Презентація "Захист персонального комп’ютера і персональних даних"

Про матеріал
Що треба робити, для захисту персонального комп’ютера і персональних даних....
Перегляд файлу

Майстер виробничого навчання Курс Світлана Михайлівна

Захистіть свою мережу Wi-Fi

Якщо у вас є домашня мережа Wi-Fi, вона обов’язково повинна бути закрита від сторонніх за допомогою пароля, навіть якщо вас не хвилює можливість використання мережі для виходу в Інтернет іншими людьми. Відсутність захисту домашньої мережі дає можливість проникнути на ваш комп’ютер і отримати доступ до конфіденційних даних.

Встановлення пароля на ПК

Встановлення пароля на ПК

Встановлення пароля на ПК

Встановлення пароля на ПК

Підбирайте безпечні паролі

Головне правило – це користуватися різними для кожного аккаунта паролями, які повинні бути довгими і стійкими до злому. Пароль не повинен складатися з звичайного словникового слова, так як кіберзлочинці часто діють за допомогою перебору слів за словником. Ідеальний варіант – якщо пароль буде складатися не тільки з букв, але і з цифр і навіть спеціальних символів. Ще більш стійким пароль можна зробити використовуючи букви різних регістрів – великі і маленькі. Таким чином, виходить, що безпека пароля безпосередньо залежить від його складності. Але, звичайно ж, пароль повинен бути таким, щоб ви змогли його запам’ятати. Тут можна піти на хитрість і скласти його з відомих тільки вам поєднань символів і цифр.

Підбирайте безпечні паролі

Управління великою кількістю паролів, які важко запам’ятовуються, не така вже й проста задача. В цьому питанні вам на допомогу можуть прийти програми з управління паролями. Серед таких програм можна виділити програму Keepass, що працює як в Windows, так і Mac OS X. Так само непоганим варіантом є програма 1Password, здатна генерувати паролі та здійснювати управління ними.

Контролюйтебезпекусвогосмартфона

Ще один пристрій, який потребує захисту – це смартфон. В ньому зберігається величезний обсяг цінної інформації та особистих даних, починаючи від номерів телефонів і адрес, до фотографій і навіть облікових записів Інтернет-сторінок.

Контролюйтебезпекусвогосмартфона

Останні версії операційної системи Android, починаючи від 4.0 і вище, вже включають в себе функції, використання яких дозволяє захистити вашу інформацію від зловмисника, тому установка додаткового програмного забезпечення не требує

Контролюйтебезпекусвогосмартфона

По-перше,  вам      потрібно   включити   блокування смартфона за допомогою графічного ключа або PIN-коду.

Це можна зробити з налаштувань вашого пристрою.

Контролюйтебезпекусвогосмартфона

По-друге, вам потрібно включити шифрування пам'яті телефону. Це також робиться з налаштувань. Якщо ваш пристрій працює під управлінням операційної системи Android 4.1.1 і вище, то крім шифрування вбудованої пам'яті, ви можете включити шифрування карти пам'яті. Це дозволить вам захистити інформацію на вашій карті пам'яті.

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pdf
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
4 лютого 2019
Переглядів
1686
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку