Презентація "Захворювання шкіри та їх профілактика. Перша допомога при термічних пошкодженнях шкіри (опіки, обмороження), тепловому та сонячному ударі."

Про матеріал
Презентація для учнів 8 класу на тему: "Захворювання шкіри та їх профілактика. Перша допомога при термічних пошкодженнях шкіри (опіки, обмороження), тепловому та сонячному ударі."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Захворювання шкіри та їх профілактика. Перша допомога при термічних пошкодженнях шкіри (опіки, обмороження), тепловому та сонячному ударі.

Номер слайду 2

Дерматит

Номер слайду 3

Мікоз

Номер слайду 4

Короста

Номер слайду 5

Вітиліго

Номер слайду 6

Педикульоз

Номер слайду 7

ЗАХОДИ ПРОФІЛАКТИ ШКІРНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ:• раціональне харчування;• перебувати на свіжому повітрі;• загартовувати організм;• дотримання заходів гігієни. 

Номер слайду 8

ЗАХОДИ ГІГІЄНИ ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ШКІРНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ:• щодня приймати гарячий душ або ванну;• догляд за волоссям;• догляд за нігтями;• носити чистий та зручний одяг і відповідне взуття;• періодично міняти постільну білизну;• постільна білизна повинна бути з натурального волокна: бавовняна, вовняна, бамбукова, шовкова;• правильно підбирати косметику;• уникати контакту з хворими;• не користуватися чужими речами: гребінцем, рушником тощо;

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Перша допомога. При опіках першого або другого ступеня:— охолодити місце опіку прохолодною водою протягом 10–20 хвилин; при хімічних опіках — швидко видалити хімічну речовину з ураженої поверхні, знизити концентрацію її залишків на шкірі за рахунок інтенсивного промивання водою;— після охолодження (промивання) накрити пошкоджену ділянку чистою вологою серветкою;— не слід спеціально проколювати пухирі; якщо пухирі розірвались, накласти стерильну пов’язку. При опіках третього або четвертого ступеня:— накрити місце опіку стерильною серветкою;— за наявності ознак шоку дати постраждалому протишоковий препарат; Не використовувати при опіках мазі, гелі та інші засоби до прибуття бригади швидкої медичної допомоги.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Перша допомога. При обмороженні І ступеню, ділянки тіла, що охолоджені, необхідно зігріти до почервоніння теплими руками, легким масажем, розтиранням тканиною з вовни, диханням, а потім накласти ватно-марлеву пов’язку. При обмороженні II-IV ступеню швидке зігрівання, масаж або розтирання не робіть. Слід накласти на уражену поверхню теплоізолюючу пов’язку (шар марлі, товстий шар вати, знов шар марлі, а зверху клейонку або прогумовану тканину).

Номер слайду 13

При тепловому або сонячному ударах відбувається приплив крові до мозку, потерпілий відчуває раптову слабкість, головний біль, блювотний позив, нестачу повітря, потемніння в очах, важке дихання та може знепритомніти. Потерпілого слід:перевести (перенести) з жаркого приміщення у затінене, прохолодне місце;забезпечити приплив свіжого повітря;покласти так, щоб голова була вище тулуба;розстібнути одяг, що стискає дихання;покласти на голову холодний предмет, обличчя і груди змочити холодною водою;дати понюхати нашатирний спирт.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.8
Оригінальність викладу
4.8
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Матяш Татьяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Стожок Алла Павлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Кузьменко Tетяна Борисівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Смакоуз Тамара Василівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додав(-ла)
Титаренко Юлія
До підручника
Біологія 8 клас (Матяш Н.Ю., Остапченко Л.І., Пасічніченко О.М., Балан П.Г.)
Додано
23 лютого 2020
Переглядів
21758
Оцінка розробки
4.9 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку