Презентація з теми "Завдання інтегрованого курсу історії"

Про матеріал
Презентація створена до уроку інтегрованого курсу, 6 клас. В презентації вміщено завднання, які допоможуть учням опрацювати матеріал уроку за підручником "Всесвітня історія. Історія України. 6 клас" (Щупак І.)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Завдання інтегрованого курсу історії. Хронологічні межі історії

Номер слайду 2

У результаті навчально-пізнавальної діяльності учениці/учні зможуть: Знати:– послідовність періодів історії людства, хронологічні межі історії Стародавнього світу;Розуміти:– завдання інтегрованого курсу історії;– періодизацію як спосіб упорядкування історії;– критерії, які історики й археологи використовують для періодизації історії України та всесвітньої.– поняття «цивілізація».

Номер слайду 3

ПЛАН:1. Що вивчає інтегрований курс історії.2. Періодизація історії людства.

Номер слайду 4

Як ви розумієте вислів давньоримського політичного діяча, оратора Цицерона:«Історія – це свідок часів, світило істини, вчителька життя, вісниця старовини»

Номер слайду 5

Згадайте види історичних джерел та визначте, які з них зображено.2456137

Номер слайду 6

1. Що вивчає інтегрований курс історії.Історія стародавнього світу – частина всесвітньої історії, яка вивчає найдавніший період в минулому людства. Хронологічні межі :від появи найдавніших людей (близько 3 млн років тому) до падіння Римської імперії (476 рік)

Номер слайду 7

Періодизація історії людства – умовний поділ історії людства на певні хронологічні періоди.1. Періодизація історії людства.

Номер слайду 8

Історична періодизація: світ і Україна

Номер слайду 9

Який вид історичних джерел було взято за основу для створення археологічної періодизації?Визначте, які матеріали первісні люди використовували для виготовлення знарядь праці?3. Поміркуйте, з яких матеріалів знаряддя праці були більш ефективними? Археологічна періодизація

Номер слайду 10

Опрацювати параграф 1. Вивчити термін «періодизація історії людства», історичну періодизацію, археологічну періодизацію. Відповіді на питання після параграфа усно.

pptx
Додано
21 січня 2023
Переглядів
379
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку