Презентація з української мови "Словникові цікавинки, 4 клас"

Про матеріал

Дана презентація використовується на уроці української мови під час роботи зі словниковими словами. Основа: віршована казка "Пригоди у лісовій державі". Діти самостійно спочатку перечитують вірш, вчитель дає декілька питань по розумінню прочитаного, а далі, самостійно виписують словникові слова, якіє в цьому тексті. Коли робота закінчена - колективна перевірка з поясненням орфограм

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРИГОДА У ЛІСОВІЙ ДЕРЖАВІРобота зі словниковими словами у віршованій формі для 4 класу(за матеріалами Л. Б. Кузьминської “Словникові цікавинки”)Вчитель початкових класів Чернігівського ліцею №32 Єременко Н. П.

Номер слайду 2

Запропонований матеріал використовується під час повторення словникових слів. Учні читають строфу і відшукують в ній словникове слово, записують у зошит. Мета завдання: записати всі словникові слова, пояснити правопис. Додаткове завдання: дати відповідь на запитання: - Що трапилось у лісі? - Як лікували їжачка?

Номер слайду 3

Небезпечний вірус, сильний сніговій. Спричинили клопіт у державі лісовій. Готуйте зошити і тренуйте пам’ять – Казка виникла зі слів, вивчених напам’ять

Номер слайду 4

Термінова телеграма:“Хворий звір і не один!”Противірусна програма: Швидко ввести карантин!Захворіли в лісі звірі,Треба липу і лимон. В Айболитовій квартиріДзвінко дзвонить телефон.

Номер слайду 5

“В їжака температура!” – Неприємний це сигнал,Лікар випише мікстуру,І щоб горло полоскав. Та щоденно, щогодини. Слідкувать, чи спаде жар. Тут потрібна дисципліна,Бо хвороба – це не жарт!

Номер слайду 6

Лаборанта лікар викличе. У лісовий звіринець. Кров на аналіз візьме – Колотиме мізинець. Треба марлеву пов’язкуЇжакові в гардероб,Часнику чималу в’язку,Протикашлевий сироп.

Номер слайду 7

Та колючому щотижня. Пити чай або узвар. З гілочок малини, вишні – Тут потрібен кулінар.Їжачиха варить, гріє,Не знімає вдень фартух. Про здоров’я сина мріє,Дбає, щоб мав сильний дух.

Номер слайду 8

ПЕРЕВІРКА Державі, напам’ять, телефон, температура, щоденно, щогодини, дисципліна, мізинець, гардероб, щотижня, вдень.style.colorfillcolorfill.type

pptx
Додано
17 січня 2018
Переглядів
1334
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку