Презентація з української мови 2 клас "Вправляння у правильній вимові дзвінких приголосних звуків у кінці слів і складів. Побудова речень з поданими словами.."

Про матеріал
Презентація з української мови 2 клас "Вправляння у правильній вимові дзвінких приголосних звуків у кінці слів і складів. Побудова речень з поданими словами."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вправляння у правильній вимові дзвінких приголосних звуків у кінці слів і складів. Побудова речень з поданими словами. Українська мова 2 клас. Урок 012

Номер слайду 2

Дзвоник всім нам дав наказ —До роботи швидше, клас!Попрацюємо старанно,Щоб сказати у кінці. Що у нашім дружнім класі,Діти - просто молодці!

Номер слайду 3

Мозковий штурм— З чого складається мова?(Зі слів)— З чого складаються слова?(Зі звуків)— Мовні звуки на письмі позначаємо …(буквами)— На які дві групи поділяються мовні звуки?(На голосні та приголосні)— Приголосні звуки бувають …(тверді та м`які)— Після якого звука пишемо апостроф?(Після твердого приголосного)— Перед якими буквами?(Перед я, ю, є, ї)

Номер слайду 4

Каліграфічна хвилинка Пп Вв Бб п'я, в'ю, б'єПташка красна своїм пір'ям, а людина знанням.— Як ви розумієте це прислів'я?— Прочитайте слово з апострофом.

Номер слайду 5

Гра «Так чи ні?»— Якщо ви чуєте слово з апострофом — піднімайте вгору цеглинку жовтого кольору, якщо в слові його немає — зелену. Орієнтовні слова: бур'ян, діти, дев'ять, п'ять, інтерв'ю, колосся, комп'ютер, сім'я, диво, черв'як, трав'янистий, знання, м'ясо, дерев'яний, кав'ярня, галявина.

Номер слайду 6

Складання речень за мнемотаблицями. Скласти речення, в якому містяться слова з апострофом. Записати речення, підкреслити слово з апострофом. На лісовій галявині росте м'ята.

Номер слайду 7

Біля нори хом'як знайшов колоски пшениці.

Номер слайду 8

На подвір'ї діти грали в м'яч.

Номер слайду 9

Робота за підручником (с. 23)1) Виконання вправи 1.     Робота за таблицею.— Щебетунчик пропонує вам звукову розминку.— Вимовте чітко кожну пару звуків, з'єднаних стрілочкою.     Гра «Дослідники».— Порівняйте, який звук у кожній парі вимовляється голосніше, а який — тихіше.— Визначте, у якому ряду подано дзвінкі приголосні звуки.— Вимовте їх дзвінко.— У якому ряду подано глухі приголосні звуки? Вимовте їх приглушено.2) Очікування.— Як ви гадаєте, про що сьогодні говоритимемо на уроці?— Так, сьогодні на уроці ми будемо вправлятися у правильній вимові дзвінких приголосних звуків у кінці слів і складів, будувати речення.

Номер слайду 10

Фізкультхвилинка. Руки в сторону та вгору —На носочки підніміться. Підніміть голівку вгору Й на долоньки подивіться. Руки в сторони розводим, Опускаєм плавно вниз, Присідати ми почнемо, Добре ноги розімнемо. Раз присіли — руки прямо. Встали. Знову все так само. Вправу дружно почали. Нахил вліво — раз, два, три!Повертаємося вправно. Все виконуємо гарно. Вліво, вправо повернулись. Ось розминці вже й кінець. Хто ж старався — молодець!

Номер слайду 11

1) Гра «Відлуння» (вправа 3). Робота в парах.— Читайте слова по черзі, дотримуючи правила.2) Виконання вправи 4.     — Прочитайте речення, замінивши малюнки словами.    Коментоване письмо.— Запишемо речення, що утворилися, коментуючи написання слів, які додали.

Номер слайду 12

Відгадування загадок Родзинки (Вправи 5-6, с. 24)— Прочитайте та відгадайте мовні загадки Родзинки.— Запишіть слова-відгадки.— Як вимовляється останній звук у слові гриб? А в слові грип?— Складіть речення з кожним словом-відгадкою.— Запишіть утворені речення у зошиті.

Номер слайду 13

Гра «Продовж речення»  Дзвінкі приголосні звуки в кінці слова і складу вимовляємо...  Глухі приголосні вимовляються...

Номер слайду 14

Вправа «Острови»Острів Радості; острів Інтересу; острів Незадоволення; острів Задоволення; острів Здивування; острів Суму; острів Розчарувань.- Оберіть ваш острів.

Номер слайду 15

Домашнє завдання. С. 24, впр. 7; повторити правила.

pptx
Додано
16 вересня 2020
Переглядів
1309
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку