Презентація "З Україною в серці. Ці дні в історії України (січень - лютий)"

Про матеріал
Матеріали презентації "З Україною в серці. Ці дні в історії України (січень - лютий)" може бути використано при проведенні годин спілкування в середніх та старших класах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

З Україною в серціПідгірненська ЗОШ І-ІІІ ступенів. Новомиколаївського району Запорізької області2019 Ці дні в історії України (січень – лютий)

Номер слайду 2

Україна – сильна і могутня!Береже нехай Її Господь. В Неї світле і святе майбутнє,Українським серцем є народ.“Незнання минулого не тільки шкодить пізнанню сучасного, але й ставить під загрозу всяку спробу діяти в сучасному”. (М. Блок)

Номер слайду 3

2 січня - День в’язня. Цей день присвячений всім людям, які за тих чи інших обставин опинились у місцях позбавлення волі. 

Номер слайду 4

22 січня - День Соборності (день Злуки)В січні 1918 р. у запалі революційних змін була створена Українська Народна Республіка, відома як УНР. На територіях, які входили до складу колись потужної Австро-Угорської імперії, була утворена ЗУНР - Західноукраїнська Народна Республіка. Вже до кінця року, в грудні 1918-го у Фастові, лідерам цих двох держав було підписано поєднувальний договір «Акт злуки» і 22-го січня 1919-го року він був публічно оприлюднений в Київській столиці на знаменитій Софійській площі.

Номер слайду 5

Універсал Директорії УНР про Злуку УНР та ЗУНР від 22 січня 1919 року.

Номер слайду 6

22 січня 2014, у День Соборности України, на Майдані пролилася перша кров. Приблизно о 06:30 на вул. Грушевського був убитий Сергій Нігоян. Сергію тепер назавжди 20 років… З цього відео 2014-го року він передає нам, як СВІЙ вже наказ, Шевченкові слова: «Борітеся – поборете!..»

Номер слайду 7

27 січня - Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Це страшне і нелюдське явище, яке відбувалося в період 1933-1945-х років і що отримало назву - Голокост, що призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв, а також незліченної кількості представників інших нацменшин, породжене ненавистю і фанатизмом, затятим расизмом і принизливими забобонами, які панували тоді в фашистської Німеччини 

Номер слайду 8

29 січня - День пам’яті Героїв Крут29 січня 1918 року . Збройне зіткнення на залізничній станції біля села Крути. Учасники події : невеликий загін з боку Української Народної Республіки (близько 600 чоловік) і знаменита Червона гвардія Радянської Росії , яка значно перевищує своїх супротивників числом, бойовим потенціалом і досвідом.

Номер слайду 9

15 лютого - День пам’яті воїнів - інтернаціоналістів. Останню колону радянських військ з Афганістану було виведено 15-го лютого 1989-го року. Участь держави в цьому військовому конфлікті коштувало нам життя більше чотирнадцяти тисяч наших солдатів і офіцерів, здоров’я десятків тисяч військових.

Номер слайду 10

20 лютого - День Героїв Небесної СотніДень вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

22 лютого - Міжнародний день підтримки жертв злочинів. Уряд Англії 22 лютого 1990 року опублікував „Хартію жертв злочинів”. З того часу в усьому цивілізованому і демократичному світі відзначають день підтримки жертв злочинів.

Номер слайду 15

25 лютого - Перший офіційний Державний герб України25 лютого 1918 року в Коростені Українська Центральна Рада прийняла Тризуб за офіційний герб УНР. Сучасний герб держави Україна, один із чотирьох її офіційних символів поряд з прапором, гімном і Конституцією, було затверджено 19 лютого 1992 року.

Номер слайду 16

26 лютого - Початок війни Росії проти України. Ця війна прийшла в кожен дім ... здебільшого в кожен український дім, заглядаючи при цьому і в деякі будинки сусідньої держави.  На сьогодні ця дата є офіційною - День кримськотатарського супротиву російській окупації 

Номер слайду 17

Дні пам'яті22 січня – День Соборності27 січня – Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту29 січня – День пам'яті Героїв Крут15 лютого – День пам'яті воїнів – інтернаціоналістів.

Номер слайду 18

І нехай на світі кожен знає,Чують всі, дорослі і малі,Українське серце не вмираєБуде вічно битись на землі!!!

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Підгірне

pptx
Додано
22 січня 2019
Переглядів
1720
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку