Презентація ЛРК "Казкова Путивльщина" (5 кл.).

Про матеріал

Уроки літератури рідного краю дають можливість познайомитися з людьми-творцями, які живуть поряд із нами, пишуть для нас, люблять нас і час, вміють спостерігати, співпереживати, радіти й сумувати, відтворювати картини життя завдяки слову та перу.

Творчість Картофілової П.С., ветерана педагогічної праці, учителя-методиста української мови та літератури шанована на Путивльщині (Сумщина) та за її межами.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Краю мій, моя ти рідна Сумщино, Путивльщино моя! Дала ти в світ плеяду золоту. Тебе прославлено у музиці, Піснях, казках та віршах — Тобі складаєм шану і хвалу!

Номер слайду 3

Номер слайду 4

☻ Я творча особистість. ☻ Я активно працю- ватиму на уроці. ☻ У мене хороший настрій. ☻ Я впевнений у своїх силах.

Номер слайду 5

Не розум від книг, а книги від розуму! О, коли б змога писати так само багато, як і мислити! Григорій Сковорода Ніщо у світі не з’явилось просто так. Усе, що маємо, хтось колись створив, своїм кроком залишив у світі знак. Можливо не помітив і сам, як зробив це. А хвилі творчості земляків поширюються Сумщиною.

Номер слайду 6

ДЖЕРЕЛО КАРТОФІЛОВА ПРАСКОВ’Я СЕРГІЇВНА- УЧИТЕЛЬ-МЕТОДИСТ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ, ВЕТЕРАН ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАЦІ ПУТИВЛЬСЬКОЇ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ I-III СТУПЕНІВ №1 ім.Радіка Руднєва

Номер слайду 7

Картофілова Прасков’я Сергіївна Народилася 24 квітня 1941 р, с. Мінакове Путивльського р-ну Сумської області. У 1960 році закінчила Путивльське педагогічне училище, учитель початкових класів. У 1968 році закінчила Кримський державний педагогічний інститут ім.. М.В.Фрунзе, учитель української мови та літератури. Працювала в с. Ново-Іванівка Красно- Перекопського р-ну Кримської області учителем початкових класів, ПГТ Октябрьське Джанкойського р-ну Кримської області учителем української мови та літератури, заступником директора з навчально-виховної роботи в Путивльській ЗОШ І-ІІІ ст. № 1. Має педагогічний стаж 41 рік. Прасков’я Сергіївна – учитель методист. За свою роботу нагороджена грамотами управління освіти, Почесними грамотами Міністерства освіти й науки України, знаком «Відмінник народної освіти УССР», має медаль «Ветеран праці».

Номер слайду 8

Творити ніколи не пізно! Прасков’я Картофілова Поезії Картофілової П.С. покладені на музику колегами-композиторами, учителями музики Путивльської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім.Г.Я.Базими Юлія Новікова Григорій Ланін

Номер слайду 9

Учасники уроку “Література рідного краю” Луговський А.В. Житник І.О.

Номер слайду 10

Що спонукало Вас до приходу у творчість? Коли вперше народилася Ваша “Проба пера?” Хто звернув увагу на творчі замальовки першим? Яке Ваше джерело натхнення? Як до Вашої творчості ставилися рідні?

Номер слайду 11

- Коли і де вийшла Ваша перша збірка? - Скількома мовами ви пишете? - Із якими жанрами Вашої творчості можемо ознайомитися?

Номер слайду 12

Яка ваша остання збірка? Які маєте творчі плани на майбутнє?

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Нещодавно вийшов альманах «Українська хвиля» Глухівського літературно-мистець-кого об’єднання. Це п’ята збірка творів як членів об’єднання, так і шанувальників міста північно-східного форпосту української ку-льтури. Душевну та творчу підтримку інте-лігенція Глухівщини отримала не тільки від голови Національної спілки письменників України Володимира Яворівського, членів Національної спілки письменників України Петра Товстухи, Григорія Єлишевича, Віктора Терлецького й путивлянина Анатолія Васильовича Луговського.

Номер слайду 19

Член Національної спілки письменників України, член Націона- льної спілки журналістів України, заслужений журналіст України, голов – ний редактор Путильської районної газети “Путивльські відомості”

Номер слайду 20

Масляна троянда з росинками на пелюстках Виразне читання казки вчителем. Аналіз тексту: Який жанр епосу? Чому так думаєте? Прочитайте зачин; кінцівку.

Номер слайду 21

-Із якими дійовими особами зустрічає-мося в казці? 3.Виразне читання учнями твору за ролями. 4.Робота пензля. Поетомалярство за змістом твору. 5.Художні засоби твору: епітети; метафори; порівняння; зменшено-пестлива лексика; опис тварини.

Номер слайду 22

4. Робота в зошиті. Виписати опис кота Данила. Кіт Данило - … Фото Ю.Новікової

Номер слайду 23

Про що я дізнався (-лася) на уроці? Що я запам’ятав (-ла) ? Я складу “СЕНКАН” до слова письменниця.

Номер слайду 24

Виразно читати казку “Чародій”. * Скласти сенкан до її назви (чародій). До змісту казки здійснити поетомаляр-ство ( намалювати сюжетний малюнок).

Номер слайду 25

Щоб бути письменником, треба мати його долю та поважати її , і вперто йти творчими шляхами, які б вони не були. Нових творчих надбань Вам, Прасков’є Сергіївно, та Божої Благодаті!

Номер слайду 26

Презентацію підготувала вчитель української мови та літератури Булава Любов Григоріївна ПУТИВЛЬ 19.02.2018р.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Булава Любов Григоріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Новікова Юлія Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
20 лютого 2018
Переглядів
1217
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку