Презентація «Застосування коучинг-технології в роботі вчителя-логопеда з батьками дітей-логопатів»

Про матеріал

•встановити партнерські відносини із сім'єю кожного вихованця, створити атмосферу спільності інтересів;

•підвищити грамотність батьків в області розвиваючої та корекційної педагогіки, пробудити в них інтерес і бажання брати участь у вихованні та розвитку своєї дитини;

•виховати у батьків звичку цікавитися у педагогів процесом розвитку дитини в різних видах діяльності, звертатися за допомогою в питаннях корекції.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тренінг«Застосування коучинг-технології в роботі вчителя-логопеда з батьками дітей-логопатів» Відділ освіти Добропільської міської ради Методичний кабінет Давидчук Юлія Олександрівна вчитель-логопед ЗДО№4 «Ластівка»

Номер слайду 2

Завдання: встановити партнерські відносини із сім'єю кожного вихованця, створити атмосферу спільності інтересів; підвищити грамотність батьків в області розвиваючої та корекційної педагогіки, пробудити в них інтерес і бажання брати участь у вихованні та розвитку своєї дитини; виховати у батьків звичку цікавитися у педагогів процесом розвитку дитини в різних видах діяльності, звертатися за допомогою в питаннях корекції.

Номер слайду 3

1 етап – натхнення. Встановлення партнерських взаємовідносин. привітаємо один одного: привітаємося спинками, руками, плечима, колінками, носиками тощо. «Назви лагідно» - необхідно передавати клубочок один одному, називаючи лагідно свого сусіда.

Номер слайду 4

Анкета для батьків

Номер слайду 5

  2 етап – спільне визначення завдань для досягнення конкретної мети. Відкриті запитання для батьків: Чого ви чекаєте від логопедичних занять? Чому це важливо для вас? Що для вас буде найкращим результатом? Як ви зрозумієте, що це, той самий найкращий результат? Як ви можете його досягти? Який перший крок ви готові зробити вже сьогодні?

Номер слайду 6

Запишіть, будь ласка, ваші відповіді в «Рамку результатів».  

Номер слайду 7

Принципи позитивного батьківства дитина може бути іншою і відрізнятися від інших; дитина може робити помилки; дитина може виражати негативні емоції; дитина може сказати "ні", але останнє слово залишається за батьками.

Номер слайду 8

Чи стикались ви з поняттям «корекція мовлення»? Позначте, будь ласка, на шкалі вашу обізнаність про це поняття, де 0 - жодного разу не чув, а 10 – знаю багато, можу поділитися.

Номер слайду 9

Колесо балансу «корекція звуковимови дитини»

Номер слайду 10

4 етап – визначення внутрішніх та зовнішніх перешкод на шляху до результату та вибір конкретного варіанту дій. Відкриті запитання: Які нас можуть чекати перешкоди на шляху до результату ? Що в цьому найважче? Що може вплинути на зміну ситуації?

Номер слайду 11

Мативуючи запитання для дитини Хто помітить, що ти почав правильно вимовляти звуки? Як би ти хотів відсвяткувати день, коли ти зможеш гарно розмовляти? Уяви, що настав той самий день, розкажи який він? (можна запропонувати намалювати цей день) Хто твій улюблений казковий герой? Які риси тобі подобаються в ньому? Чому ти хочеш бути схожим саме на нього? Начебто твій улюблений герой прийшов до тебе і пропонує зробити логопедичні вправи. Або, начебто ти перетворився на свого улюбленого героя, покажи як тепер ти будеш робити логопедичні вправи?

Номер слайду 12

Мативуюча вправа «Дерево успіху»

Номер слайду 13

Створити групу «Логопунктик» в мережі Вайбер для зворотнього зв’язку між батьками та логопедом.

Номер слайду 14

Пропоную ще раз повернутися до шкали результату та позначити, яка на даний час ваша обізнаність з питання «корекція мовлення» .

Номер слайду 15

5 етап – рефлексія Відркиті запитання: На скільки була корисна для вас наша зустріч? Що було цінного? Що нового ви дізналися? Що візьмете із собою?

Номер слайду 16

Зафіксуйте, будь ласка, ваші маленькі кроки на «Сходинках успіху».   Ваші маленькі кроки до успіху Який найбільш значущий результат?     Ім’я дитини _______________________________________

Номер слайду 17

ppt
Пов’язані теми
Логопедія, Інші матеріали
Додано
5 січня 2019
Переглядів
2224
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку