Презентація з української літератури на тему: "Іван Франко. "Фарбований лис". (5 клас)

Про матеріал

Презентація з української літератури на тему: "Іван Франко. "Фарбований лис" допоможе учням візуально сприйняти тему, формувати комунікативні вміння, розвивати творчі здібності.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

До пухнастого хвоста є шубка в нього руда. Як рушає полювати, не виходить зайчик з хати.

Номер слайду 2

Автор: учитель української мови та літератури Мар’їнської ЗОШ І – ІІІ ступенів №2 Майорчикова Вікторія Вікторівна

Номер слайду 3

Тема: «Позитивні та негативні риси характеру Лиса Микити та їх вплив на долю героя» (за казкою І. Франка «Фарбований Лис») Мета: допомогти учням визначати головних та другорядних героїв казки; розвивати вміння робити характеристику образу на основі різних думок суджень, вміння обговорювати проблему, аргументувати свою позицію; виховувати в собі гарні риси характеру, щоб не було негативних наслідків. Тип уроку: формування комунікативних вмінь. Форма уроку: інтерактив Обладнання: малюнок Лиса, плакат «Займи позицію»

Номер слайду 4

Літом наїдається, зимою висипляється Вдалині посеред ночі засвітились хижі очі. Від його пісень у звірів морозець біжить по шкірі. До пухнастого хвоста є шубка в нього руда. Як рушає полювати, не виходить зайчик з хати. Хто на своїй голові ліс несе? Він ікластий і сердитий, Дуже любить землю рити. Жолуді весь час шукає Й малюків смугастих має.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

«Позитив» “Негатив” кмітливий хвастливий вправний гордий мисливець хитрий розумний необережний сміливий нечесний терплячий дотримує слово спостережливий товариський добрий цар м’якосердний

Номер слайду 8

Обгрунтуйте ваші твердження Я думаю …. Я вважаю, що … Я не згоден з тим, що … Я маю припущення …. Я згоден з тим, що … Я пам’ятаю, як … Я переконаний, що …

Номер слайду 9

Складіть за зразком вільний вірш. Я – Лис Микита. Живу в темному лісі. Я – Лис Микита. У діжці з фарбою опинився. Я – Лис Микита. Назвався звіром Остромислом. Я – Лис Микита. Звірі на мене розлютилися.

Номер слайду 10

ppt
Додано
18 лютого 2018
Переглядів
5050
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку