Презентація з української мови 2 клас "Вправляння у написанні слів з апострофом."

Про матеріал
Презентація з української мови 2 клас. Урок 11 "Пошук потрібної інформації в запрошенні. Вправляння у написанні слів з апострофом. Складання усної розповіді за запитаннями"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вправляння у написанні слів з апострофом. Українська мова, 2 клас. Урок 11

Номер слайду 2

Повторення правил— Коли букви я, ю, є позначають два звуки?— Скільки звуків позначає буква ї?

Номер слайду 3

Каліграфічна хвилинка. Яя Юю Єє ЇїЯсен, ясен, ясеня,Ми радіємо щодня: Хай зростає, листя має, Нашу землю прикрашає.— Спишіть, підкресліть у словах лише ті букви я, є, що позначають два звуки.

Номер слайду 4

Гра «Хто більше?»Робота в групах1) Об'єднання в 4 групи.2) Виконання завдання.— Доберіть слова, у яких букви я, ю, є позначають два звуки.3) Презентація робіт учнів. Презентація відбувається по колу: представники команд по черзі зачитують одне слово, повторюватися неможна. Перемагає команда, яка дібрала більше слів.

Номер слайду 5

Гра «Розгадай!». Робота в групах1) Отримання капітанами груп завдань у конвертах.2) Виконання завдань.·    Розгадати ребус;·    записати слово-відгадку на аркуші;·    виконати звуковий аналіз слова;·    скласти речення зі словом-відгадкою.

Номер слайду 6

1 група2 група3 група4 групаїжакяблукоєнотзаєць

Номер слайду 7

Робота за підручником (с. 21)

Номер слайду 8

Номер слайду 9

— Сьогодні на уроці ми будемо вправлятися у написанні слів з апострофом, з'ясуємо, коли він пишеться, та складатимемо розповіді за запитаннями.

Номер слайду 10

— Ми з'ясували, що діти йдуть у гості. Що ми беремо із собою тоді? (Готуємо подарунки.)— Прочитайте, про які подарунки говорять діти.·    Читання діалогу учнями класу.·    Бесіда.— Який із подарунків вам подобається більше?— Чому?— Прочитайте слова, в яких є апостроф.

Номер слайду 11

— Про кого ви прочитали у вірші?— Що можна сказати про горобців?— Чому голуб'ятам м'яко спати?

Номер слайду 12

Гра «Дослідники»

Номер слайду 13

Номер слайду 14

П`ять, в`юн, м`який, подвір`я, комп`ютер, солов`ї, реп`ях, хлоп`ята.

Номер слайду 15

Загадка. Чи то миша, чи то ні —Щоки чимось напхані, Поза щоки зерна так Напихає звір...(хом'як).— Що вам відомо про життя хом'яка?— У кого у квартирі жив (живе) хом'ячок?— В одних хлопчиків також жив хом'ячок. Прочитаймо цікаву історію, що трапилася з ними.

Номер слайду 16

— Кого вирішили погодувати хлопці?— Що він любив гризти?— Що відбувалося після того, як він поїв?— Де діти знайшли запас їжі?— Що звірок зробив у чоботі? y Робота у зошиті.— Прочитайте виділену частину тексту.— У яких словах необхідно поставити апостроф? Доведіть власну думку.— Запишіть виділені речення у зошиті, слова з апострофом підкресліть

Номер слайду 17

Домашнє завдання. Вправа 7 Хлоп`ята взялися годувати хом`яка. Він гриз сухарі, моркву, буряки. Усе з`їдав і кудись зникав.

Номер слайду 18

. Бесіда— Коли пишемо апостроф?— Наведіть приклади таких слів.

Номер слайду 19

Рефлексія. Вправа «ПОПС» Учні висловлюються відповідно до позицій, кожна з якої — це відповідне речення: П — «Я вважаю, що...»,О — «Тому що...»,П — «Я можу довести це на прикладі...»,С — «Зважаючи на це, я роблю висновок про те, що...».

Номер слайду 20

Домашнє завдання С. 22, впр. 7; повторити правила, Довідничок.

pptx
Додано
15 вересня 2020
Переглядів
1785
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку