Презентація з теми: "Паливопідкачувальний насос"

Про матеріал

Презентація з теми: "Паливопідкачувальний насос"

Паливопідкачувальні насоси слугують для подачі палива до карбюратора (в карбюраторних двигунах) або паливного насоса (в дизелях).

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Торецький Професійний Ліцей. Творча робота на тему : Паливо підкачувальний насос. Торецьк

Номер слайду 2

Вступ. У сучасному автомобілі бензонасос є основним елементом паливної системи. Від його стану залежить тиск в паливній системі і кількість палива, що подається. Не секрет, що конструкція «сучасних» бензонасосів і встановлюваних на вітчизняні карбюраторні автомобілі, була скопійована з зарубіжних аналогів 50-60-х років минулого століття. І, не дивлячись на значне посилення вимог як до автомобіля в цілому, так і до системи харчування зокрема, цей вузол до недавнього часу випускався практично без змін.

Номер слайду 3

Бензонасос є найважливішою складовою паливної системи автомобіля. Сама ж паливна система складається з таких елементів як:1.- паливний бак;2.- паливні фільтри3.- паливний насос (бензонасос);4.- карбюратор;5.- Трубопроводи;6.- впускний і випускний трубопроводи. Паливний бак виготовляється з листової сталі з внутрішніми перегородками. Заливна горловина герметично закривається пробкою, що має паровий і повітряний клапани. На верхній стінці паливного бака розташовані датчик покажчика рівня палива. Для спуску осіли на дно бака металевих частинок і сміття в днище бака передбачений відстійник з укрученим в нього пробкою. Призначення бензонасоса

Номер слайду 4

Устройство Бензонасоса1 - вихідний штуцер,2 - сітчастий фільтр, 3 - корпус, 4 - усмоктувальний штуцер,5 - гвинт, 6 - болт, 7 - кришка, 8 - сідло клапана,9 - всмоктуючий клапан,10 - пружина клапана, 11 - робоча діафрагма ,12 - запобіжна діафрагма,13 - штовхач, 14 - пружина, 15 - важіль ручної підкачки,16 - пружина, 17 - ексцентрик,18 - балансир, 19 - важіль механічної підкачки (від працюючого двигуна), 20 - пружина диафрагменного вузла, 21 - нижня кришка,22 - 23 - внутрішня і зовнішня дистанційні прокладки, 24 - нагнітальний клапан.

Номер слайду 5

ПРИНЦИП ДІЇ бензонасоса. Коли важіль, стискаючи пружину, переміщує через шток мембрану вниз, над нею створюється розрідження, під дією якого паливо надходить в порожнину над мембраною, проходячи сітчастий фільтр і всмоктувальні клапани. Вгору мембрана переміщається під дією пружини, коли важіль не утримує шток. Під тиском палива відкриваються нагнітальні клапана (всмоктувальні клапани при цьому закриті), і паливо надходить в головку і потім в трубопровід, що йде до карбюратора.

Номер слайду 6

ОСНОВНІ НЕСПРАВНОСТІ бензонасоса. Необхідність ремонту бензонасоса визначається його діагностикою. Причини для початку ремонтних робіт можуть бути наступні:1.- неможливо завести двигун автомобіля;2.- двигун не розвиває повну потужність;3.- підтікання бензину з корпусу бензонасоса і в місцях з'єднань;4.- поломка бензонасоса;5.- корозія;6.- забруднення фільтра тонкого очищення;7.- поломка деталей бензонасоса;8.- інші видимі і діагностуються несправності.

Номер слайду 7

При ремонті бензонасоса виконують наступні операції :1. Для визначення ремонтних робіт необхідно оглянути деталі розібраного бензонасоса і визначити ступінь їх зношеності.2. Краї кришки бензонасоса перевірити на деформацію. При наявності деформації вивести її на притирочній плиті. При більш серйозних несправності (наскрізна корозія, еліпсність, задираки краю кришки) кришку необхідно замінити.3. Фільтр бензонасоса промити і продути стисненим повітрям. У разі сильного забруднення або прориву сітки фільтра, фільтр необхідно замінити.4. Зняті усмоктувальні і нагнітальні клапана оглянути, потім на притирочній плиті привести поверхню клапанів до необхідного класу точності. При неможливості відшліфувати клапана слід замінити їх новими.5. Перевірити головку бензонасоса на деформацію його кріпляться поверхонь, при необхідності вирівняти поверхні на притирочній плиті.6. Оглянути сідла клапанів на голівці бензонасоса, очистити їх. При необхідності за допомогою притирання і притирного порошку довести сідла клапанів до працездатного стану. Прі не можливості притертися сідла клапанів слід замінити головку бензонасоса.7. Оглянути зняту пружину. Вона повинна відповідати нормам на стиск і розтяг. При відхиленні від норм пружину слід замінити.8. Діафрагму бензонасоса рекомендується міняти на нову при кожній розбиранні бензонасоса.9. Перевірити важіль ручної підкачки палива на наявність люфту. При виявленні люфту, люфт усунути.10. Перевірити важіль приводу паливного насоса на знос. У разі підвищеного зносу важіль слід замінити.11. Після проведення ремонтних робіт і заміни деталей слід провести збірку.

pptx
Додано
29 листопада 2018
Переглядів
2256
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку