Презентація з теми "Природа та технічний прогрес"

Про матеріал
Інтегрований курс "Здоров'я, безпека та добробут" автор підручника та програми Т.В. Воронцова
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Природаі технічний прогрес

Номер слайду 2

Головні поняття. Природне середовище. Природні небезпеки. Технічний прогрес

Номер слайду 3

На цьому уроці ми: проаналізуємо позитивний вплив природного середовищана здоров’я людини;обговоримо можливі небезпеки природного середовища;проаналізуємо позитивні та негативні наслідки технічногопрогресу

Номер слайду 4

Природне середовище і здоров’я. Щоб бути здоровими, потрібно дихати чистим, свіжимповітрям, пити чисту воду, вживати дари природи: фрукти,овочі, молоко, сир.

Номер слайду 5

Чи знаєте ви, що без води людина може прожити лише кілька днів, а без їжі — кілька тижнів? А скільки можна прожити без повітря?• За допомогою годинника із секундною стрілкою виміряйте час, на який можете затримати дихання. Скільки витримуєте: 30 секунд, 1 хвилину чи, як досвідчений пірнальник, 2–3 або навіть 4 хвилини?Та в будь-якому разі без повітря ви не витримаєте і 5 хвилин.

Номер слайду 6

Природне середовище і безпека• Розкажіть про небезпеки природного середовища, якітраплялися у вашому житті або свідками яких ви стали.

Номер слайду 7

Розвиток технологій

Номер слайду 8

Розвиток технологій і безпека. Об’єднайтеся у 2 групи. Проведіть мозковий штурм про: • група 1: переваги технічного прогресу; • група 2: недоліки технічного прогресу. По черзі презентуйте результати своєї роботи. Обговоріть, як можна зменшити негативний вплив технічного прогресу на природу.

Номер слайду 9

Добробут наступних поколінь

Номер слайду 10

Правило 3 R

Номер слайду 11

Подивіться відео про сміттєспалювальні заводи. Які ще способи зменшення кількості сміття ви знаєте?Відео про сміттєспалювальні заводи – Google Диск. Подивіться відео про міста майбутнього. Об’єднайтесь у групи «Місто», «Містечко», «Село». Уявіть себе архітекторами. Створіть груповий проєкт: «Місто (містечко, село) через 50 років». Зробіть презентацію, малюнок чи макет населеного пункту майбутнього. Відео про міста майбутнього – Google Диск

Номер слайду 12

Домашнє завдання §7 прочитати. Дослідіть інформацію з різних джерел про небезпекиприродного походження. Виконайте дослідження про розвиток технологій у XX–XXI століттях. Для цього:• перейдіть за посиланням Шаблон інтерв'ю – Google Диск , завантажте і роздрукуйтебланк інтерв’юера;• розпитайте дідуся чи бабусю про техніку (автомобілі, побутові прилади, засоби зв’язку), які були в часи їхнього дитинства;• заповніть бланк і порівняйте технології минулого із сучасним.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чоп Наталя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 жовтня 2023
Переглядів
2357
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку