Детальна інформація щодо здорового способу життя, з порадами для учнів та їх батьків. презент ація допоможе зрозуміти цінність та важливість дотримуватися здорового способу життя
Проблема та її актуальність: Низький рівень сформованості в учнів навичок щодо збереження власного здоров’я. Тенденція до зростання рівня захворюваності серед дітей та учнівської молодіНизький рівень сформованості загальної культури в школярів. Постійний вплив реклами, що пропагує шкідливу їжу, алкоголь. Неконтрольоване захоплення дітьми електронними носіями інформації.
Сучасне уявлення про здоров’я Духовне благополуччя. Фізичне благополуччя. Соціальнеблагополуччя. Емоційне благополуччяІнтелектуальнеблагополуччя. Здоров’я —це стан повного фізичного, психологічного і соціального благополуччя Вищі цінності, ідеали, мета і сенс життяяк людина реагує на події, як справляється з невдачами і стресами. Спілкування і взаємодія з іншими людьмивправи, харчування, гігієна, відпочинокздатність набувати і застосовувати знання, аналізувати проблеми і приймати рішення
Здоров’я Згідно з існуючим визначенням здоров’я – це природний динамічний стан організму, що характеризується його самоврівноваженістю і врівноваженістю з навколишнім середовищем у духовному, фізичному, а також соціальному плані і ефективно протидіє захворюванням.Інакше кажучи, як проголошує статут Всесвітньої організації охорони здоров’я “…здоров'я – це стан повного фізичного, духовного та соціального благополуччя”
Історія розвитку вчення про раціональне харчування. З давніх - давен людство цікавило як потрібно харчуватися, щоб зберегти здоров’я і забезпечити довголіття. Скільки потрібно їжі, і як її вживати?Класична теорія збалансованого харчування сформувалася наприкінціХІХ – у першій половини ХХ століття. Значний вклад у розвиток теорії внесли вчені І. П. Павлов, А. А. Покровський, А. М. Уголев.
Здорове харчування Здорове, правильне харчування є одним з найбільш значущих аспектів способу життя людини і факторів його здоров’я. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, 80% усіх захворювань пов’язані тією чи іншою мірою з харчуванням, а 40% з них пов’язані безпосередньо з фактором харчування людини.
Правила харчуванняЇсти потрібно 4 рази на день в один і той самий час. Обов'язково снідайте, коли йдете до школи. Корисно їсти молочні продукти, м’ясо, рибу, багато овочів і фруктівЇсти потрібно правильно, добре пережовувати. Під час їжі не можна відволікатися, займатися іншою справою. Не можна переїдати