГОРОБИНАЗбігла листопаду половина -Запалала сяйвом горобина. Ваблять очі терпкуваті грона -Незбагненна їх краса червона. Вогненно-святкові, променисті,Горобина - по усьому місті,На Житомир брошками упалаІ у себе місто закохала. Лист відзолотився, віття темне,Журяться останні хризантеми,А на горобинах птахи верткіРадісно смакують феєрверки. Нагадала осінь, що на світіЄ дощі холодні, різкий вітер,Чад і пробки від автомобілівІ сумні проблеми наболілі. Та засіє з неба сніг кудлатий,Будемо всім серцем споглядати,Як в пуху холоднім горобина. Гріє місто, мов краса людину.

pptx
Додано
9 червня 2022
Переглядів
368
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку