Презентація з теми "Живопис модернізму"

Про матеріал
Презентація з теми "Живопис модернізму". Подано матеріал по напрямах авангардизму з визначенням кожного напряму.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Модернізм. Живопис модернізму

Номер слайду 2

Модернізм – мистецтво xx , особливістю якого є поява великої кількості нових шкіл та напрямів. Вони часто не визнавали одне одного, але всі перебували в пошуках новітніх засобів і прийомів. Найбільше проявився модернізм у живописі та музиці. Мистецтво модернізму складне для розуміння.

Номер слайду 3

Напрями модернізму

Номер слайду 4

Абсртакціонізм – відмова від реальних образів, накопичення кольорових плям, ліній, нечітких контурів (В. Кандинський, С. Френсіс, Р. Делоне) (с. 43)розгляньте Картини в.кандинського «поперечна лінія»

Номер слайду 5

Неопластицизм – передача враження від навколишнього світу за допомогою ліній, які перетинаються під прямим кутом.квадратні та прямокутні площини зафарбовані червоним, жовтим, синім, білим, чорним (Піт модріан) (с.43)розгляньте картини піта модріана

Номер слайду 6

Супрематизм – композиції складаються з різнокольорових площин, що мають форму квадрата, прямокутника, кола, хреста (Казимир малевич – засновник течії) (с.44)«Спортсмени»

Номер слайду 7

Кубізм – руйнування предметів на площині, зображення за допомогою простих геометричних фігур, відмова від зображення предметів такими, якими ми їх бачимо, упізнати ці предмети можна тільки завдяки назві (с.44,45).(Пабло Пікассо, «Портрет», «гітара»)

Номер слайду 8

Жорж брак, кубізм«Пейзаж» «портрет»

Номер слайду 9

Футуризм – прославляння індустріальної епохи, сучасної науки і техніки, передача руху в картинах (с.47).(Давид бурлюк «українці» «В церкві» )

Номер слайду 10

Карло карра, італійський футуризм«вершник»

Номер слайду 11

Сюрреалізм – «надреальний», реальні предмети та істоти зображені в неймовірних сполученнях, це спонукання до роздумів (с.49-50).(сальвадор далі «сон» «небесна подорож» )

Номер слайду 12

Експресіонізм – «виразність», відтвореннч темного , прихованого боку реального життя, тяжких станів душі, людських почуттів.це живопис печалі, нещастя та страху. Деформація пропорцій, яскраві кольори (с.51).«крик» (едвард мунк) «танець життя»

Номер слайду 13

Фовізм – «хижак, дикий», відображення вражень, настроїв за допомогою яскравих кольорів, це декоративний живопис (с. 54).(анрі матісс «танець» «червоні рибки»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Болдыжев Данил
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Мистецтво 9 клас (Гайдамака О.В.)
Додано
30 листопада 2021
Переглядів
9445
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку