Презентація "Захищене і здорове покоління"

Про матеріал

Детальна інформація щодо здорового способу життя, з порадами для учнів та їх батьків. презент ація допоможе зрозуміти цінність та важливість дотримуватися здорового способу життя

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Захищене і здорове покоління

Номер слайду 2

Мета Систематизувати інформацію про здоров’я, здоровий спосіб життя та фактори, які впливають на здоров’я. Зрозуміти значення всіх складових і факторів здоров’я. Сформувати бачення та усвідомлення цінностей, необхідних для повноцінного життя.

Номер слайду 3

Проблема та її актуальність: Низький рівень сформованості в учнів навичок щодо збереження власного здоров’я. Тенденція до зростання рівня захворюваності серед дітей та учнівської молодіНизький рівень сформованості загальної культури в школярів. Постійний вплив реклами, що пропагує шкідливу їжу, алкоголь. Неконтрольоване захоплення дітьми електронними носіями інформації.

Номер слайду 4

Спосіб життя - це сукупність звичок людини

Номер слайду 5

Сучасне уявлення про здоров’я Духовне благополуччя. Фізичне благополуччя. Соціальнеблагополуччя. Емоційне благополуччяІнтелектуальнеблагополуччя. Здоров’я —це стан повного фізичного, психологічного і соціального благополуччя Вищі цінності, ідеали, мета і сенс життяяк людина реагує на події, як справляється з невдачами і стресами. Спілкування і взаємодія з іншими людьмивправи, харчування, гігієна, відпочинокздатність набувати і застосовувати знання, аналізувати проблеми і приймати рішення

Номер слайду 6

Здоров’я Згідно з існуючим визначенням здоров’я – це природний динамічний стан організму, що характеризується його самоврівноваженістю і врівноваженістю з навколишнім середовищем у духовному, фізичному, а також соціальному плані і ефективно протидіє захворюванням.Інакше кажучи, як проголошує статут Всесвітньої організації охорони здоров’я “…здоров'я – це стан повного фізичного, духовного та соціального благополуччя”

Номер слайду 7

Здоровий спосіб життя. Позитивні емоціїФізична культура, спорт. Корисна їжа. Відмова від шкідливих звичок. Особиста гігієна. Здоровий відпочинок

Номер слайду 8

Здоровий спосіб життя об'єднує все, що сприяє виконанню людиною професійних, громадських і побутових функцій в оптимальних для здоров'я умовах і виражає зорієнтованість діяльності особистості у напрямку формування, збереження та зміцнення свого здоров'я.  

Номер слайду 9

Діаграма здоров’я20%50%20%10%

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Історія розвитку вчення про раціональне харчування. З давніх - давен людство цікавило як потрібно харчуватися, щоб зберегти здоров’я і забезпечити довголіття. Скільки потрібно їжі, і як її вживати?Класична теорія збалансованого харчування сформувалася наприкінціХІХ – у першій половини ХХ століття. Значний вклад у розвиток теорії внесли вчені І. П. Павлов, А. А. Покровський, А. М. Уголев.

Номер слайду 17

Здорове харчування Здорове, правильне харчування є одним з найбільш значущих аспектів способу життя людини і факторів його здоров’я. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, 80% усіх захворювань пов’язані тією чи іншою мірою з харчуванням, а 40% з них пов’язані безпосередньо з фактором харчування людини.

Номер слайду 18

Що таке здорове харчування? Це правильно організоване і своєчасне постачання організму добре приготовленої, калорійної і смачної їжі, яка містить оптимальну кількість різних речовин, необхідних для його розвитку і функціонування.

Номер слайду 19

Принципи здорового харчування. Відповідність харчового раціону енергетичним потребам організму. Оптимальне співвідношення та достатнє споживання життєво необхідних продуктів. Дотримання правильного режиму харчування. Максимальна різноманітність харчового раціону

Номер слайду 20

Правила харчуванняЇсти потрібно 4 рази на день в один і той самий час. Обов'язково снідайте, коли йдете до школи. Корисно їсти молочні продукти, м’ясо, рибу, багато овочів і фруктівЇсти потрібно правильно, добре пережовувати. Під час їжі не можна відволікатися, займатися іншою справою. Не можна переїдати

Номер слайду 21

Білки. Фізіологічна роль. Структурна основа всіх клітин і тканин організму. Виконують ряд функцій, що складають основу всіх проявів життя і захисту від шкідливих впливів. Основне джерело. М’ясо, субпродукти, хлібні злаки, бобові, горіхи, молоко, яйця, риба.

Номер слайду 22

Вуглеводи. Фізіологічна роль. Головне джерело енергії для життєдіяльності і роботи організму, складають основу суглобної рідини і виконують функцію змащення. Основне джерело. Овочі, фрукти, борошняні і макаронні вироби, цукор, картопля, крупи.

Номер слайду 23

Жири. Фізіологічна роль. Структурна основа всіх біологічних мембран. Виконують терморегулярну й енергетичну функцію. Основне джерело. Тваринні жири, сало, рослинні олії, вершкове масло, маргарин, молоко, яйця, риб'ячий жир.

Номер слайду 24

Вітаміни. Вітаміни – це біологічно активні речовини різної хімічної природи, необхідні для забезпечення певних фізіологічних і біохімічних процесів в організмі. водорозчинні Вітаміни (за розчинністю) жиророзчинні

Номер слайду 25

Ваша їжа повинна бути ліками, щоб ваші ліки не стали їжею. Гіпократ

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

“ Абетка здоров’я. Ми обираємо майбутнє ”

Номер слайду 30

Не будь сумним і не нудьгуй! Посміхайся скоріше! Коли ти щасливий, то світ навколо тебе світліший і добріший! Посмішка-веселка здоров’я!

Номер слайду 31

Від хвороб та застуд, від суму і ліні – бігти, пливти, лізти, іти, летіти… Рух-це сила! А сила – це життя!

Номер слайду 32

Якщо хочеш бути завжди здоровим-закаляйся! Водою холодною обливайся!!!

Номер слайду 33

Не виснажуй себе дієтами!!!Харчуйся так, як корисно для твого тіла!!!

Номер слайду 34

Свіжа їжа- здоров’я залог! Пам’ятай ти завжди. Цей життєвий урок!

Номер слайду 35

Знає вже старе й мале, що паління- дуже зле! Скажи цигарці НІ!!!

Номер слайду 36

Жити без почуттів?!Жити без майбутнього?!Жити без розуму?!З наркотиками це можливо…

Номер слайду 37

Пам’ятай, дитино!Здоров’я- найголовніше в житті!!!

Номер слайду 38

Бути красивим- круто і кльово! Щоб здоровим було тіло. Не чекай-берись за діло!!!

Номер слайду 39

Ми обираємоздоровий спосібжиття!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Юсин Надія Улянівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Гавдульська Ірина Ярославівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 травня 2018
Переглядів
6395
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку